19 Октомври, 2017 23:00 1 386 0

Трудът краси... котката (СНИМКИ)

  • филаделфия-
  • котка-
  • приют-
  • работа

Приют за животни във Филаделфия превъзпитава агресивни котки, праща ги на работа

Трудът краси... котката (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Програма на приют за животни във Филаделфия, САЩ превъзпитава агресивни домашни котки, като ги праща да работят, предаде CNN.

Приютът превърнал в реалност идеята си да праща драскащите, хапещите и непослушни домашни любимци при собственици на хамбари и конюшни, където да ловят мишки. Началото поставили още преди 4 години. В настоящето обаче от котките за превъзпитаване могат да се възползват също заводи и складове, използвайки ги като екологичен контрол по вредителите.

Трудът краси... котката (СНИМКИ)

"Част от причините котките да бъдат опитомени е желанието на стопаните да се отърват от популацията на гризачи. Ние се възползвахме от естествените инстинкти на тези домашни любимци да ловуват", каза говорител на организацията.

Котките са ваксинирани, кастрирани и безплатни. Задължение на собствениците, които ги приемат, е да осигуряват храна, вода и да полагат грижи за новите си служители.

Трудът краси... котката (СНИМКИ)

Трудът краси... котката (СНИМКИ)

На територията на САЩ има редица приюти с подобни програми. Един от първите, който се намира в Лос Анджелис, също търси работа за непокорни котки от 1999 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА