19 Октомври, 2017 20:45 918 12

Борисов и Тереза Мей обсъдиха мигрантската криза и Брекзит (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • бойко борисов-
  • тереза мей-
  • брекзит-
  • мигрантска криза

България и Великобритания ще продължат доброто си сътрудничество за гарантиране на сигурността в Европа, управлението на миграционните потоци и борбата с тероризма, бе категоричното мнение на министър-председателите Бойко Борисов и Тереза Мей, които проведоха среща в Брюксел преди началото на Европейския съвет.

Британският премиер Тереза Мей посочи, че е запозната отлично с усилията на страната ни за опазване на границата на Европейския съюз и приветства правителството за постигнатото.

Във фокуса на разговорите бе и темата за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС. „Страните ни имат отлични двустранни отношения, доказали своето значение през годините, и излизането на Великобритания от ЕС няма да наруши сътрудничеството и приятелството между тях“, подчерта
министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът Борисов посочи, че силна и обвързваща роля за отношенията между двете държави е и голямата българска диаспора в Обединеното кралство. „Това са висококвалифицирани специалисти, които дават голяма добавена стойност на британската икономика. За нас е важно при преговорите, водени между Брюксел и Лондон, да бъде гарантирана правна сигурност на гражданите и това да е първостепенен приоритет“, заяви Борисов.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей покани Борисов да посети Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 7 Отговор
    Борисов е УНИКАЛЕН ВОДАЧ НА БЪЛГАРИЯ КАКТО ВЪВ ВЪНШЕН,ТАКА И ВЪВ ВЪТРЕШЕН АСПЕКТ !Кой може да го замени?Орешарски ли?Или Нинова...Кой бе рускоближещи,дето непрекъснато викате/или съскате-според случая/ "долу"?Верно че един от вас САМО ВЕДНЪЖ СЕ ИЗПУСНА "ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВА ПУТИН И КАДИРОВ",но това е достатъчно,защото ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ СИ МЕЧТАЕТЕ ТОЧНО ЗА ТОВА!

    Коментиран от #2, #7, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Ориентацията ти нещо е сдала багажа-ГЛУПАК Е ОНЯ ДЕТО ПИШЕ С МОЯ НИК,А АЗ СЪМ УМНИКЪТ!Пък дали си наясно какво искаш да кажеш и дали някой ще те разбере-няма знач...ВАЖНОТО Е ДА СИ ЩАСТЛИВ:)
  • 4 Svruhaz

    2 1 Отговор
    ама ква брадичка си е барнал
  • 5 ГЕРБ

    2 2 Отговор
    Браво Борисов!!! Нека ги е яд комунягите.
  • 6 Eee

    0 2 Отговор
    Добре,браво премиера натрупа опит.
  • 7 Хохи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    ТИ УТРЕ НЕМА ДА ИМА КВО ДА ЯДЕШ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОЯ СЕЛЯК БОРИСОВ.
    БОРИСОВ ЩЕ ПОДПИШЕ СЛЕДВАЩОТО ТУРСКО РОБСТВО НА БЪЛГАРИЯ ВИ МУ СР РАДВАТЕ. ГАКВО ТРЕЕ ДА ВИ СЕ СЛУЧИ ЧЕ ДА ДА ВИ ПРОСВЕТНЕ
  • 8 Хохи

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Уникален бил БОРисов, боже, божееее
    ПОМОГНИ МУ ТОЯ ДЕТО МИСЛИ ТАКА
  • 9 ТНТ

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    "Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей покани Борисов да посети Обединеното кралство."

    Питам се РР къде и кога ли ще го поканят? В Азербайджан, като Първанката, може би?...
  • 10 Мр Борисофф хоу и седър!

    0 0 Отговор
    Ес ес Тери, не се съмнявай, много е едър, Нама да те разочаровам.

    Коментиран от #11

  • 11 Мр Борисофф хоу ис ведър!

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мр Борисофф хоу и седър!":

    На нас туй е националният патент и знак за качество. Тери Змей отново пита а : но дърти мъгли ! Но дърти мъдри, всичко е натурално свежо и бухнато. Завръщали като амазонки.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.