3 815 17

САЩ размахаха пръст на Сърбия

Искат страната да направи стратегически избор

Росен Стойчев

Сърбия не може да стои на два стола едновременно. Това заяви заместник – държавния секретар на САЩ Брайън Ий, цитиран от Inserbia.

“Важно е страната да направи своя стратегически избор, който да се превърне в официална политика. Това направи Хърватия с членството си в ЕС. Черна гора показа такова решение с членството си в НАТО. Ценностите са важни, като делата са по-значими от думите. Трябва да се направи ясно послание“, заяви Ий.

Той добави, че е важна отдадеността на Сърбия към европейските ценности, тъй като „страната се наблюдава от международната общност“.

Сърбия отхвърля евентуално членство в НАТО, въпреки че се стреми към членство в ЕС.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Breaking news
  Отговор
  1 10:41  24.10.17
  Ти да видиш! !!!! А иначе какво, пак ще бомбардирате Белград?
 • куку руку ку
  Отговор
  2 10:42  24.10.17
  Я, членство в ЕС вървяло в пакет с членство в НАТО? Значи еврогейският съюз е васал на нато? Въпросът ми е реторичен.

  Коментиран от #8, #9

 • диди
  Отговор
  3 11:03  24.10.17
  Сърбия трябва да реши какво иска.Тя наистина стои на два стола.

  Коментиран от #6

 • Bbbi
  Отговор
  4 11:51  24.10.17
  Евро съюз е васал, марионетка на Сащ Не и трябва на Сърбия да влиза в един умрял съюз. Да се държат за Русия.

 • стоян георгиев
  Отговор
  5 11:54  24.10.17
  сърбите имаха страхотни политици през 20 ти век и абсолютни идиоти през 21 .нека стоят извън ес ,тъкмо ще има откъде да внасяме евтин кашкавал и докери.нека видят и те как е да са просяци у съседите в българия и да си спомнят хубаво как ни се присмиваха за обратното през 90 те години.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  6 12:29  24.10.17

  До коментар #3 от "диди":

  И ти седиш между два стола на по високия и твърд стол

  Коментиран от #12

 • Марио
  Отговор
  7 13:16  24.10.17
  Абе сплескан! Времето да размахваш пръст на сърбите мина. Тоя пръст си го заври там. Да, да. Точно там. И пак го размахвай. Не си ти тоя да определяш политиката на суверенна държава. Сърбия сама решава. Със сигурност няма да е НАТО. А кога и дали ще се върже с Русия тя единствено ще реши. Ако не ти изнася, айде джа!!
 • ВМОРО
  Отговор
  8 13:41  24.10.17

  До коментар #2 от "куку руку ку":

  Кралство Швеция е член на ЕС, без да е член на НАТО. Кралство Норвегия е член на НАТО, без да е член на ЕС. Отговорът ми е реторичен.
 • ВМОРО
  Отговор
  9 13:46  24.10.17

  До коментар #2 от "куку руку ку":

  Исландия е член на НАТО, без да е член на ЕС. Финландия е член на ЕС, без да е член на НАТО.
 • onq s konq
  Отговор
  10 14:03  24.10.17
  Да ги пита човек защо им е на тия сърби ЕС,след като търговските им отношения със Русия са в небивал възход!А че без НАТО няма ЕС те си го знаят,но това пък няма да се хареса на руснаците.А защо им е на сърбите ЕС,те и без да го казват е ясно-ЗАРАДИ МИЛИАРДИТЕ ЕВРОСУБСИДИ,които ще потекат още с евентуалното им приемане...Е да,ама забравят че в ЕС е целият бивш Източен блок,а в него андрешковците са професионалисти и слагат сръбските в малкия си джоб:)

  Коментиран от #11

 • Диди
  Отговор
  11 15:27  24.10.17

  До коментар #10 от "onq s konq":

  Да.Всичко е театър.Сега ще се опъват,ще се правят на много важни,и накрая ще драскат по скоро да влязът в ЕС.Не мисля,че сръбският народ ще иска Сърбия да е с Русия,а не в ЕС.НАТО Е ВАЖНО ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА.ЗАЩИТАВА СИГУРНОСТТА НА ЕВРОПА.

  Коментиран от #15, #17

 • Диди
  Отговор
  12 15:30  24.10.17

  До коментар #6 от "Бесен Язовец":

  Пощади ни с елементарните си изрази.Кой на какъв стол седи,всеки си знае.Но явно ти дори и стол нямаш.Запази тъпизмите за мамашката си.
 • Savo
  Отговор
  13 18:48  24.10.17
  Хора вие Сърбите не ги мислете те са под крилото на Русия и рано или късно Косова ще е Сръбско . А България като е у нато та голям келепир само да уточним че Сърбите имат редовна армия а ние само наемници

  Коментиран от #14


 • onq s konq
  Отговор
  14 19:45  24.10.17

  До коментар #13 от "Savo":

  И какво направи тази редовна армия по време на бомбардировките?А ако беше решила случайно да се прави на "армия" срещу НАТО,щеше ли да има изобщо Сърбия?
 • Светльо Чернев
  Отговор
  15 00:18  25.10.17

  До коментар #11 от "Диди":

  Сърбия иска да е в ЕС. Но защо това трябва непременно да е свързано с членство в НАТО? Навярно си добре информирана, че има и страни членки на ЕС, които не са такива на НАТО. И стандарта им на живот е доста висок. Не заради НАТО, а заради ЕС. Ако до вчера съм те спуквал от бой, избил съм ти половината зъби, едната ти ръка е осакатена и т.н., днес ще искаш ли да дойдеш да живееш у дома? И според теб, защо САЩ искат толкова много Сърбия?
 • Патриот
  Отговор
  16 23:05  26.10.17
  Диди от какво да се пази от ЕС? От руска агресия? Аз си мисля, че тълпите диваци, идващи от изтока е много по-голяма опасност, вътрешна. Неподвалсти на закони, нежелаещи да работят. Идва едно огромно консуматорско общество, което няма желание за работи, а само да консумира това, което "местните" са заработили. Убиват. Изнасилват. Хора без ценности и животински истинкти, хора от друга цивилизация. И всичко това се стимулира от Европа и нейните лидери. Кой им разруши домовете на тези хора/примати? Кой подпали войните там - Сърбия, Русия? Или САЩ/НАТО/ западните страни с цел да грабят от страните като остават за народа само трохите? Както направиха в България. Заради безконечната им алчност. Тове е, което правеше Европа богата, но лека полека идва краят на Европа. Тя се самоунищожава, а не Русия.
 • Румяна Костова
  Отговор
  17 01:09  31.10.17

  До коментар #11 от "Диди":

  Е,точно защото не мислите когато пишете се появяват и от Ваше име такива простотии.А за бомбардировките над Сърбия дали знаете.?И пълното единодушно одобрение на Англия,Франция,Германия,Испания и т.н.Не Вие по ума да мислите какво чувствената сърбите по този въпрос.

Напиши коментар:


Публикувай