Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 15:00 1 365 59

Навални в Кремъл? Може, но след 2028 година

  • алексей навални-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • русия

Критикът на Путин ще може да се кандидатира за изборна длъжност в Русия едва след 11 години

Навални в Кремъл? Може, но след 2028 година - 1
Снимки: Shutterstock

Руският опозиционер Алексей Навални ще може да се кандидатира за изборна длъжност след 2028 г. Това заяви председателят на ЦИК на Руската федерация Ела Памфилова, предаде ТАСС.

Съдебна присъда срещу Навални за финансови злоупотреби, която според него е политически мотивирана, му затваря по закон пътя към изборите напролет. Опозиционерът обаче започна кампания с предизборни митинги в страната и по-рано този месец бе осъден на 20 дни затвор заради призиви към неразрешени протести.

"Г-н Навални е млад, перспективен политик, има всички шансове . . . и щом мине тоя срок от десет години, някъде през 2028 г., плюс още пет месеца, ще може да се кандидатира", каза Памфилова. "Нека доказва не чрез натиск на улицата, а с идеите си, че е достоен за президентския пост", добави тя.

Навални в Кремъл? Може, но след 2028 година

Самият Навални обясни по-рано, че не вижда правни пречки да се кандидатира в президентските избори през март, тъй като руската конституция изрично забранява участието на хора, излежаващи присъди, а той е осъден условно. Той заяви, че ще обжалва забранителната законова норма пред Конституционния съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    8 18 Отговор
    кво ли няма да измислят тия страхливци еи.осъдиха го за кражба от фирма без фирмата да се е оплакала че и липсва нещо!дори се явиха в съда да твърдят обратното с цел да го онивинят.сега се оказва че неможел да се кандидатира за президент щото бил съден!!!!нали путин има 30000% подкрепа кво ги бърка да го пуснат да се пробва,а и ще броят бюлетините пак хора на путин така че навални няма никакви шансове!!!!мярката е за да неможе да влезе въобще в надпреварата ,което ще освети реалната ситуация на недоволните в русия от путин.затова и ако сега немогат да го спрат законно ще го убият.жалко е че руския народ офчедушно търпи цялата тази свинщина!

    Коментиран от #5, #6, #12

  • 2 ха ха ха

    2 3 Отговор
    Русия трябва крайно да е изпаднала, че това изобщо да се допусне като възможност :D
  • 3 onq s konq

    6 14 Отговор
    Добре казано и юридически обосновано...САМО ДЕТО ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ-2 ЧУКА НА ВРАТАТА НА РУСИЯ!

    Коментиран от #10

  • 4 Румяна Костова

    14 5 Отговор
    Навални е бита карта,излязоха на митинг на 7.10 само стотици.Срещу 100 000 през декември 2011.Упорито го лансират от Америка,може би и това отблъсква хората.
  • 5 А стига бе...

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Стоянчо-викаш друго си е,както в Германия---направо съдят и вкарват лидера на Алтернатива за Германия в затвора. А да не говорим ,че Меркел е на власт колкото и Путин. Ама за разлика от Путин--Меркел унищожава европейската цивилизация...Ехххх господин ТО--кога ще се научите вие подлогите на Сорос.....

    Коментиран от #8, #9, #11, #38

  • 6 Абе пепинчо

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Нищо не ги бърка бе да го пуснат да се пробва на изборите-но трябва да се спазва закона. По твойта логика защо американците не допуснаха новата партия на белите да участват в изборите??? Еми защото се спазва закона .
  • 7 Пеньо

    3 8 Отговор
    Малък орк в Кремъл? Може, но до 3028 година!
  • 8 Гост

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе...":

    Сравняваш демокрацията на Меркел с тази на Путлер!!! Все едно сравняваш мерцедес със жигула! Общото е, че и двете се водят коли!
  • 9 Румяна Костова

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе...":

    Сега в Германия има предложение да се чествуват мюсюлманските празници.Може и да се приеме.И без това от миналата година много населени места се отказаха от традиционната елха.Защото увреждала мюсюлманите.Ето ви ги европейските ценности.

    Коментиран от #13

  • 10 Путин

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Октомври съм го отменил от календара.
  • 11 Хохи

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе...":

    Бравооооо, добре казано.
    Сложих плюсче
  • 12 Хохи

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Англо-говорящите са в пълен МАТ
    КОЛАПС, много са тъпички.
    ЗЛОТО ВИНАГИ ГУБИ!!!!!!!!!!
    И на децата им е ясно що за ЧОВЕЧЕЦ е тоя Навални и кой го ПОБУТВА, но за радост на ВСИЧКИ БУДНИ ХОРА ВЛАДКО Е МНОГО УМЕН

    Коментиран от #14

  • 13 диди

    1 7 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Не съм чула да се общува това по немските канали.Явно някой е решил да предложи това,но този някой дори не е в позицията на политик от опозицията.Всичко е бла бла.

    Коментиран от #39

  • 14 диди

    2 15 Отговор

    До коментар #12 от "Хохи":

    Така ли?А руснаците,които скандират ,,Русия без Путин,,по улиците,и те ли са с американско влияние? Пишеш абсолютни глупости. Страх ги е,че Навални може да влезе с политиката си в парламента и да им обърка ФАЛШИВИТЕ КАРТИ,С КОИТО ПУТИН И НЕГОВАТА ПОТЕРЯ ИГРАЯТ.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Пецата

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "диди":

    А когато германците скандират "Меркел в Сибир" и те ли са путински тролове?? Защо виждате само това което ви е изгодно?--еми тъпо е така...ама май на вас ви е все едно..

    Коментиран от #18, #21

  • 16 Дамммммммм

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "диди":

    Със тая подържка от 3-4 % няма как да влезе в парламента-факт и не ставай смешна. Просто тоя палячо трябва да се научи че законите за всички.

    Коментиран от #17

  • 17 диди

    2 11 Отговор

    До коментар #16 от "Дамммммммм":

    Наричаш Навални ,,палячо,,.Палячо си ти.Представи си,той много добре знае дали има шанс или не,а дали знае законите....човече,вземи и се поучи малко.
  • 18 диди

    1 8 Отговор

    До коментар #15 от "Пецата":

    Тези германци,които скандираха за Меркел са от партията на ,,Алтернатива за Германия,,.Не си разбрал това което съм писала в поста си.Както и да е,факт е,че руснаците искат промяна.Но разбира се не можем да правим сравнение на политиката на Русия с политиката на Германия.

    Коментиран от #19

  • 19 Пецата

    14 2 Отговор

    До коментар #18 от "диди":

    Ти май си много "умна"..руснаците искали промяна--за това ли Путин има над 80 % подкрепа?? --това го потвърди даже "Блумберг"-ако знаеш кои са..По твойта логика и Алтернатива за Германия искат промяна и би трябвало да са прави...ама лидера им отива в панделата---сега схвана ли колко си "умна"...
  • 20 Барчо

    14 3 Отговор
    Нахални е изтъкан от тъпотия и е по-скоро типичен български политик, отколкото руски. Не казва той какво ще направи като бъде избран за Русия и народа, а само плюе. С плюене нищо не става. И неговото плюене, което е по-скоро "набедяване" трябва да си лежи в пандиза. Едно е да набедиш някой келеш на всеослушание, че е взел рушвет и като не се докаже да се изсулиш като сопол, а съвсем друго е да го направиш с настоящ президент или политик. Да не говорим и за тези идиотски демонстрации. Този човек трябва да е в затвора и тази негова дейност да бъде приравнена като държавна измяна. В момента краварите притискат с всякакви лостове Русия до стената и това, което прави Нахални е в тяхна услуга. Всеки имащ мозък в главата си ще се досети кой налива долари в тази тъмна личност!

    Коментиран от #22

  • 21 диди

    2 11 Отговор

    До коментар #15 от "Пецата":

    Алтернатива за Германия има връзки с Кремъл.Да пишеш,че не е така,е най голямата простотия,която съм чела.Лъо Пен....говорили ти нещо?Путин финансира в цяла Европа такива партии.
    Вземи да се поучиш поне малко,преди да ми досаждаш с елементарни неща.

