Last news in Fakti

20 Октомври, 2017 10:51 1 499 0

Визовата криза между САЩ и Турция е към своя край?

  • турция-
  • сащ-
  • криза-
  • визова-
  • арест-
  • консулство

Постигнат е значителен напредък в разговорите

Визовата криза между САЩ и Турция е към своя край? - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Съединените американски щати и Турция са постигнали „значителен напредък“ по време на разговорите си за преодоляване на визовата криза, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Изданието се позовава на Държавния департамент. Вашингтон обаче продължава да осъжда ареста на служители в дипломатическите мисии на страната зад граница.

Напрежението между САЩ и Турция се повиши, след като служител в американското консулство в Истанбул бе задържан, а след това имаше и втори арест. Турските власти обвиниха лицата в членуване в терористична организация.

Американска делегация проведе разговори с властите в Турция. Постигнат е прогрес, но случаят все още не е приключен, разкри говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: