19 Октомври, 2017 19:47 1 262 0

Полша подписа два меморандума с Тайван

  • тайван-
  • полша-
  • финансово споразумение-
  • меморандум-
  • пакт-
  • слънчева енергия

Република Китай затяга връзките с Европа

Република Китай и Полша подписаха два меморандума за разбирателство, насочени към засилване на сътрудничеството в областта на финансовия надзор и слънчевата енергия.

„Финансовото споразумение, подписано между Комисиите за финансов надзор на двете държави, е първото по рода си, което Тайван постига с централноевропейска нация“, заявиха от Министерство на икономиката. От своя страна пактът за слънчевата енергия има за цел да засили сътрудничеството между индустриалните групи за развитие на възобновяема енергия.

По време на церемонията по подписването на финансовото споразумение заместник-министърът на икономиката Ян Уей-фу заяви, че последното ще насърчи по-тясното регулаторно сътрудничество между двете страни, ще засили ефективността на трансграничния надзор и ще спомогне за повишаване ефективността на финансовите пазари. Той изрази своята оптимистична нагласа по отношение на потенциалното разширяване на обмена на информация и подобряването на финансовата регулаторна среда и на двете държави.

Споразуменията бяха подписани на седмите Тайванско-полски консултации, проведени във Варшава. Под ръководството на Ян и на министъра на икономическото развитие на Полша Тадеуш Кошчински , еднодневната среща включваше дискусии в области, обхващащи селскостопанската търговия, развитието на промишлеността и транспорта.

Консултациите между двете страни стартират за пръв през 2010 г., като по думи на Ян последните са се превърнали в сигурен инструмент за насърчаване на търговията и инвестициите между страните. Според статистиката на Министерството на финансите Полша е именно осмият по големина търговски партньор на Република Китай през 2016 г., като двустранната търговия достига до внушителни 995 милиона щатски долара, регистрирайки ръст с 48 милиона долара на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА