1 658 0

Отломка от църква уби испански турист в Италия

Трагичен инцидент в един от най-красивите италиански градове

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Паднала отломка от църква уби испански турист в Италия, съобщи агенция АНСА. Загиналият е 52-годишен мъж, който със съпругата си е посетил готическата църква „Санта Кроче“ във Флоренция.

Изданието посочва, че откъснал се „архитектурен елемент“ е паднал върху испанския гражданин. Загиналият е жител на Барселона. Отломката е паднала от близо 20 метра върху главата му. На място бяха изпратени медицински екипи, които обаче само са констатирали смъртта на мъжа. Отломката е била парче камък, който е използван за подсилване на дървена конструкция, заяви експерт.

Прокуратурата във Флоренция започна разследване по случая. Към мястото на трагедията бяха изпратени полицаи и следователи, които трябва да изяснят всички обстоятелства около смъртта на испанеца.

От италианското министерство на културата обявиха, че е започнато криминално разследване, за да бъде подведено под отговорност лицето, отговарящо за поддръжката на популярната сред туристите църква във Флоренция.

От кметството във Флоренция изказаха своите съболезнования на близките на починалия мъж. Базиликата „Санта Кроче“ е една от най-известните църкви в Тоскана. Строителството й е финансирано от най-заможните фамилии на Флоренция.

Италия


Още по темата

 • Референдуми за автономия в Италия

  Референдуми за автономия в Италия

  Две от големите области в Италия ще проведат консултативни референдуми за получаването на по-голяма автономия, съобщи ТАСС. Гласуването ще се ...
  22.10.2017
  983
  11

Напиши коментар:


Публикувай