Last news in Fakti

20 Октомври, 2017 13:36 3 495 4

В САЩ притеснени от ракетите на Северна Корея

  • сащ-
  • майк помпео-
  • северна корея

Смята се, че страната скоро може да се сдобие с ядрено оръжие, което да удари Америка

Директорът на ЦРУ Майк Помпео призна, че Северна Корея може да се сдобие с ядрено оръжие, което да е способно да порази САЩ, съобщи „Гардиън“.

Според него производството на подобно оръжие е въпрос на няколко месеца.

„Те са стигнали достатъчно далеч по този въпрос, че сега целта на американската политика трябва да е как да им попречи да направят последната стъпка“, заяви Помпео.

Според него в момента ядрената програма на КНДР напредва с много бързи темпове. Този факт затруднява американското разузнаване да постигне точни данни за периода, нужен за сглобяването на напреднали технически ракети.

„Всички искаме да разрешим този въпрос. Президентът е готов да използва сила, ако се налага да се гарантира това, че Северна Корея няма капацитета да застраши Америка. Донлад Тръмп призна, че сме във време, в което са нужни глобални усилия, за да се гарантира, че Ким Чен – ун няма такъв капацитет“, заяви Помпео.

Той добави, че властите в Китай са положили много усилия в натиска над КНДР, надхвърлящи обикновеното ограничаване на търговията.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън вече обяви, че президентът Тръмп иска да реши въпроса чрез дипломатически средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калоян

    14 31 Отговор
    Трябва ново ниво на преговори -с ракети Томахоук.Това е.

    Коментиран от #4

  • 2 Расулюлах

    12 6 Отговор
    И ще получат в отговор масиран удар с ракети с лика на Ким по тях хахах

    Коментиран от #3

  • 3 Контра

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Расулюлах":

    Сигурно - особено ако генерал Конашенков го е казал
  • 4 Кирил

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Калоян":

    Атака на САЩ с/у Пхенян ще означава ако не световна, то междуконтинентална война. Бъди сигурен, че ако Томахоук "падне", дори "случайно" в Корея, онзи малоумник Ким ще изстреля каквото има с/у САЩ, Япония и др. техни съюзници... Всичко това е пореден опит за ескалация на напрежение в ключов регион от света - Япония, Южна Корея, Китай, все държави конкуриращи американската промишленост. Да не говорим, че 3 от "големите" в света Русия, Китай и Япония одавна се борят помежду си за контрол в този регион... Китай обяви, че ще натисне Пхенян дипломатически и при атака от страна на КНДР ще остане неутрална при военна намеса с/у Пхенян, но при атака на САЩ, Япония и Южна Корея ще се намеси на страната на Пхенян, а вероятно и Русия също... Най-добре и двете откачалки, тази в Белия дом и онази в КНДР да си се плюят само през телевизията, щото иначе лошо...