447 0

В Гърция беше арестуван джихадист

Мъжът направил опит за самоубийство в килията си

Денис Джамбазов

Гръцките сили за сигурност арестуваха 32-годишен сириец по обвинения, че членува в терористична организация, съобщи гръцкото издание „Екатимерини“.

Полицията в град Александруполис задържа лицето и започна разследване за участието му в терористична дейност. Сигналът към службите е подаден от съпругата на сириеца, която го обвини и в домашно насилие.

Семейството е пристигнало в Гърция през миналата година. Сирийците са били настанени в центъра за бежанци в Солун, но освен това са наели и апартамент в столицата Атина, пишат гръцките медии.

Полицията проверява информацията, че мъжът е членувал в терористични групировки, действащи на сирийска земя. Силите за сигурност посочиха, че лицето не представлява риск за сигурността на страната. Някои медии в южната ни съседка пишат, че арестуваният се е бил в редиците на „Ислямска държава“, но тази информация не е потвърдена.

Според източници, близки до разследването, мъжът се е опитал да се самоубие, след като е бил отведен в затворническа килия. След инцидента е бил хоспитализиран без опасност за живота.

Гърция


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай