883 3

В Гърция ще отнемат книжки за говорене по GSM и хвърлен фас

Министерството на транспорта в Атина внася за гласуване промени в Закона за движение по пътищата

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Министерството на транспорта в Атина внася за гласуване промени в Закона за движение по пътищата, които предвиждат много по-тежки санкции.

В категорията "високо рисково поведение" влизат вече - говорене по мобилен телефон при шофиране, изхвърляне на цигара от автомобила, спиране на места за инвалиди, каране в резервната лента, както и движение на тирове в крайно лява лента, предаде БНР.

Заедно с високите глоби за тези нарушения ще се отнемат и книжките на водачите, и номерата на автомобила. При първо нарушение - за два месеца, при второ - за четири, а при трето нарушение шофьорите отиват на изпит.

Статистиката на пътните произшествия в южната ни съседка показва, че много от катастрофите са следствие именно от подобни нарушения, мотивираха се от Министерството на транспорта.

Министър Христос Спирдзис заяви, че по-високите санкции са в насока да се спре поведението на много шофьори, които "плащат глоби и продължават с нарушенията".

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 13:44  23.10.17
  че това ако го въведат при нас, няма да има с кого да се блъснеш на улицата....
 • незнайко
  Отговор
  2 13:58  23.10.17
  ОТДАВНА ЧАКАХМЕ ТОЗИ МОМЕНТ, НО НЕ И В ГЪРЦИЯ А В БЪЛГАРИЯ!!!

  Коментиран от #3

 • юрист
  Отговор
  3 16:09  23.10.17

  До коментар #2 от "незнайко":

  Имате плюсче и от мен. А дано, ама надали....За сега ползваме само такси в София и всеки ден се чуваме със съпруга ми поне по 5 пъти, за да знам кога в коя част на София се придвижва и понеже използва, когато е възможно, обиколни маршрути на Цариградско и другите възлови и опасни кръстовища и булеварди, сметката му за такси хвърчи нагоре, а това не ме спасява от притеснението дали някъде някой не е предизвикал ПТП с таксито, което ползва към този момент...Това предизвиква много вреден стрес. Казано накратко, докато не се прибере вкъщи, не съм спокойна дали с него не е станала катастрофа някъде из града....

Напиши коментар:


Публикувай