3 868 8

Слънцето ни готви апокалипсис (ВИДЕО)

Учени прогнозират убийствено слънчево изригване в следващите 100 години

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Анатоли Стайков

Американски специалисти от Харвардския университет прогнозират, че в следващите 100 години ще има мощно слънчево изригване, което ще доведе до прекъсване на електричеството по света, както и на работата на комуникационните спътници и на връзката с интернет, съобщи Lenta.ru.

В резултат на това ще има и човешки жертви.

Учените анализираха информацията от отминали слънчеви изригвания. Те оцениха вероятността от суперизригване, което ще увеличи яркостта на Слънцето с 30 на сто и ще увреди озоновия слой на Земята.

Слънчева буря през 1859 г., известна като "Събитието на Керингтън", води до срив в телеграфната мрежа в Европа и САЩ, както и до ярки северни сияния по ниските ширини. Според експертите е голяма вероятността подобно изригване да се случи до края на XXI век.

В резултат на него ще излязат от строй спътниците в орбита около Земята, пътниците в самолетите ще бъдат изложени на висока радиация и ще бъде нарушена работата на енергийните и охладителните системи в атомните електроцентрали.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хохи
  Отговор
  1 22:30  18.10.17
  Ееее ДОБЪР ВЕЧЕР, ще станат ДВЕ
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  2 22:30  18.10.17
  Който ще живее 100 години, да му мисли.
 • Стоилов
  Отговор
  3 23:00  18.10.17
  Няма да е до 100 години, а до 10 и няма да е само електричеството и комуникациите, а ще разруши озоновият слой, магнитното поле и животът ще свърши за броени дни... /това е по-ясно обяснение за неграмотните и невежите/...

  Коментиран от #7, #8

 • ха ха ха
  Отговор
  4 00:08  19.10.17
  Глупости, некой си от Харвард хвърлил боб и той му го подшушнал :D никой не знае какво и кога ще стане, досега да бяхте разбрали това... яжте, пийте и си носете новите дрехи ;)

 • ЦЦЦЦ
  Отговор
  5 00:41  19.10.17
  Лее ле как ли ще е без интернет една седмица. Ша взеем по едно друго бебе в повече да напраим.
 • Morgoth
  Отговор
  6 08:29  19.10.17
  100 години са много време, а слънцето по всяка вероятност навлиза в минимум. Ако това се случи следващите 30 години вероятността за такова изригване е нищожна.
 • Сиромаха
  Отговор
  7 09:05  19.10.17

  До коментар #3 от "Стоилов":

  Брачет аз не виждам някой от богатите и Известните милионери , милиардери и други. ТЕ ПЪРВИ ЩЕ научат ТА НЕ ВИЖДАМ НЯКОЙ ДА Е СПРЯЛ ДА ТРУПА ОЩЕ И ОЩЕ МАНГИЗИ. И да го удари на (ЖИВОТ)..............
 • Грую
  Отговор
  8 10:09  19.10.17

  До коментар #3 от "Стоилов":

  Браво, браво, и как след като толкова често се случват подобни неща сме оцелели поне милион години, понеже горе-долу от такова време се откриват човекоподобни маймуняци, след като през около стотина двеста години Слънцето име изпичало озоновия слой , а пък в последствие и тях самите? Че човечеството ще се затрие е безспорно, но това няма да дойде от Слънцето. То ще дава живот поне още няколко милиарда години на Земята преди да започне наистина да се раздува и да сее смърт. Сегашното човечество ще си замине много преди това по вътрешни причини. След това може да еволюират и други видове и да го докарат до цивилизация, но от нас и разкопки няма да останат дотогава. Цялата земна кора ще се е превъртяла през разломите и ще се претопила в магмата. Такъв е земният геологически цикъл, а от нас няма да има никаква следа.

Напиши коментар:


Публикувай