20 Октомври, 2017 23:35 4 022 14

И Сърбия иска руски ракети (ВИДЕО)

  • бук m2-
  • с-300-
  • миг-29-
  • русия-
  • сърбия-
  • ракети

Белград ще иска от Москва системи за противовъздушна отбрана Бук М2

И Сърбия иска руски ракети (ВИДЕО) - 1
Снимка: Wikipedia

Доставката на системи за противовъздушна отбрана Бук M2 ще бъде една от главните теми на срещата на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин и министъра на отбраната Сергей Шойгу със сръбското държавно ръководство, пише белградският вестник "Новости".

Освен официалното предаване на доставените неотдавна самолети МиГ-29 се очаква в Белград да бъде принципно договорено и кои системи за противовъздушна отбраната ще защитават небето ни в бъдеще, пише вестникът.

Освен темата за военно-техническото сътрудничество сръбските и руските представители ще обсъдят икономически теми, както и възможности за по-задълбочено сътрудничество между отбранителните промишлености на Сърбия и Русия.

Според вестника противовъздушните системи за отбрана руско производство са първото желание на сръбската страна.

Белград изпрати в Москва официално писмо, главният момент в което бе изразеният интерес за доставка на системи С-300. Този вид ракетна защита обаче не изключва възможността за купуване на системи със среден и кратък обсег, пише вестникът.

Срещата на Рогозин и Шойгу със сръбското държавно ръководство ще означава и начало на третата фаза на процеса на доставка на МиГ-29. Очаква се тези десет изтребителя в състава на сръбските военновъздушни сили да получат най-модерни радари, системи за управление и далекобойни ракети, пише още "Новости".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШмъркАн

    50 8 Отговор
    И какво стана сега Турция( до скоро голям клиент на САЩ за оръжие) взе руски заспали ракети, Саудитска Арабия, която е също огромент клиент за оръжие на САЩ и щеше да смачка Русия за 3 дена пак взе руско оръжие. На САЩ им останаха клиенти само такива демократични държави като България и Румъния(които се управляват от посланниците на САЩ) - БУДАЛИТЕ, КОИТО ИЗКУПУВАТ АМЕРИКАНСКА ВОЕННА СКРАП ПРОТИВ ВОЛЯТА СИ и имат глупостта да се наричат "партньори", когато е очевадно че са васали в най-крайна степен.
  • 2 БарманЯ

    7 40 Отговор
    Зако са им? Кого ще свалят? Балканска страна удавена от корупция и депресия, коленичеща, раздробена, разединена, бедна и покварена - кой ще поиска да стъпе на това проклето място? Да не са си спомнили славното минало от национал-радикалите??! Западните чалгари, дето правят големи кюфтета и подсказват на ПАЙНЕР, поздрави за БМВта решили да купуват ракети?! НАТО да им окаже натиск, да бутне 20 кашона Джак, 3-4 бутилки ПепсиМАкс и 2 БМВта за сръбския парламент - ракетите няма да се купят))))

    Коментиран от #4

  • 3 Бесен Язовец

    33 9 Отговор
    Ние в ЕС и нямаме кинти за отбраба Сърбия не е в ЕС а имат кинти за отбрана и кво излиза че за да имаме армия май трябва да напуснеме ЕС и без др.не копуват наши стоки защо са ни за да ни подлагат на комшиите разуражени ли? Я да си е......м.....а

    Коментиран от #7, #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БарманЯ

    3 25 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион29":

    Благодаря, за отговора към коментара ми - вие сте прозорлив човек и познахте! Наистина не съм минавал през Сърбия в последните 9 години! Боклукът е една от сферите В които влагам ресурсите си - извозване и рециклиране! Смятам, че боклукът е показател за културата и съвестта на гражданите! Боклукът е нещо безплатно, циркулиращо в определението "рециклиране" с държавни пари, фондове, програми и огромната ми благодарност ))) Доскоро бутах в акции за видеокарти с надеждата за по-жестока конкуренция в криптовалутния майнинг и фарминг, но боклукът си остана любимият ми фундамент за развитие! Поздравления - Тези дни ще наема частен дететктив, който да ви предложи възможност за изява на вашата проницателност! Не се обиждайте ако е кварталния сводник - това са най-добрите детектори за к0ври )))

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Румяна Костова

    13 6 Отговор
    Може би това е и пиар преди изборите за да омилостиви населението.Сърбите на 90 процента са русофилски народ.А управниците им президента Александър Вучич и особено гей премиерката Ана Бърнавич са прислуга на Запада.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Барчо

    33 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Аз много отдавна съм стигнал до извода, че ЕС е печеливш, но не за нас. Ние храним ЕС и това е доказано с цифри, но краварските тролове ги четат като дявола евангелието. Това е ясно.
    Интересното обаче е какво все пак се случва в Турция, която е член на НАТО и уж краварите са и първи приятели. Що купуват те руски отбранителни ракети, които не са съвместими с въоръжението на натовските, а с руските???? Ми много ясно е. Просто като БОБ. Нещо не са сигурни в това дали краварите ги смятат за съюзници или за васали. Не ги обичам турците заради взаимната ни история, но те никога не са били васали. Ясно е, че се ориентират към руснаците. И какво става? От съюзници в НАТО, ще се превърнем във врагове. Ако решат нещо да си вземат част от БГ, краварите все ще намерят някоя точка, алинея или нещо подобно за взаимна защита, че нашия случай не ги засяга. И така пак сме прее-----ни.
    Отношението на Югославия към американците е ясна и не се учудвам от поетия път. И без да са в ЕС сърбите работят из цял свят. Руския стоков пазар е необятен. Всичко, което произвеждат не може да задоволи и един техен среден град. Сега и като се обвържат във военно отношение, няма да могат да ги пипнат с пръст. Там непрекъснато откриват нови производства, а тук непрекъснато се закриват. Те преживяха войната и се оправят. Ние още не сме излезли от вътрешната си война - разграбване.
  • 11 Реалист

    9 1 Отговор
    ЕС Е БИТА КАРТА !!!
    Ще спечелят онези , които рсзберат това навреме !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 A3e

    1 1 Отговор
    Много забавни коментари пишете, та чак ви се разпениха клавиатурите. Ясно е, че сърбите ще теглят заем, за да платят. Турция си каза, че е питала няколко натовски държави и никой не е изявил желание да им продава ракети, затова са се обърнали към Русия. И ако НАТО откаже да защити страна-членка, тогава съюза автоматично се разпада, кво ще си помислят останалите страни... А и съюза е насочен срещу 3-ти страни (нечленки), каквато Турция не е. А обяснете за какво всъщност са ни нужни на нас самолети??? Кого ще нападаме, или ако купим слабите 4-8 Грипена, кой ще плашим с тях - Гърция или Турция? Тря да купим ракети, и вместо да вдигаме самолетите като ескортни таксита, кой ни навлезе в пространството го сваляме и тва е. И какво по-точно сме купили от САЩ за крупна сума (нали твърдите, че ние ги финансираме)? Ракети ли, танкове ли, самолети ли, автомати ли, БТР-и, ли, какво сме купили от тях?
  • 14 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    и аз искам една руска ракета точка У

    и да не минавате край народното събрание известно време
    сами ще разберете докога
Новини по държави: