Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 10:35 2 328 20

Китай: Ще изградим модерен социализъм

  • китай-
  • конгрес-
  • си дзинпин-
  • социализъм-
  • комунистическа партия-
  • президент

Драконовски мерки за сигурност в Пекин

Китайският президент Си Дзинпин откри Конгреса на Комунистическата партия с обещание да изгради „модерна социалистическа страна“, съобщи Euronews. Конгресът на Китайската комунистическа партия се превежда веднъж на пет години и се чака с огромен интерес от международната общност. Мерките за сигурност в столицата Пекин са драконовски.

Сред сериозните предизвикателства, които държавният глава открои като нерешени, са разширяващата се разлика в доходите, както и проблеми в сферите на заетостта и образованието.

Си Дзинпин обеща „нова ера“, която ще превърне Китай във велика световна сила. Китайският президент заяви, че страната му няма да се затвори за външния свят, а ще изгради модерна политическа система, която няма да бъде копирана от чужда такава. Държавният глава предупреди за растящите рискове от сепаратизъм. Той добави, че през последните пет години социалната стабилност е била съхранена, а националната сигурност - укрепена.

„Асошиейтед прес“ отбелязва, че признанието на китайския президент за икономически предизвикателства буди изненада, тъй като очакванията са били в своята реч той да наблегне на увереността на партията и дългосрочните виждания.

По думите му китайските власти ще оставят пазара да играе решаваща роля при насочването на ресурси. Китайската икономика ще продължи да се отваря, а финансовите реформи ще станат още по-дълбоки. Предвижда се същевременно ролята на държавните компании в икономиката да нарасне.

Китайските власти ще пазят суверенитета на страната си и ще противодействат на всякакви действия за разделянето й. Китайският президент изтъкна, че през последните пет години Пекин се е противопоставил решително на независимостта на Тайван и не е допуснал тя да стане факт. Китай смята Тайван за своя провинция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    21 7 Отговор
    давай, Си, обясни на троловете как може да се гради и просперира една социална държава. Достатъчно е само силна воля да ограничиш влиянието на "заинтересованите" страни.

    Коментиран от #2

  • 2 тъпанар

    16 25 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Нито дума за Тибет :) , и за милионите бедни селяни в земеделските провинци. А за детския труд - пълна мъгла. "Социална" е само на хартия, за да може лумпени вярващи в утопия да се самозаблуждават.

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    15 12 Отговор

    До коментар #2 от "тъпанар":

    Колко пъти ходи до Китай че дрънкаш глупости на изуст тука?

    Коментиран от #4, #7

  • 4 тъпанар

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Николко. В 21-ви век не е необходимо... има интернет ( ако не знаеш).

    Коментиран от #6

  • 5 Русенец

    12 3 Отговор
    Китай е бъдещето на света !
    Стига да се опазят от всеобхватния Октопод - Корупцията !
  • 6 Знаещ

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "тъпанар":

    Е, аз съм виждал от първа ръка за какво става дума. Едно е да го прочетеш друго е да видиш с очите си. Но и прочетеното в интернет дава някаква представа. Щом много четеш значи знаеш, че Китай вече изпревари САЩ по бвп (паритет на покупателната способност), а до 2050 година според американските прогнози китайския бвп ще бъде 9 пъти по-голям от щатския.
  • 7 Киро

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    A ти колко пъти отвори буквара, да се научиш да пишеш най-накрая?

    Виждам, това не ти пречи да плещиш тъпотии.
  • 8 Киро

    6 7 Отговор
    Няма никакъв комунизъм или социализъм в Китай, затова и просперират.

    Строят е чист капитализъм, само дето компартията е на върха.
    А държавата го играе на ортак на частните предприемачи, това е основното различие от капитализма в най-чист вид.
  • 9 Киро

    6 8 Отговор
    Китай никога няма да изпревари САЩ по БВП.
    И то защото в Китай се произвеждат основно КОПИЯ, основно евтини продукти с малка добавена стойност и продукти, произвеждани от ЗАПАДНИ компании там.

    Ноухауто, финансовия сектор, АрЕндДи-то, патентите - всичко е от Запада.

    Китай е просто един грамаден завод, където Запада поръчва какво да му се произведе.

    Коментиран от #10

  • 10 Знаещ

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    “Бъдещето принадлежи на Азия, пишат експертите на PwC. В своя анализ те са проучили различни фактори. Сред тях са броят на населението, развитието на икономиката, технологичният прогрес, обемът на международната търговия, обемът на чуждестранните капиталовложения.

    Китай вече превъзхожда САЩ по размера на БВП, но към 2050 г. тази разлика ще нарасне почти 9 пъти.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Очо

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Знаещ":

    Тоя Киро е такъв палячо,че няма смиъл да му отговаряш. Пъпчив тинейджър вярващ на Холивудските сценарии.
  • 12 Трол

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Знаещ":

    БВП на Китай е по-голям от на САЩ още от 2014г. но разпределен на глава на населението е в съотношение 5:1 в полза на американците. Около 50 000$ на американец и 10 000$ на китаец.
  • 13 fuckcommunism

    4 5 Отговор
    Само наивни т.паци могат да вярват в това, че една група хора (и то какви - комунисти!!!) окопала се във властта може да управлява справедливо и да има самоконтрол върху себе си при условие че притежава цялата икономика, законодателна и съдебна власт, изпълнителна и т.н.. Това е абсурд на абсурдите, противоречащ на човешката природа. Това беше пробвано и у нас и на много места по света си провали. Същите наивници т.паци съдят за Китай само по няколко бляскави мегаполиса без да си дават сметка какво се случва в китайските провинции, но човешката наивност и глупост са безкрайни. Между другото защо не емигрирате натам, да поработите в истински чисто китайски завод правещ стоките "за левче" за да видите отношението на китайския комуняго-капиталист и условията на труд!
  • 14 Киро

    4 4 Отговор
    Отново банда неграмотни копейкаджии пускат лъжи и опорки!

    Кога точно бе, таварищи, БВП-то на Китай стана повече от на САЩ?

    А?

    Я да видим какво казва добрата стара статистика?
    http://statisticstimes.com/economy/countries-by-projected-gdp.php

    Ауууу, първи САЩ с 19 трилиона, втори Китай с 11...
    Ма те не са даже близо до САЩ бе, тролчики!

    Хахаааа

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 Знаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    “Икономиката на САЩ остава най-мощната в света, според номиналния БВП, възлизащ на 18.5 трилиона американски долара, което й отрежда дял от приблизително 24.5 % от брутния световен продукт. САЩ са икономическа суперсила, с напреднали технологии и добре развита инфраструктура, държава богата на природни ресурси, но според паритета на покупателна способност първото място на САЩ е отнето от Китай- според този показател Китай заема челна позиция с БВП от 21.3 трилиона долара, докато САЩ отчитат БВП от 18.5 трилиона долара.”
  • 16 Хохи

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    Защо мислиш АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ НАМЕРЯТ МЯСТО.
    ИЛЮЗИИТЕ СВЪРШИХА!!!
    СЪБУДИ СЕ!!!!!!!!!!!!!!! АКО ИСКАШ ДА ОЦЕЛЕЕШ
    Много хора се СЪБУДИХА
  • 17 Трол

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    United States 19,417.144 24.9 1 23,760 1 19,417.144 15.3 2 23,760 2 1.000
    China 11,795.297 15.1 2 17,707 2 23,194.411 18.3 1 34,316 1 1.966
    Така де ама дай всичките цифри и обясни онези 23.194.411 GDP/PPP/! Щото по номинал е едно, по паритет на покупателна способност първи е Китай
  • 18 Киро

    1 1 Отговор
    Драги ми тролчета, в оценката за една икономика се гледа показател брутно БВП!

    Когато се гледа показател население, тогава се гледа GDP PPP показателя, тоест - колко населението може да купи реално с тези пари.

    А гледайки показател НАСЕЛЕНИЕ, се гледа GDP PPP НА ГЛАВА, където Китай е след България!

    ФАКТИТЕ СА СИ ФАКТИ, САЩ С ПОЧТИ ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМО БВП ОТ КИТАЙ!

    ХАХААААА

    Коментиран от #19

  • 19 незнайко

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Киро":

    За едно нещо Китай е след БЪЛГАРИЯ както казвате, но това какво Ви стопля душата, след като всичката техника и дрехи в магазините са китайски ??? Интересно защо китайците не бягат от страната си като българите ??? НАЛИ СА ЖЕСТОКО ЕКСПЛОАТИРАНИ !!!

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "незнайко":

    не бягат щото немогат.тия дето могат бягат.в българия бягат особено интензивно.виж колко китаици са избягали през последните 15 години .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания