1 571 4

Пучдемон: Обявявам независимост, ако замразят автономията на Каталуния

Мадрид даде срок до 19 октомври на регионалното правителство да се откаже от символичната декларация за отделяне на провинцията

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Каталунският регионален премиер Карлес Пучдемон заяви на събрание от съпартийци, че ще обяви официално независимост на Каталуния, ако правителството в Мадрид започне процедура по замразяване на автономния статут на областта. Това съобщи източник от каталунското правителство, цитиран от Reuters.

Мадрид е дал до четвъртък (19 октомври) срок на регионалното правителство да се откаже от символичната декларация за отделяне на провинцията, обявена миналата седмица. Ако това не стане, на Каталуния ще бъде наложено пряко управление от столицата.

Процедурата за налагането на директно управление, която би стартирал премиерът Мариано Рахой, ще отнеме между три и пет дни, отбелязва Reuters.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 10:39  19.10.17
  Сагата с тези двамата започва да наподобява на кучета които се лаят от двете страни на ограда, а когато минат покрай дупката в оградата подминават тихо и кротко, след което почват да се лаят със същата настървеност от другата страна, където оградата е цяла.
 • Дони
  Отговор
  2 11:25  19.10.17
  Ще почакаме , ще видим.Но като цяло референдума май ще се окаже causa perduta.
 • Пеньо
  Отговор
  3 14:04  19.10.17
  "Обявявам независимост, ако замразят автономията" Съзнава ли този каква велика глупост се крие в това изречение?!?! Че за какво изобщо се проведе този "референдум"?
 • Именно
  Отговор
  4 00:02  21.10.17
  Пучдемон ... кой беше тоя покемон?

Напиши коментар:


Публикувай