    Коментиран от #23

  • 22 диди

    3 12 Отговор

    До коментар #20 от "Барчо":

    А Путин и неговите крадци какво заслужават?Да се краде държавата,това не е ли измяна? Най строгият закон в всяка държава е за измама към държавата.
  • 23 Пецата

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "диди":

    Еми Невални има връзки и е спонсориран от САЩ и нпо-тата им в Русия...--сам си го казва...та какво викаш за справедливостта????хааахахаааааа айде лека вечер че нямам време да се занимавам ...

    Коментиран от #24

  • 24 диди

    2 11 Отговор

    До коментар #23 от "Пецата":

    Доста си ограничен с познанията и мисленето.
    Пийни нещо и вземи се успокой,че да нямаш кошмари тази нощ.
  • 25 Киро

    2 9 Отговор
    Жалки ушанки, жалки!

    Нека се водят по Путювата политика, то за още няколко година ще ги "оправи" докрай!
  • 26 диди

    2 9 Отговор
    Днес цялата руска сган е събрана на седянка. Добре стана,че сме в ЕС и най вече,че се отървахме от руското господство.

    Коментиран от #29

  • 27 Киро

    2 10 Отговор
    80% подкрепа за Путю?

    АХАХАХАХАХАХАХА

    Още престъпника Сталин преди години е казал, е не е важно как е гласувано, а кой брои гласовете.

    Путю и компания си действат точно по тоя начин.
    Крепостничеството така и не изчезна от калната дупка Расия.

    Коментиран от #31

  • 28 браво

    6 0 Отговор
    Реално той е мошенник и рекетиор.
  • 29 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "диди":

    Дааа добре че сме в Е.С..та да се радваме на ислямският тероризъм на пепинчовци на педофили на наркомани на щастливи прасета на прави краставици на травестити на нови ценности-които унищожават европейската цивилизация.

    Коментиран от #35

  • 30 Киро

    2 10 Отговор
    Ето я и новата опорка на троловете с ушанки, че в Германия обсъждали да разрешат празнуването на мюсюлманския празници и как Путю бил защитник на европейската цивилизация, хаха!

    А ето това са линкове към снимки, които показват къде са разрешени мюсюлманските празници.
    Вижте стотици нагъ.ени резаци в Масква, където Путю "православния защитник" построи най-голямата джамия в Европа!

    https://twitter.com/yulisha/status/493881280392884224

    https://russianreport.wordpress.com/2013/08/08/10854/

    http://english.alarabiya.net/en/News/world/2014/07/29/Moscow-needs-more-mosques-Russian-cleric-.html

    Таварищи, кво стана, а?

    Коментиран от #32, #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ьььььь

    12 3 Отговор

    До коментар #30 от "Киро":

    Не я построи а я ремонтира. И прави разлика между мюслитата които от векове живят в Русия и тия дето ти ги докара Меркел-бъди сигурен че са доста различни.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 диди

    1 9 Отговор

    До коментар #29 от "Хаххаааххааахаххххааааааа..":

    Хей Хахо,всичко това,което изброи,го има във всяка държава.Наивник си да мислиш,че в БРАТСКАТА ТИ РУСИЯ,това го няма.Даже там е много по зле.Третират п...сите и дори ги убиват.
  • 36 Трол

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Киро":

    Е нали знаеш, че не е най-голямата в Европа! Пак не си си научил урока. Сядай, две!

    Коментиран от #44

  • 37 Жидомасов Гроб

    4 1 Отговор
    Още един проект на жидомасонските рептили ще седи на рафтовете в очакване! ЕВРЕИНА си знае неговото - Путлер е лош! Ходорковски разбра, че ще трябва да почака, сега е време още една еврейска папка да потъне в прах! ЦРУ ще трябва да се постарае повече - успех на неуморните нещастници!
  • 38 Джендо

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе...":

    Та какво искаш да кажеш , че в Русия има форма науправление различна от диктатура.Изобщо не може да се сравнява избирането на Меркел с това на Путин.Само крайно предубеден човек би го твърдял.
  • 39 Знаещ

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "диди":

    Радвам се, че не броиш долче веле за сериозна медия или пък удобно си пропуснала предложението за следващата стъпка на мюсюлманизирането на Германия. “”Защо да не помислим за въвеждането на мюсюлмански празник по местата, където живеят много мюсюлмани?" - това заяви не някой друг, а вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер”
  • 40 Олигарха

    9 2 Отговор
    Никоя държава в Света не е давала БЕЗВЪЗМЕЗДНО на България свобода, природни ресурси, знание и пари колкото Русия.
    Паметник за великия Тодор!
  • 41 О СОле Ми 0

    7 2 Отговор
    Под тази статия ще видим цялата соросоидна чета ))) Диди, Дошо, Ани, Стратокастър, Стоян, юрист, Sergi и другите тролове, които са на заплата с фактор Източна Европа! Ходорковски пое вода и лази под летвата за внимание, но Навални е толкова елементарна личност, че всеки си прави гъргара с него! Скучните му изявления без подкрепа и аргументи го правят жалък нещастник, търсещ внимание в пуберитетите, повлияни от хормонални вълнения! Всеки разумен човек вижда политическата му немощ, некадърност и ампутирана логика, превързана от романтическа надежда за бъдеща подкрепа! Еврейската група направи силен кандидат в лицето на Ходорковски - Аре сравнете Навални и Ходорковски - кой е по-опасен, далновиден, гъвкав и жизнеспособен?!! Направо ми е жал за хората, които са принудени да хвалят НАвални и са на заплата - всеки от тях знае, че би се справил по-добре с поставените задачи или сте съгласни, че ТОВА е ЛИЦЕТО НА ПРОМЯНАТА?! Знаете, че такива клоуни след време ще бъдат изоставени и ще ги гледаме по Биг брадър и реклами за кафе )))

    Коментиран от #47

  • 42 Киро

    2 6 Отговор
    Нескопосани тролчета копейкаджийчета, нещо пак ви издишат опорките и лъжите.

    Путю изгради джамията в Масква, най-голямата джамия в Европа. Путю "защитника на православието".

    А на Путю чеченците и другите кавказки чурки, с които наводни Рашка, с какво са по-добри от маймуните на Меркел, а?

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Дони

    0 4 Отговор

    До коментар #36 от "Трол":

    Не е най голямата , но достатъчно голяма за да покани Ердоган на откриването и.
  • 45 диди

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "Олигарха":

    Никъде досега не е построена джамия,която да има рекламна функция.

    Коментиран от #49, #51

  • 46 Дони

    2 3 Отговор

    До коментар #43 от "Олигарха":

    Исляма не се е настанил , а какво изповядват 9000000 мюсюлмани в Руската Федерация.И по кротко помислете преди да напишете.

    Коментиран от #52

  • 47 Джендо

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "О СОле Ми 0":

    От коя чета си ти, от тази за която Родина не съществува , но Русия е над вдичко и когато нормално мислещ българин ви опонира го обявявате за соросоид.Замислете .Българи ли сте.

    Коментиран от #55

  • 48 Патриот

    4 2 Отговор
    Този сигурно ще е руският Бай Суджук. Осъден за финансови измами ще управлява държава.
    Той една фирма е управлявал и е "крал", какво остава за държава с мултимиларден бюджет.
  • 49 Знаещ

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "диди":

    Диди не казваш нищо за моята реплика към теб. Защо? Защо не си признаваш когато грешиш?

    Коментиран от #50

  • 50 диди

    2 6 Отговор

    До коментар #49 от "Знаещ":

    Гледам футбол,не прочетох навреме.Може де Мезиер да е казал това,но няма как стане.Бях на почивка в България и затова не съм чула за изказването му.
  • 51 Олигарха

    8 2 Отговор

    До коментар #45 от "диди":

    Още доста чинии ще трябва да измиеш или стаи да преметеш докато запонеш да разбираш от политика. В тоя живот няма да е.

    Коментиран от #53

  • 52 Олигарха

    8 2 Отговор

    До коментар #46 от "Дони":

    Умнико кой ти говори за руската федерация тук? Говорим за Русия, което е различно от таджикските ханства, Чечня и Татарстан. Колко са мюсюлманите в Русия, като %-но отношение спрямо християните? Още повече, че тия мюсюлмани в Руската федерация, от която ти се интересуваш се държат на каишка- справка Рамзанчо и никога няма да правят белите, които техните събратя правят ЕС ежеседмично(много от по-маликите изстъпления дори не се съобщават).
    "Републиките се отличават от другите субекти, преди всичко в това, че според конституцията на Руската федерация са национално-държавни образувания (за разлика от другите субекти на Федерацията, които са териториални образувания) в състава на Русия. Също така републиките, за разлика от другите субекти на Федерацията, имат право да приемат свои конституции и могат да използват националния си език като държавен наред с руския." Това е малката разлика от Русия и руската федерация. Да се информираш малко.
  • 53 диди

    2 6 Отговор

    До коментар #51 от "Олигарха":

    Перко,защо не напишеш нещо,което има смисъл?
    Не ти достига пипето ли?

    Коментиран от #54

  • 54 Олигарха

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "диди":

    Изми ли чиниите?
  • 55 О СОле Ми 0

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "Джендо":

    А какво е направил НАвални за България?! Ако не сте Соросоиди - какво сте?! Гузен негонен бяга - защо имате съмнения в родолюбието ми ако пиша протв НАвални? Всички опоненти на Навални ли са предатели?! Двата лагера си имате вражда касаеща преди всичко хонорари и минимум идеология! Ужким се стараете да въздействате и убеждавате колебаещите се, но реално ни тласкате читателите в пазвата на "ушанките"! Некадърни ли сте или така ви заповядват??? Аре па мен да ме хванете да хваля "ватник" - критиката ми е към сосороидните тролове - дано се постараят повече!!! Аз като съм негативно настроен - НЕНОРМАЛЕН българин ли съм???
  • 56 Киро

    2 3 Отговор
    Путювци, това са снимки от Масква!

    Публикувано във факти.бг: https://twitter.com/yulisha/status/493881280392884224

    https://russianreport.wordpress.com/2013/08/08/10854/

    http://english.alarabiya.net/en/News/world/2014/07/29/Moscow-needs-more-mosques-Russian-cleric-.html

    Масква, където за разлика от Гемрания, мюсюлманските празници са РАЗРЕШЕНИ!

    Ето ги делата на "защитника на православието" и "спасител на Европа", собствената му столица гъмжи от мюслита!
  • 57 стоян георгиев

    0 5 Отговор
    путинофилите едно не разбират ,а това е че като недопускат навални в изборите е лошо за самата русия.липсата на политическа алтернатива в една страна води до абсолютна деградация на управляващите.през комунизма се усети нагледно.да сравняваш германия с русия като политически модели и порочност е смешно и всеки които невижда разликата е напълно неадекватен.в русия скъпи русофилици няма разделение на властите,което е в основата на всяко демократично управление.там всичко е под една шапка и един контрол.в германия изпълнителната и съдебната власт са независими една от друга така че няма как да стане тва дето обяснявате.да не говорим че в германия има гражданско общество независими медии и т.н. които в русия не само няма ,но и самите руснаци не могат да вдянат за какво иде реч!!!трудно е наистина като си живял като роб през цялото си съществуване да си представиш кво е да си свободен и да се бориш за това!

    Коментиран от #58, #59

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Руснак

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    По-смешно мислене не бях чел ))) Говорите неща за които не знаите и 2 стотинки
    Съдебната и Испълнителната власт на Русия не били свързани (а защо тогава навлни не е оправдан )
    медиите нямали възможност да кажат нещо
    възможно много ще се изненадате ама Русия медиите са напълно самостоятелни ( мога да го потвърдя като снимам измами на навални или на Медведев и ви гарантирам че ще го покажат по всички телеввизии)
    Във всяка държава има добри политици и продажни
    навални е човекът който лично видях как обещаваше да даде по 10к евра на всеки който дойде на митинга му в Москва.Митинга мина навални исчезна а аз лично плащах да искарам 2 приятели от ареста заради този митинг
    г-н Георгиев и ДИДИ не ставайте за смях а почетете малко повече за политиката на Русия или още по добре заповядайте на гости в Москва
    тук аз лично ще ви убедя че грешите и ще си смените мнението сами
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания