21 Октомври, 2017 11:05 1 002 1

Чудо! Тръмп похвали шефа на ООН

  • доналд тръмп-
  • антониу гутериш-
  • оон

ООН има огромен потенциал при управлението на Антониу Гутериш, заяви президентът на САЩ

Чудо! Тръмп похвали шефа на ООН - 1
Снимки: БТА/АР

ООН има огромен потенциал при управлението на генералния секретар Антониу Гутериш, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп след първата си официална среща с португалеца в Белия дом, предаде Reuters.

Тръмп, който в миналото се е оплаквал, че ООН е неефикасна и бюрократизирана, заяви, че потенциалът на ООН "през годините не е бил използван дори близо до необходимото".

ООН "има силата да обединява хората като нищо друго", заяви този път Тръмп. Той каза, че с Гутериш са станали приятели и има усещането, че "с ООН стават неща, каквито досега не сме виждали".

Тръмп заяви, че вноската на САЩ, която възлиза на около 22% от общия бюджет на организацията, би могла да е от полза, ако ООН изпълнява целите си. Той похвали Гутериш с думите, че организацията има нужда от талантливи хора и Гутериш има нужния талант.

Чудо! Тръмп похвали шефа на ООН

Гутериш отговори, че светът има нужда от една силна, реформирана и модернизирана ООН и от "силни САЩ, ангажирани въз основа на традиционните им ценности - свобода, демокрация, човешки права".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    0 0 Отговор
    Цорк