1 684 5

Тереза Мей даде гаранции на европейците

Британският премиер с обещание към гражданите на ЕС

Денис Джамбазов

Британският министър-председател Тереза Мей обеща да направи възможно най-лесно гражданите на Европейския съюз да останат на Острова и след Брекзит, съобщи Би Би Си. В социалната мрежа Фейсбук тя написа, че процесът за даване на статут на граждани, които искат да останат в страната, ще бъде прозрачен и улеснен, а разходите – възможно най-малко.

През миналата година близо 52% от британците поискаха излизане от европейската общност на провелия се референдум. Между Лондон и Брюксел текат преговори, които обаче са в задънена улица според високопоставени дипломати.

Гаранциите на Тереза Мей, че гражданите на ЕС ще могат да останат на Острова след Брекзит, бяха приети положително. Според някои политици обаче посланието на британския премиер е целенасочено, за да убеди лидерите на блока да продължат преговорите.

Британски политици, стоящи зад идеята за Брекзит, поискаха от Тереза Мей ясно да покаже на Брюксел, че ще се оттегли от преговорите, ако ЕС не промени позицията си по някои въпроси.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1243
  Отговор
  1 15:38  19.10.17
  Да се махат вече. да видим кой ще им бере после ягодите, ще им гледа възрасните, ще им строи блоковете и ще им отпушва кенефите.
 • Грую
  Отговор
  2 16:02  19.10.17
  Ти за тях не се притеснявай. Те винаги са били съюзник единствено само на себе си. А за работата - който знае как да плаща винаги има начин да си намери работници и за ягоди да му берат и да му гледат възрастните или децата. Ние да му мислим, че за повече от четвърт век нито се научихме да плащаме нито да работим, а пък да правим добра организация открай време не ние била силна страна. така че към батака сме се устремили ние на британците.
 • Справедлив
  Отговор
  3 16:41  19.10.17
  "Да повярваш на британец е като да целунеш змия". Бонапарт.
 • Румяна Костова
  Отговор
  4 18:23  19.10.17
  Тя дава гаранции на хората от ЕС.Не се споменава обаче какво ще прави с мюсюлманските емигранти.Защото точно те са проблемът там.И за сега ги глезат и дондуркат
 • джони
  Отговор
  5 19:23  19.10.17
  Ох кога, най после ще се отъевем от тия лицемерни англичани

Напиши коментар:


Публикувай