1 665 25

САЩ са заинтересовани от слаба Русия

Герхард Шрьодер призова за сваляне на санкциите

Росен Стойчев

Европа, за разлика от САЩ, е заинтересована от просперитета на Русия. Това заяви бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, цитиран от ТАСС.

„Виждам, че САЩ са заинтересовани от по-слаба Русия. Интересът на Европа и Германия е в това Русия да просперира. Истината е, че европейските държави и особено Германия, имат нужда от пазар и ресурси за нашата индустрия“, заяви Шрьодер.

Според него няма нужда да се работи за дестабилизирането на Русия, а трябва да се търси отмяна на санкциите срещу Москва. Той добави, че САЩ искат да отслабят енергийното сътрудничество между Европа и Русия.

Шрьодер предизвика спорове в германското правителство, след като прие предложението да оглави руската компания „Роснефт“.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 14:38  19.10.17
  Ще му намерят цаката и на Герхард!:) Ония са по-силни! Не става само с ум! Иска и пари!:) И какво като е прав! В Света в който живеем неправдата винаги побеждава!
 • Дедо Гошо
  Отговор
  2 14:49  19.10.17
  Верно дума чиляка.Ама на много люде тва се не нрави оти са или кьорави за истината или не сакат тва за верно.
 • юрист
  Отговор
  3 14:50  19.10.17
  Кой е шродер? Отговорът е в статията“...Публикувано във факти.бг: Шрьодер предизвика спорове в германското правителство, след като прие предложението да оглави руската компания „Роснефт“...“ Следователно, физическото лице шродер е ЧАСТ ОТ ВИШСИЯТ МЕНИДЖМЪНТ на РУСКАТА ДЪРЖАВНА КОМПАНИЯ “роснефт“ и в това си качество да изявления, как , видите ли, “...Публикувано във факти.бг: „Виждам, че САЩ са заинтересовани от по-слаба Русия. Интересът на Европа и Германия е в това Русия да просперира...“Що се отнася до германия- ДА, германия иска да прескочи Третия и вече подготвящият се Четвърти енергиен пакет на ЕС, и в противоречие със законите на ЕС, да реализира заедно с русия северен поток- 2. НО ЕВРОПА, ОСОБЕНО ИЗТОЧНА ЕВРОПА, НЕ ЖЕЛАЕ РУСКИ ГАЗОВ МОНОПОЛ на територията си. Освен с доставка на природен газ, малки количества петрол и елементи от ядрената енергетика, Източна Европа НЕ ВНАСЯ НИКАКВИ ДРУГИ РУСКИ ПРОДУКТИ- НАПРОТИВ- ТЯ ИЗНАСЯ ПРОДУКЦИЯ ЗА РУСИЯ.Тогава- какво я интересува , дали русия ще е силна или слаба военно, ако договорите за ИЗНОС на ЕС продукция в русия продължават?

  Коментиран от #7, #11, #18

 • юрист
  Отговор
  4 14:55  19.10.17
  А шродер нека получава заплатата си в руски рубли, а не в евро или в американски долари- нали защитава държавните руски интереси на руската държавна компания роснефт и е част от висшето й ръководство ? Който му плаща, той и слага думите в устата на шрьодер- русия му плаща и за това русия му слага думите в устата. Следователно- мнението на шрьодер = мнението на държавата русия. Шрьодер няма собствено мнение по въпроса, или по-точно- русия плаща на шрьодер, за това шрьодер да няма собствено мнение по въпроса, което да е различно от мнението на руската държава по въпроса...

  Коментиран от #9, #14, #24


 • Нико
  Отговор
  5 14:59  19.10.17
  Все някой ден правдата ще победи
 • кирил
  Отговор
  6 15:01  19.10.17
  всички малки държави съседки на русия са изложени на руска агресия.като се почне от финландия,балтика молдова украйна грузия и се продължи до китайската граница

  Коментиран от #8, #17

 • Знаещ
  Отговор
  7 15:07  19.10.17

  До коментар #3 от "юрист":

  Елементарна икономика. Колкото по-силна е Русия толкова по-голяма е покупателната способност на населението и съответно повече ще се продават германските стоки и германската икономика ще става още по-силна. Естествено е всеки да иска клиентите му да са по-богати и да харчат повече.

  Коментиран от #12

 • 8 15:37  19.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 9 15:41  19.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 10 15:43  19.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хасан
  Отговор
  11 16:01  19.10.17

  До коментар #3 от "юрист":

  Права си..за да не бъде обвързан към Русия Ееропа трябваше да подкрепи Русия за тръба от Катар през Турция и България до Европа..
 • Знаещ
  Отговор
  12 16:18  19.10.17

  До коментар #7 от "Знаещ":

  За България важи същото. За нас е много по-добре да можем да изнасяме продукцията си в много богата Русия отколкото в по-бедна. Все пак това един гигантски пазар и Бойко между другото го разбира, но явно външни сили му влияят и го карат да прави сегашната ни политика.

  Коментиран от #13, #15

 • юрист
  Отговор
  13 16:38  19.10.17

  До коментар #12 от "Знаещ":

  “...Публикувано във факти.бг: За нас е много по-добре да можем да изнасяме продукцията си в много богата Русия отколкото в по-бедна.,,,„Това не е вярно. По-добре да изнасяме продукцията си в пазар, при който има дефицит или недостиг на конкретната стока, която изнасяме, отколкото, ако на пазара има пренасищане, което сваля цените на нашата стока, или прекалено много и могъщи конкуренти. Защото целта на всеки един бизнес е с минимум инвестиции да се постигне максимален профит. При пренасищане на пазара, стойността на една стока може да спадне до производствените й разходи, което вече е ЗАГУБА за самата фирма, тъй като освен тях, тя плаща и МИТО, когато тази стока влезе на територията на русия. Седни си- двойка по тези въпроси....Не съм бизнесмен, а обикновен адвокат, но претендирам, че с това, което знам от следването си в юф по финансово право, икономикс, макроикономика и банково и търговско право, спокойно мога да започна какъвто си искам бизнес, без да фалирам, ако някога реша да се отпиша от адвокатската колегия и да стана бизнесдама.
 • 14 16:44  19.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  15 16:45  19.10.17

  До коментар #12 от "Знаещ":

  Дори да приемем, че между страните по един търговски договор, е уговорено, че митото ще бъде заплатено от руския купувач, то пак българската фирма би претърпяла загуба, ако стоките й се продават на производствените й цени. В такъв случай, фирмата има правен интерес да не продава в русия, а в друга държава, в която, стоката й ще се продава с 20% над производствените й разходи. Така, че- седни и поучи малко, преди да пишеш нещо за пазарната икономика и за теорията на пазара....А още дори не сме стигнали с теб до теорията на парите:)

  Коментиран от #22

 • 16 16:47  19.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ККК
  Отговор
  17 16:52  19.10.17

  До коментар #6 от "кирил":

  ВСЕ ПАК, ОКОЛО ГРАНИЦАТА ИМ, А НЕ КАТО, НЯКОИ ДРУГИ, КОИТО СА ИЗ ЦЕЛИЯ СВЯТ
 • чичо ви
  Отговор
  18 17:35  19.10.17

  До коментар #3 от "юрист":

  Що се хабиш?! Ем знаем, че си трол, ем пълни глупости пишеш. Който е чел малко по геополитика знае, че Русия и Европа са естествени съюзници
 • ха ха ха
  Отговор
  19 17:39  19.10.17
  САЩ е твърде немощна държава вече и не може да спре инерцията, колкото и да се пъне, ще затъва все повече и повече ;)
 • един
  Отговор
  20 17:44  19.10.17
  САЩ никога не е била мощна държава, те винаги са си служили с лъжата, изнудването и интригата за да постигнат целите си - просто Русия БЕШЕ слаба, но слава Богу, вече не е... да благодарим на Путин!
 • Румяна Костова
  Отговор
  21 18:16  19.10.17
  Когато Русия беше слаба при Елцин американците го тупаха по рамо и се превиваха от смях като щипеше сервитьорките. При Путин се получи засечка,нямат тези зрелища.Драпат да го смъкнат,ама нито санкции,нито Навални успя.

  Коментиран от #25


 • Знаещ
  Отговор
  22 18:17  19.10.17

  До коментар #15 от "юрист":

  В Пуерто Банус в огромен мол с огромен хипер маркет цената на българското сирене е около 22 лева. Корите и замразените банички на Бела също са на двойни спрямо българските цени. Прочети малко в интернет какви хора живеят и почиват там и ще разбереш, че твоята теория яко издиша.
 • Лупи
  Отговор
  23 18:26  19.10.17
  САЩ имат нужда от слаб Свят, природните ресурси на всички държави и някой да им произвежда боклуци с надник 10$ на месец.
 • goni
  Отговор
  24 18:42  19.10.17

  До коментар #4 от "юрист":

  Абе, Юристката!:) Ти, от кога имаш нещо против който и да било да работи за когото и да е?!:) Мнението ти е направо не Сталинистко, а Хитлеристко! Ако, работеше за САЩ , същото ли щеше да напишеш! Да! Ама, не! Плю, плю Тръмп, ама клекна!:) Клекна! Къде ще ходиш?!:) Както един по един клякат всичките му опоненти! Като изключим Хилари повечето му опоненти са актьори от Холивуд!:) Мислех че са добри актьори, но се разочаровах!:) Доводите им са "гола вода"! Сравнение с тях Тръмп е интелектуалец!!! Плюс това сигурен съм че може да псува по-добре от тях!:) Но, не го направи! А, те го направиха!
 • стоян георгиев
  Отговор
  25 23:25  19.10.17

  До коментар #21 от "Румяна Костова":

  госпожо костова ,тва е поредната ви неистина.путин е на власт от 18 години в русия ,а запада има санкции срещу русия от 3 .дано може да направите разликата!!!!!през въпросните години именно запада е в основата на руското икономическо въстановяване и тва стана именно при управлението на путин.

Напиши коментар:


Публикувай