18 Октомври, 2017 22:27 4 927 8

Слънцето ни готви апокалипсис (ВИДЕО)

  • слънце-
  • апокалипсис-
  • изригване-
  • земя-
  • събитието на керингтън

Учени прогнозират убийствено слънчево изригване в следващите 100 години

Слънцето ни готви апокалипсис (ВИДЕО) - 1
Снимки: Shutterstock

Американски специалисти от Харвардския университет прогнозират, че в следващите 100 години ще има мощно слънчево изригване, което ще доведе до прекъсване на електричеството по света, както и на работата на комуникационните спътници и на връзката с интернет, съобщи Lenta.ru.

В резултат на това ще има и човешки жертви.

Учените анализираха информацията от отминали слънчеви изригвания. Те оцениха вероятността от суперизригване, което ще увеличи яркостта на Слънцето с 30 на сто и ще увреди озоновия слой на Земята.

Слънчева буря през 1859 г., известна като "Събитието на Керингтън", води до срив в телеграфната мрежа в Европа и САЩ, както и до ярки северни сияния по ниските ширини. Според експертите е голяма вероятността подобно изригване да се случи до края на XXI век.

Слънцето ни готви апокалипсис (ВИДЕО)

В резултат на него ще излязат от строй спътниците в орбита около Земята, пътниците в самолетите ще бъдат изложени на висока радиация и ще бъде нарушена работата на енергийните и охладителните системи в атомните електроцентрали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    5 3 Отговор
    Ееее ДОБЪР ВЕЧЕР, ще станат ДВЕ
  • 2 НАТО ВЕЦ

    9 5 Отговор
    Който ще живее 100 години, да му мисли.
  • 3 Стоилов

    7 13 Отговор
    Няма да е до 100 години, а до 10 и няма да е само електричеството и комуникациите, а ще разруши озоновият слой, магнитното поле и животът ще свърши за броени дни... /това е по-ясно обяснение за неграмотните и невежите/...

    Коментиран от #7, #8

  • 4 ха ха ха

    15 1 Отговор
    Глупости, некой си от Харвард хвърлил боб и той му го подшушнал :D

    никой не знае какво и кога ще стане, досега да бяхте разбрали това... яжте, пийте и си носете новите дрехи ;)
  • 5 ЦЦЦЦ

    12 0 Отговор
    Лее ле как ли ще е без интернет една седмица. Ша взеем по едно друго бебе в повече да напраим.
  • 6 Morgoth

    4 1 Отговор
    100 години са много време, а слънцето по всяка вероятност навлиза в минимум. Ако това се случи следващите 30 години вероятността за такова изригване е нищожна.
  • 7 Сиромаха

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стоилов":

    Брачет аз не виждам някой от богатите и Известните милионери , милиардери и други. ТЕ ПЪРВИ ЩЕ научат
    ТА НЕ ВИЖДАМ НЯКОЙ ДА Е СПРЯЛ ДА ТРУПА ОЩЕ И ОЩЕ МАНГИЗИ.
    И да го удари на (ЖИВОТ)..............
  • 8 Грую

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стоилов":

    Браво, браво, и как след като толкова често се случват подобни неща сме оцелели поне милион години, понеже горе-долу от такова време се откриват човекоподобни маймуняци, след като през около стотина двеста години Слънцето име изпичало озоновия слой , а пък в последствие и тях самите? Че човечеството ще се затрие е безспорно, но това няма да дойде от Слънцето. То ще дава живот поне още няколко милиарда години на Земята преди да започне наистина да се раздува и да сее смърт. Сегашното човечество ще си замине много преди това по вътрешни причини. След това може да еволюират и други видове и да го докарат до цивилизация, но от нас и разкопки няма да останат дотогава. Цялата земна кора ще се е превъртяла през разломите и ще се претопила в магмата. Такъв е земният геологически цикъл, а от нас няма да има никаква следа.