Last news in Fakti

21 Октомври, 2017 14:55 1 772 2

Никой не обича "самотната" Тереза (СНИМКИ)

  • тереза мей-
  • брюксел-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес

Снимка на британския премиер в Брюксел породи шеги в интернет

Никой не обича "самотната" Тереза (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Снимка на Тереза Мей от срещата на върха в Брюксел породи подигравки в интернет и в британската преса, съобщи Reuters.

На снимката британският премиер е сама на маса, украсена с четири саксии с бели цветя. Пред Мей няма нищо друго. На снимката тя изглежда потънала в мислите си. В действителност кадърът е направен, докато Мей чака председателя на Европейския съвет Доналд Туск, за да разговаря с него.

Интернет потребители направиха паралел между снимката на "самотната Мей на празната маса" със ситуацията, в която тя се намира в политически план след изборите през юни, когато нейната партия не успя да получи абсолютно мнозинство в парламента.

Никой не обича "самотната" Тереза (СНИМКИ)

Някои потребители смятат, че снимката илюстрира и положението на Великобритания в преговорите за Брекзит.

В. "Дейли телеграф" коментира, че на снимката Тереза Мей разглежда вариантите за търговски споразумения, които Лондон се надява да сключи бързо след Брекзит и тези варианти се оказват само четири саксии с цветя.

Никой не обича "самотната" Тереза (СНИМКИ)

"Бедната Тереза Мей", обобщава в. "Хъфингтън пост" относно снимката и казва, че тя е "сурова метафора на изолацията на Великобритания в преговорите за Брекзит".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bla bla

    1 8 Отговор
    Тъй си говорите само за собствено успокоение ;)

    най-са си екстра тия далеч от простотията наречена ЕС :D

    Коментиран от #2

  • 2 gost

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "bla bla":

    Как реши, че ЕС е простотия? Ей така събуди се накриво и ти светна? Ограмоти се вместо да ни информираш за неграмотността си.
Новини по държави: