19 Октомври, 2017 14:30 2 189 25

САЩ са заинтересовани от слаба Русия

  • сащ-
  • герхард шрьодер-
  • русия

Герхард Шрьодер призова за сваляне на санкциите

Европа, за разлика от САЩ, е заинтересована от просперитета на Русия. Това заяви бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, цитиран от ТАСС.

„Виждам, че САЩ са заинтересовани от по-слаба Русия. Интересът на Европа и Германия е в това Русия да просперира. Истината е, че европейските държави и особено Германия, имат нужда от пазар и ресурси за нашата индустрия“, заяви Шрьодер.

Според него няма нужда да се работи за дестабилизирането на Русия, а трябва да се търси отмяна на санкциите срещу Москва. Той добави, че САЩ искат да отслабят енергийното сътрудничество между Европа и Русия.

Шрьодер предизвика спорове в германското правителство, след като прие предложението да оглави руската компания „Роснефт“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    27 7 Отговор
    Ще му намерят цаката и на Герхард!:) Ония са по-силни! Не става само с ум! Иска и пари!:) И какво като е прав! В Света в който живеем неправдата винаги побеждава!
  • 2 Дедо Гошо

    29 6 Отговор
    Верно дума чиляка.Ама на много люде тва се не нрави оти са или кьорави за истината или не сакат тва за верно.
  • 3 юрист

    8 30 Отговор
    Кой е шродер? Отговорът е в статията“...Публикувано във факти.бг: Шрьодер предизвика спорове в германското правителство, след като прие предложението да оглави руската компания „Роснефт“...“ Следователно, физическото лице шродер е ЧАСТ ОТ ВИШСИЯТ МЕНИДЖМЪНТ на РУСКАТА ДЪРЖАВНА КОМПАНИЯ “роснефт“ и в това си качество да изявления, как , видите ли, “...Публикувано във факти.бг: „Виждам, че САЩ са заинтересовани от по-слаба Русия. Интересът на Европа и Германия е в това Русия да просперира...“Що се отнася до германия- ДА, германия иска да прескочи Третия и вече подготвящият се Четвърти енергиен пакет на ЕС, и в противоречие със законите на ЕС, да реализира заедно с русия северен поток- 2. НО ЕВРОПА, ОСОБЕНО ИЗТОЧНА ЕВРОПА, НЕ ЖЕЛАЕ РУСКИ ГАЗОВ МОНОПОЛ на територията си. Освен с доставка на природен газ, малки количества петрол и елементи от ядрената енергетика, Източна Европа НЕ ВНАСЯ НИКАКВИ ДРУГИ РУСКИ ПРОДУКТИ- НАПРОТИВ- ТЯ ИЗНАСЯ ПРОДУКЦИЯ ЗА РУСИЯ.Тогава- какво я интересува , дали русия ще е силна или слаба военно, ако договорите за ИЗНОС на ЕС продукция в русия продължават?

    Коментиран от #7, #11, #18

  • 4 юрист

    7 30 Отговор
    А шродер нека получава заплатата си в руски рубли, а не в евро или в американски долари- нали защитава държавните руски интереси на руската държавна компания роснефт и е част от висшето й ръководство ? Който му плаща, той и слага думите в устата на шрьодер- русия му плаща и за това русия му слага думите в устата. Следователно- мнението на шрьодер = мнението на държавата русия. Шрьодер няма собствено мнение по въпроса, или по-точно- русия плаща на шрьодер, за това шрьодер да няма собствено мнение по въпроса, което да е различно от мнението на руската държава по въпроса...

    Коментиран от #9, #14, #24

  • 5 Нико

    23 3 Отговор
    Все някой ден правдата ще победи
  • 6 кирил

    6 27 Отговор
    всички малки държави съседки на русия са изложени на руска агресия.като се почне от финландия,балтика молдова украйна грузия и се продължи до китайската граница

    Коментиран от #8, #17

  • 7 Знаещ

    28 6 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Елементарна икономика. Колкото по-силна е Русия толкова по-голяма е покупателната способност на населението и съответно повече ще се продават германските стоки и германската икономика ще става още по-силна. Естествено е всеки да иска клиентите му да са по-богати и да харчат повече.

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хасан

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Права си..за да не бъде обвързан към Русия Ееропа трябваше да подкрепи Русия за тръба от Катар през Турция и България до Европа..
  • 12 Знаещ

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "Знаещ":

    За България важи същото. За нас е много по-добре да можем да изнасяме продукцията си в много богата Русия отколкото в по-бедна. Все пак това един гигантски пазар и Бойко между другото го разбира, но явно външни сили му влияят и го карат да прави сегашната ни политика.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 юрист

    1 17 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: За нас е много по-добре да можем да изнасяме продукцията си в много богата Русия отколкото в по-бедна.,,,„Това не е вярно. По-добре да изнасяме продукцията си в пазар, при който има дефицит или недостиг на конкретната стока, която изнасяме, отколкото, ако на пазара има пренасищане, което сваля цените на нашата стока, или прекалено много и могъщи конкуренти. Защото целта на всеки един бизнес е с минимум инвестиции да се постигне максимален профит. При пренасищане на пазара, стойността на една стока може да спадне до производствените й разходи, което вече е ЗАГУБА за самата фирма, тъй като освен тях, тя плаща и МИТО, когато тази стока влезе на територията на русия. Седни си- двойка по тези въпроси....Не съм бизнесмен, а обикновен адвокат, но претендирам, че с това, което знам от следването си в юф по финансово право, икономикс, макроикономика и банково и търговско право, спокойно мога да започна какъвто си искам бизнес, без да фалирам, ако някога реша да се отпиша от адвокатската колегия и да стана бизнесдама.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 юрист

    1 17 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    Дори да приемем, че между страните по един търговски договор, е уговорено, че митото ще бъде заплатено от руския купувач, то пак българската фирма би претърпяла загуба, ако стоките й се продават на производствените й цени. В такъв случай, фирмата има правен интерес да не продава в русия, а в друга държава, в която, стоката й ще се продава с 20% над производствените й разходи. Така, че- седни и поучи малко, преди да пишеш нещо за пазарната икономика и за теорията на пазара....А още дори не сме стигнали с теб до теорията на парите:)

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ККК

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "кирил":

    ВСЕ ПАК, ОКОЛО ГРАНИЦАТА ИМ, А НЕ КАТО, НЯКОИ ДРУГИ, КОИТО СА ИЗ ЦЕЛИЯ СВЯТ
  • 18 чичо ви

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Що се хабиш?! Ем знаем, че си трол, ем пълни глупости пишеш. Който е чел малко по геополитика знае, че Русия и Европа са естествени съюзници
  • 19 ха ха ха

    15 1 Отговор
    САЩ е твърде немощна държава вече и не може да спре инерцията, колкото и да се пъне, ще затъва все повече и повече ;)
  • 20 един

    20 1 Отговор
    САЩ никога не е била мощна държава, те винаги са си служили с лъжата, изнудването и интригата за да постигнат целите си - просто Русия БЕШЕ слаба, но слава Богу, вече не е... да благодарим на Путин!
  • 21 Румяна Костова

    20 1 Отговор
    Когато Русия беше слаба при Елцин американците го тупаха по рамо и се превиваха от смях като щипеше сервитьорките. При Путин се получи засечка,нямат тези зрелища.Драпат да го смъкнат,ама нито санкции,нито Навални успя.

    Коментиран от #25

  • 22 Знаещ

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    В Пуерто Банус в огромен мол с огромен хипер маркет цената на българското сирене е около 22 лева. Корите и замразените банички на Бела също са на двойни спрямо българските цени. Прочети малко в интернет какви хора живеят и почиват там и ще разбереш, че твоята теория яко издиша.
  • 23 Лупи

    15 0 Отговор
    САЩ имат нужда от слаб Свят, природните ресурси на всички държави и някой да им произвежда боклуци с надник 10$ на месец.
  • 24 goni

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Абе, Юристката!:) Ти, от кога имаш нещо против който и да било да работи за когото и да е?!:) Мнението ти е направо не Сталинистко, а Хитлеристко! Ако, работеше за САЩ , същото ли щеше да напишеш! Да! Ама, не! Плю, плю Тръмп, ама клекна!:) Клекна! Къде ще ходиш?!:) Както един по един клякат всичките му опоненти! Като изключим Хилари повечето му опоненти са актьори от Холивуд!:) Мислех че са добри актьори, но се разочаровах!:) Доводите им са "гола вода"! Сравнение с тях Тръмп е интелектуалец!!! Плюс това сигурен съм че може да псува по-добре от тях!:) Но, не го направи! А, те го направиха!
  • 25 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    госпожо костова ,тва е поредната ви неистина.путин е на власт от 18 години в русия ,а запада има санкции срещу русия от 3 .дано може да направите разликата!!!!!през въпросните години именно запада е в основата на руското икономическо въстановяване и тва стана именно при управлението на путин.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания