23 Октомври, 2017 13:27 1 957 3

И в Германия не си плащат тока

  • ток-
  • електричество-
  • сметка-
  • германия

360 хиляди домакинства във ФРГ са останали без ток миналата година заради неплатени сметки

И в Германия не си плащат тока - 1
Снимка: Shutterstock

Електричеството на 330 000 домакинства в Германия е било спряно миналата година заради неплатени сметки, показват правителствени данни, цитирани от Reuters.

На клиентите, които не са си плащали сметките за ток, са били изпратени общо 6,6 милиона писма с предупреждение за спиране на електричеството.

Бройката е била същата като предишната година, когато около 331 000 домакинства са останали без ток.

Според наблюдатели при повечето случаи става дума за хора, които са видели предупрежденията твърде късно.

Експертите обаче изтъкват и повишаването на цената на електричеството, което отчасти се дължи на националната политика за съсредоточаване върху възобновяемите енергийни източници и постепенно отказване от атомната енергия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дойче машинен

    21 0 Отговор
    Много джагали я налазиха тая Германия, нормално да започнат проблемите, горките германци, направо ги съжалявам!
  • 2 Марио

    10 0 Отговор
    Изключено е ГЕРМАНЦИ или по-скоро ШВАБИ да не си плащат тока. Да са и честити американско-исямските кърлежи. За Геманния или само хубаво или нищо, същото като на умрял!
    Много се надявам след 20-30 години да се направи кастинг за име на НОВА ГЕРМАНИЯ и аз да участвам като кръстник. Ще бъде нещо като..... окончание БАХА.

    Коментиран от #3

  • 3 Барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Марио":

    В Германия новите германци като Мустафа и сие не само няма да си плащат тока, водата, телефоните, а ще вземат помощи, за да могат да се множат като хлебарки и да залеят европата. Кръстенето излиза от мода.
Новини по държави: