587 4

Борисов разговаря с Туск (СНИМКИ)

Светослава Ингилизова

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск обсъдиха приоритетите по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и предстоящата среща на върха на тема „Западни Балкани“ през май в София. Двамата се срещнаха в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет.

Българският премиер посочи, че страната ни се подготвя отговорно за своето първо председателство и в сътрудничество с останалите страни от Тройката председателства. Активно се работи с Естония за постигане на максимална приемственост по отворените досиета, каза Борисов и изтъкна, че по време на своето председателство България ще търси баланс и консенсус по актуалните теми на Европейския съюз.

Бойко Борисов и Доналд Туск обсъдиха и организацията на срещата на върха през май 2018 г. в София, на която двамата ще бъдат домакини. Темата за Западните Балкани е важна не само за страните от региона, но и за целия Европейски съюз, е общото мнение на Борисов и Туск. Според тях Българското председателство създава подходяща обстановка за конструктивно обсъждане на темата за европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, гарантиране на икономическото развитие на региона, неговата транспортна, енергийна, инфраструктурна и дигитална свързаност с Европейския съюз.

Председателят на Европейския съвет даде подкрепата си за постигане на приоритетите на Българското председателство. „Очаквам Българското председателство и предстоящата среща на върха в София да дадат възможност на страната ви да изиграе конструктивна роля при справянето с предизвикателствата на европейския дневен ред“, подчерта Доналд Туск и посочи, че ще разчита на българското правителство да бъде стабилен партньор за единството в региона.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хихихи
  Отговор
  1 18:17  19.10.17
  Голям праз! По интересна щеше да е новината, ако се беше срещнал със свети Петър! Хихихи
 • Xaxaxa
  Отговор
  2 18:33  19.10.17
  Туск сигурно говори български Хахаха
 • РГЗ
  Отговор
  3 19:27  19.10.17
  Пълен цирк с този премиер.
 • 4 08:51  20.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай