784 0

Трудът краси... котката (СНИМКИ)

Приют за животни във Филаделфия превъзпитава агресивни котки, праща ги на работа

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Програма на приют за животни във Филаделфия, САЩ превъзпитава агресивни домашни котки, като ги праща да работят, предаде CNN.

Приютът превърнал в реалност идеята си да праща драскащите, хапещите и непослушни домашни любимци при собственици на хамбари и конюшни, където да ловят мишки. Началото поставили още преди 4 години. В настоящето обаче от котките за превъзпитаване могат да се възползват също заводи и складове, използвайки ги като екологичен контрол по вредителите.

"Част от причините котките да бъдат опитомени е желанието на стопаните да се отърват от популацията на гризачи. Ние се възползвахме от естествените инстинкти на тези домашни любимци да ловуват", каза говорител на организацията.

Котките са ваксинирани, кастрирани и безплатни. Задължение на собствениците, които ги приемат, е да осигуряват храна, вода и да полагат грижи за новите си служители.

На територията на САЩ има редица приюти с подобни програми. Един от първите, който се намира в Лос Анджелис, също търси работа за непокорни котки от 1999 г.

САЩ


Още по темата

 • Котка магьосник подлуди интернет (ВИДЕО)

  Котка магьосник подлуди интернет (ВИДЕО)

  Невероятна котка демонстрира магьосническите си умения, като закрепи между лапите си карти, под формата на мост и като балансира девет зарчета едно ...
  3.05.2017
  2 195
  1
 • Водката спаси котката!

  Водката спаси котката!

  Лондонски ветеринарни лекари спасиха домашна котка по необичаен начин - с водка, пише "Мирър". 7-годишното животно се озовало в беда, ...
  4.04.2017
  1 623
  1

Напиши коментар:


Публикувай