Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 16:50 3 295 42

Ердоган: Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • европа-
  • сирия-
  • умря-
  • погребана-
  • ценности-
  • босна

Турският президент разкритикува безразличието на западните страни

Ердоган: Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Идеята за европейската цивилизация приключи. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, който разкритикува безразличието на европейските страни към трагедиите в Сирия и Мианмар.

„Европа умря в Босна и беше погребана в Сирия. Телата на невинни деца са надгробни плочи на западната цивилизация“, заяви държавният глава, цитиран от „Дейли Сабах“.

„За съжаление през последните седем години старите европейски ценности бяха дискредитирани и унищожени“, каза още Ердоган. Той добави, че няма разлика между случилото се в Босна преди 25 години и случващото се сега в Сирия.

Гражданската война в Сирия започна през 2011 година. От началото на конфликта бяха убити или ранени милиони, а огромна част от населението напусна домовете си, за да избяга от войната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    26 16 Отговор
    А Ердоган ги закопа хахахаха

    Коментиран от #8

  • 2 Реалист

    45 10 Отговор
    Трябва да признаем , че Ердоган е доста прозорлив държавник ! За съжаление в БГ нямаме такива държавници !

    Коментиран от #4

  • 3 Пешо

    14 27 Отговор
    Нали твоята страна граничи със Сирия! За каква Европа и европейски ценности говори тоя?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Марио

    27 2 Отговор
    Ердо повтаря мои думи отреди много години. След като Европа позволи да бъде бомбандирана Югославия и да се направи на парчета, то европеизма е умрял. Край. Конец. The end. Final. Втората фаза е мюсюлминизиране на държавите като се населят с въвшно население и то да превиши многократно местното. В момента в Германия са родени над 200 000 "сирийчета" там. По закон са "германци". Всеки знае какво значи геометрична прогресия. А тук може да се получи нещо средно между геометрична и аритметична.
  • 6 юрист

    10 31 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ВИНАГИ Е ИМАЛО И ВИНАГИ ЩЕ ИМА , А БЪЛГАРИЯ Е ВЪТЪКА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ- ПЪРВОТО ГРАДСКО НАСЕЛЕНИЕ В ЕВРОПА Е ЖИВЯЛО ПО НАШИТЕ ЗЕМИ- СПРАВКА - КУЛТУРАТА „ВАРНА“! ИСЛЯМИСТЪТ ЕРДУХАН МОЖЕ САМО ДА РИЕ И ДА СЕ ОПИТВА ДА ПРОВЕЖДА ЧРЕЗ ДИАНЕТА НЕООСМАНИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ, НО ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ ПРЕДИ ДА СЕ ПОЩВИ ВЪШКАВАТА ТУРЦИЯ ПРЕЗ 1922Г. И ПРЕДИ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, НОСИТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА, ЗАЕДНО С ИЗТОЧНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ, Е ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ! КОГАТО ПРЕЗ 9 ВЕК ОТ НАШАТА ЕРА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ИМПЕРИЯ, ТУРЦИЯ Е БИЛА МАЛЪК БЕЙЛИК , СВРЯН В КРАЯ НА МАЛА АЗИЯ, НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА НИТО ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ, НИТО ТУРЦИЯ, НИТО РУСКА ИМПЕРИЯ, НИТО СССР, НИТО РУСИЯ! Жалко смешно ислямистче! А майцепродавците, които му се радват, ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ БГ. ГРАЖДАНСТВО И ДА ПОЕМАТ КЪМ ТУРЦИЯ И РУСИЯ, защото на БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НИ ДОЙДЕ ДО ГУША ОТ ВСЯКАКВИ ВРЕКЛИВИ МАЛЦИНСТВА, КОИТО СМЕ ПРИЕЛИ В НАШАТА ДЪРЖАВА И СМЕ ИМ ДАЛИ ШАНС ДА ЖИВЕЯТ МИРНО, НОРМАЛНО И СПОКОЙНО! Да не стане така българите в България да “грабваме дървото“ , защото ВСЯКА пръчка има 2 края- и когато БЪЛГАРИТЕ в България обърнем края на пръчката, на територията на България може да не остане 1 турчин , руснак или лице от друг етнос!

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Хасан

    27 6 Отговор
    Добре де кой има нужда да се ислямизира или да се мургавее Европа?!...Защо Саркози бомбардира Кадафи ,който задържаше Африка да идва в Европа?!...Ердоган предложи на Меркел да се направят мирни зони в самата Сирия ,а тя не че не се съгласи а и покани в Европа

    Коментиран от #14, #22, #31

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасан

    14 16 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Оооо юрист с фашистки наклонности!!!...Българите не са приели малцинства а тези малцинства са живели тука ..и ромите,и турците,и арменците,и влахите,т македонците,и помаците,евреите...
  • 10 Хасан

    14 14 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    За русофилите съм съгласен но за турците не съм съгласен...В България никога не са живели руснаци и няма да живеят ,но тюрки и турци оше от Аспарух насам живеят и ще живеят

    Коментиран от #12

  • 11 Осман

    11 8 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    По полека Пеньо :) , преди всички тези дето ги изброи са съществували само САЩ и ЕС нали ? Ти верно си изперкал тотално , вземи ги спри тези лекарства , че ти идват доста силнички !
  • 12 юрист

    12 11 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    То няма етнос турци, а ти твърдиш, че турците “винаги са живеели по българските земи“? Турчин означава турски гражданин, а не човек от етносът “турци“, защото такъв етнос НЕ СЪЩЕСТВУВА! СЕГА- В МОМЕНТА , ПРОДЪЛЖАВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТУРСКАТА НАЦИЯ, НО НАЦИЯ И ЕТНОС СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА! В турция има много турски граждани, които са от РАЗЛИЧНИ ЕТНОСИ. На територията на България от началото на 10 век от н.е. живеем БЪЛГАРИТЕ- НОВ ЕТНОС, ЧИЕТО ФОРМИРАНЕ Е ЗАПОЧНАЛО СЛЕД 681 Г. ОТ НОВАТА ЕРА И Е ЗАВЪРШЕНО КЪМ НАЧАЛОТО НА 10 ВЕК ОТ НОВАТА ЕРА. ТРИТЕ ПЛЕМЕННИ ГРУПИ- ТРАКИ, СЛАВЯНСКИ ПЛЕМЕНА И ПРАБЪЛГАРИ, СА СЕ СЛЕЛИ В ЕДНО ГЕНЕТИЧНО И СА ОБРАЗУВАЛИ НОВ НАРОД, НОВ ЕТНОС, ЧИЕТО ИМЕ ОТ 10 ВЕК ОТ НОВАТА ЕРА Е “БЪЛГАРИ“. ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СМЕ СВЪРЗАНИ ПОМЕЖДУ СИ С ЕДИНЕН ПРОИЗХОД, А НЕ САМО С ЕДИН ЕЗИК, ИМАМЕ ПОМЕЖДУ СИ РОДОВИ ВРЪЗКИ, ДОКАТО ПРИ ТУРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ Е ТАКА- ТУРЧИН СЕ НАРИЧА ВСЕКИ, КОЙТО ГОВОРИ НА ТЮРКСКИ ЕЗИК, А НЕ КОЙТО ПРИНАДЛЕЖИ КЪМ ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ЕТНОС!

    Коментиран от #15, #20, #23

  • 13 Хасан

    10 8 Отговор
    Абсолютно съгласен съм с тебе...но като човек който е учил право изрази от рода на «чиста арийска българска нация »,..«етнически еднороден народ »...не са ли пресилени и малко не бие ли на фашизъм... за мен етноса е култура и традиции...ти си българин и е нормално да си тачиш своята българска култура и традиции..но защо искаш това от рома?!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост✓

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Дългото състоянието на абсистенция, е причината за отключване на хистрионно личностово разстройство поява на пертрубация, маразъм и напреднал стадии деменция. Обстинацията е първо-причината, за твоята десоциализацията в обществото. Кабалистиката е доразвила трансценденталното в теб, и е предизвикала бифуркация на полу- човек, полу- бог придобил чертите на долихоцефал.
    Определено към теб ще има интерес, от хора занимаващи се с ноология.
  • 16 юрист

    7 11 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Няма никакъв фашизъм в една историческа и археологическа истина. Каквото и да направите турци, руснаци, или други народи/ етноси/, не можете да изтриете приноса на етноса “българи“ за българската държава, защото именно етносът “българи“ е държавообразуващият етнос в България, България е държавата на българите, не на руснаците, циганите , турците, гърците и т.н.- тези хора си имат собствени държави. И няма как “турци“ в съвременното понятие на думата турчин- т.е. турски гражданин, да са живели в 1ви век от новата ера по българските земи, защото не съществува етнос турци, както и тогава не е имало турски граждани, а хората, които са говорили на ЕДИН ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ тюркски езици и които в началото на 10век от новата ера ,отдааавна вече са били ПРЕТОПЕНИ и са станали БЪЛГАРИ- с БЪЛГАРСКО самосъзнание, с родови и генетични връзки с другите българи, И СА ГОВОРИЛИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! Що се отнася до другите неща- човек трае, трае, трае, всякакви малцинства в соствената му държава да му се качват на главата, па накрая му писне, хване сопата и възвърне реда в държавата си....Това не е фашизъм. Обаче- фашизъм е турция да е забранила на турските граждани с български произход изучаването на български език в турските основни и средни училища, а в същото време да се гаври с България и да иска да се спазват и да се установяват някакви си по-големи права на мюсюлманите в България,при положение, че висшият закон на България- конституцията, отдааааавна си е казала тежката
  • 17 юрист

    8 7 Отговор
    дума. За това- преди да се квалифицира един коментар като еди какъв си, е добре да се помисли малко, вместо да се действа сляпо- както ви съветва ердухан, когато някой ви казва истината право в очите! Време е да спрете да се “засягате“ от истината, защото истината има едно неприятно за някои свойство- тя не може да бъде крита дълго време и накрая винаги излиза на светло! Уважавайте ни, за да ви уважаваме и ние! Щом вие мислите лошо за нас, и ние ще мислим лоши неща за вас- нарича се реципрочно поведение! Какво ви дрънка ердоган е без значение, защото държавността на и в България има история, която се доказва от археологията, а на приказките от 1001 нощ на ердухан вярва само заблуденият му електорат и нито една археологическа находка не доказва неговата правота!
  • 18 Хасан

    7 11 Отговор
    От своя гледна точка си права...но сама каза българите са образувани от славяни,траки и прабългари ( тюрки)...сигурно заради това руснаците се опитват да се докопат до славянското,турците до прабългарското а гърците до тракийското...разбирам те напълно...а и в днешния глобален свят е трудно да се съпротивляваш ..ако направиш продукт ( книга,филм,произведение) на
    българския език имаш само 5_10 милиона потребители..английския има 5 милиарда...турския 150 милиона потребители...сигурно това столетие ще бъде столетие не на териториално а културно,езиково оцеляване...

    Коментиран от #19

  • 19 юрист

    9 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: От своя гледна точка си права...“ Моята гледна точка е гледната точка на българска гражданка, етническа българка, родена, живееща и работеща само в Р. България. Това е гледната точка на ВСИЧКИ българи, които сме български граждани и които живеем в НАШАТА държава България, плащаме данъци тук, тук е животът и смъртта ни! Самият ти се делиш от този български народ, като вземаш страна на ердоган, а може да вземаш страна на ердоган и да имаш такива разсъждения, описани в твоя коментар, само поради 1 причина- имаш и българско, и турско гражданство или имаш само турско гражданство. Ако имаш само турско гражданство, възниква въпросът защо пишеш в български форум, ако обаче имаш и 2те гражданства, ти нямаш задължения само към турция, а имаш задължения и към България, като едно от тези задължения е да уважаваш правата на мнозинството в България, което мнозинство сме хората от етноса “българи“.

    Коментиран от #25

  • 20 ибрахим

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    тия глупости сама ли ги измисли или някой ти ги каза.

    Коментиран от #27

  • 21 Бат Ваню

    4 6 Отговор
    ... ха ха ха.... Европа била умряла..... ха ха ха.... аве... Тва е Шампионската Лига уе... ха ха ха... Ква държава е Турция а ?... Има ли 100 години? ха ха ха.... Тука ... чета щели да се оправят приди нас.... ха ха ха... Ша са упраат..... ха ха ха.... Некои били етнически българи.... ха хаха.. .те са си напрао неосъзнати българи.... и... българки... Ислям и Демокрация.... ни стаа....

    Коментиран от #24

  • 22 Барчо

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Жалко че досега не ти стана ясно. Краварите, друже, краварите. Точно те имат нужда от слаба Европа. А тия дни гледам в германската армия некъв боец си сменил пола и станал девойка. И пак продължава да е в германската армия. Чак предаване направиха. Днес един, утре повече, а в други ден всички. Или повечето. Вече при команда "залегни", ще залягат по гръб.
  • 23 Све

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Не познаваш историята маникЮристке
    В твоя случай,, мълчанието е злато "
    Както се казва,
    Ако знаеше колко си проста,
    Вече нямаше да си проста
  • 24 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Бат Ваню":

    Още малко ще кажеш, че от Искаро по-длибоко нема?? И т.н.
    Това обяснявам непрекъснато, че докато не си извадим главите от задниците, докато се осетим и ще ни ръмбат.

    Коментиран от #29

  • 25 Хасан

    3 7 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    В историята има много такива случаи но това не е демокрация..на това му казват етническо пречистване .«или си като мене или те няма»...или пък тоталитарен режим ..«или си комунист и споделяш официалната идеология или разстрел»...това са неща преживелици...моите деди и прадеди са живеели тука,говорели са на майчин език,молили са в селската джамия и така ще бъде...а гражданство е юридическо понятие ...като българка може да си имаш немско гражданство но никой няма да иска да бъдеш рус немец със сини очи...

    Коментиран от #28

  • 26 No fes no problem

    8 4 Отговор
    Гледай го тъпия фес какви ги дрънка.Алоо чалмата,когато признаеш геноцида над арменския народ тогава ще говориш къде била Европа.
    Нагъл прост фес,който само си гледа изгодата ще говори за човешки ценности.
    С голям кеф ще гледам когато увиснеш на бесилото при следващия преврат.Много си повярва но времето ти изтича.

    Коментиран от #33

  • 27 Брайвик

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "ибрахим":

    Не си ги чувал тия неща нали? Пише ги в книгите,но трябва да можеш да четеш.Това му е лошото на исляма възпроизвежда простотия и резултатът се вижда из целия Близък изток та чак до Турция.
  • 28 Евопееец

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Да етническо прочистване турците са правили много пъти за това сега крадецът вика дръжте крадеца.
  • 29 Бат Ваню

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Барчо":

    Никой нема те ръмби..... ние сме у Шампионстката лига.... Южния фланг на НАТО..... Кою ше те ръмби?....Кой ? Кой? Кой?
  • 30 ghost1

    3 2 Отговор
    Когато не виждаш себе си и държавата си като част от европейските ценности замълчи... и още повече, когато оспорваш ценностите на други страни - очевидно не ти е останала и най-малка вяра за да имаш каквито и да е бъдещи претенции за нещо. Ердоган показва признаци на явно двуличие.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 OMG WTF

    5 4 Отговор
    Какво чакат европейските лидери?!? Въвеждайте визи, изнесете производството на всички западни фирми от там, ограничете търговията и ердухан на следващия ден ще тръгне из европата да плаче и да се моли...

    Коментиран от #35

  • 33 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #26 от "No fes no problem":

    Ти пък какъв геноцид?!депортация на арменци от зона с военни действия в мирна зона...
  • 34 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    на тоя хептен му залепи релето.след като го наритаха за ес и сащ го зарязаха сега се опитва да обяснява как били недоемократични и лоши :)))).ще стане интересно ако му сложат едни 40 % мито за европа и му спрат финансирането.лошото е че радикализирана турция не е решение за никого.

    Коментиран от #36

  • 35 Хасан

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "OMG WTF":

    Европейските политици са едно европейската олигархия друго...кой ще се откаже от сладката печалба в Турция...ако те се откажат китайци,корейци ,японци ще вземат пазарен дял

    Коментиран от #38

  • 36 Патриот

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Какво да стане - ще пусне милионите бежанци свободно на път към Европата... през България.
    За това Европа му играе по свирката, защото знае какво я чака

    Коментиран от #37

  • 37 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "Патриот":

    и кои му играе по свирката?германия го из.ба,сащ също,австрия също,французите традиционно са си го сложили на ...ердоган е следващия асад,лошото е че ни е комшия,а и бая наши съотечественици са свързани етнически и фамилно с турция.та при една турска разправия ще ни удари нас особено тежко.наи-малко ще тръгнат да се връщат българските турци с наши паспорти ако видат зор ,което ще доведе до етнически дисбаланс и съответно напрежение.
  • 38 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    китаици,кореици и японци няма да забият и един пирон в турция ако ес и сащ наложат санкции на ердоган.може да се обзаложиш за това.световните корпорации са свързани както финансово така и културно ,че и философски,а основната им концепция е свободния пазар и демокрацията.няма ли ги не чакаи ни кореици ни японци!

    Коментиран от #39

  • 39 Хасан

    7 1 Отговор

    До коментар #38 от "стоян георгиев":

    То и в Русия уж няма демокрация,уж присвои Крим ама нито немските фабрики затвориха,нито Макдоналдса....печалба,пари са преди всичко...демокрация и права това е за пред публиката

    Коментиран от #42

  • 40 падналия ангел

    6 1 Отговор
    Европа умря още с Косово.
  • 41 виж себеси

    2 2 Отговор
    Най добре си гледай Турция,
    а ние ще я коментираме по късно.
    Не бързай Г-н Ердоган,
    че който вижда надалече обикновено не вижда какво става около него.
  • 42 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    ти явно ни телевизия гледаш ни вестници четеш!!!от русия след влизането и в крим се измъкнаха маса западни фирми.спря финансирането на руски проекти от големите западни банки и русия влезе в постоянна рецесия .при положение че страната е бъкана със суровини разбираи с мангизи за разлика от турция.в турция ако им се наложи да отселяват без западния пазар и технологии са фалирали за две години .особено с неразбориите в сирия ирак и в самата турция.за сега запада балансира ,но ердоган вече като недосегаем на местно ниво ,натяга отношенията все повече и повече ,та не се знае кога ще бъде отсвирен ,а случи ли се турците ще викат -олеле маико,но ще бъде късно!
Новини по държави: