Last news in Fakti

24 Октомври, 2017 11:29 16 521 30

Русия помляла "Ислямска държава"

  • русия-
  • ислямска държава-
  • сирия

Групировката вече контролира по-малко от 5% от територията на Сирия

По-малко от 5% от територията на Сирия е останала под контрола на терористите от „Ислямска държава“. Това обяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

„Днес от ДАЕШ контролират по-малко от 5% от територията на Сирия. Преди да започне военната операция на руските военновъздушни сили, терористите контролираха близо 70% от територията на страната. Това са истински резултати“, заяви Шойгу.

В рамките на руската военна акция унищожени са били 948 тренировъчни лагера, 666 съоръжения за производство на оръжие, както и 1500 единици военна техника, намиращи се под контрола на терористите.

Според Шойгу в резултат на работата на руския Център по примирието, вече 2500 населени пункта са в процес на установяване на примирие. Блокирани са и всички финансови източници на групировката в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОБИ КОЧА

    115 20 Отговор
    Мъка, мъка за САЕШ и Сие
  • 2 Киро

    47 154 Отговор
    Хаха, поредната статийка - кукичка за шарани с ушанки!

    Коментиран от #26

  • 3 Kcaniba

    120 26 Отговор
    Ха ха, сащ няма ли да въведат нови санкции срещу Русия, че само 5 % им останаха...
  • 4 Бесен Язовец

    125 36 Отговор
    Русия отново победи лошите, сега продължава да разчисва и боклука на Запад

    Коментиран от #28

  • 5 Корекция

    73 0 Отговор
    Шойгу е министър на отбраната , а говорител е генерал Конашенков
  • 6 Снайпериста

    30 27 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 7 стоян георгиев

    29 76 Отговор
    за умните фенове умни послания.от няколко дни обаче се налага и ние да ги четем доста интензивно.щото саита ни залива с такива руски послания във всички посоки.и не е вярно че идил държи 5% от сирия.доста повече са ,а и териториите на идил не са освободени само от асад и русия.тва обаче са подробности за умните фенове.за тях е важно че русия смачка сащ и сега ще продължи да освобождава на запад.после се чудят умните фенове как е възможно средната заплата да е 1024 лева ,а на тях да им дават под 300!ами възможно е другари ,щото сте много умни!

    Коментиран от #11, #18

  • 8 mediator37

    21 85 Отговор
    Никой не отрича старанието на Русия да натренира войските си и да изчисти складовете от старите бомби с изтичащ гаранционен срок.
    Но , както и преди съм писал, според мен голямата заслуга е на новото ръководство на САЩ в лицето на Тръмп, който взе решение да се унищожи Ислямска държава. Въоръжи както трябва кюрди и иракчани, с авиация и разузнаване подкрепяше кампанията им. По времето на Обама с години само си чешеха езиците американците.
    Столицата на ИД Ракка кой унищожи?

    Коментиран от #9, #10, #17

  • 9 Развеселен

    58 19 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    Браво! С Матросовска отдаденост и Тимуровска жар громиш аргументите на русофилите! Да обърнеш цялата информация наопаки без да изглеждаш като пълен идиот е истинско постижение! Заработи си заплатата и тоя месец!
    Keep up the good work and the money will keep flowing!

    Коментиран от #13, #19

  • 10 Бесен Язовец

    67 17 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    Къв САЩ бе они които създадоха ИД ли?,, Сори" няма безплатен петрол от Сирия танкерите ше се върнат празни в САЩ
  • 11 Бако

    27 14 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Мн ти разбира тиквата

    Коментиран от #21

  • 12 Пешо

    26 47 Отговор
    Всяка седмица едно и също. Във ФАКТИ да не си копирате старите статии. През ден през два Русия "помлява" ИД. За 6 самолета МИГ 29 подарени на Сърбия 6 статийки написахте. Ама ни дума, че Индия се отказва от съвместни военни проекти с Москва на стойност 10 млрд. заради остарели технологии. Ще ли да си сътрудничат със САЩ.

    Коментиран от #25

  • 13 Kcaniba

    44 13 Отговор

    До коментар #9 от "Развеселен":

    Защо да не изглежда като идиот?)))
    Идиот е.
    Ракетите "Калибър" били с изтекъл срок според идиота... можем да предположим в такъв случай, че това са били ръждясалите "Пейтриъти" от 59 - 35 в неизвестност.
    Идолът му, в лицето на Тръмп, тайно помага на избралият го Путин...
  • 14 Путинопитек

    18 52 Отговор
    Аз много вярвам на Шойгу! Вярвам му, че нито един цивилен не е убит, нито един град не е сринат! Дори поради скромност са оставили тези 5%! Те освободиха Сирия неколкократно!
  • 15 Гейсеир

    38 15 Отговор
    Вервай на Обанана!!!
    Той нобелева награда за мир е взел, в размер от 500 000 долара и настъпи мир!
    Е, войната в Сирия е започнала 2011 и с доказани американски помощи и подкрепа...
    Медицински реформи е извършил в САЩ!
    Изобщо е самата истина е само той!!!
  • 16 AAA

    16 32 Отговор
    помляла - тази дума отива на червеното ви лого
  • 17 Марио

    49 11 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    ПРАВ СИ. РАККА Е УНИЩОЖЕН ДО ОСНОВИ ЗАЕДНО С МИРНИТЕ ЖИТЕЛИ. А ИД се изнесе седмица преди да започне сриването на града от "миротворните американски бомби". Кой ли пък каза да се изнесат???? Ми просто е. Който е знаел кога ще бомбандира. Сега е времето ООН да се самосезира и да изпрати комисии там да се види кой какво и как.
  • 18 хахахаххаа

    56 15 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    къде средната заплата е 1024 и къде 300,00 лв.Само не ми разказвай вицове че в Русияе 300,00 щото средната заплата по региони варира от 35 000 /515 евро в най изостаналите Дегестан и Кавказките региони/ до 400 000,00 евро/5800,00 евро/ в Тюмен ,Ханти мансийски и Новосибирск според сектора и отрасъла, на всичкото отгоре плащат 3 пъти мо малко за ток,вода парно газ,бензин метро трансплрот и причие.А иначе у нас по статистика средната е1024,00 а бедните руснаци идват издкупува черноморието ни а ние богатите българи сме обслужващ персанал.

    Коментиран от #29

  • 19 mediator37

    9 28 Отговор

    До коментар #9 от "Развеселен":

    САЩ (разбирай Израел) не вземат ли решение нещо да се случи , то не се случва. Недейте да сте такива наивници и коне с капаци. Ей сега готвят грандиозни панаири по случай 100 години Великий октябр, идете на манифестация в Москва. Против Русия нямам нищо против, даже напротив. Но нека да бъдем реалисти. Първо Русия не е имперска сила, а регионална. И второ- ИД си свърши работата да разруши за винаги най-опасната за Израел държава Сирия и оттук насетне Голанските възвишения си остават израелска собственост, вече може да са си изкарали нотариален акт.
    Вече идва ред на друга силна държава да си ходи- Турция, защото тя остана потенциална опасност за Израел. За целта ИД вече не върши работа, изпяла си е песента, поради което САЩ (Израел) вече таманят кюрдите за постигане новата цел.
  • 20 Бат Мишо

    33 6 Отговор
    голяма новина
    Русия когот е запукала ,кого НЕ Е ПОМЛЯЛА
  • 21 Диди

    2 17 Отговор

    До коментар #11 от "Бако":

    С тово твое изказване,всеки тук разбра кой има ТИКВА,и кой мислеща глава.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Политик

    24 3 Отговор
    Да здраствует таварш ПУТИН и РУСКИЯТ НАРОД
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Снайпериста

    3 8 Отговор
    ХИТЛЕР КАПУТ
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 стоян георгиев

    5 22 Отговор

    До коментар #18 от "хахахаххаа":

    средната заплата у нас е 1024 лева по статистика,но русофилиците постоянно ревете че не е вярно и вземате по 300 лева.иначе реалната средна заплата у нас е поне 1500-2000 лева ,щото огромна част от доходите на българина не се обявяват.цели сектори крият възнаграждение в пъти .тва строителство, тва свободни професии тва селско стопанство...иначе тва дето си писал за русия е лъжа .в русия е в пъти по-скъпо.нали прочете в пъти.по- евтини са горивата ,но цената на храната, на жилищата ,на дрехите ,на колите е в пъти по висока.нали прочете в пъти!!!!да си купиш апартамент в москва ,питер ,екатерининбург е в пъти по-скъпо от софия пловдив или варна,при колите е същото един голф четворка да речем е два пъти по-скъп от колкото у нас.тва за бедните руснаци дето идвали у нас също е лъжа .у нас идват руснаците от сегмент корумпирани държавни служители и бизнесмени среден калибър.те изкупуват щото им е евтино,както казах в русия храна,курорти ,дрехи са много скъпи и некачествени.основната маса руснаци никога никаде не ходят.става въпрос за около 80% от руското население,щото са бедни като църковни мишки.иначе и ние изкупуваме гърция по празниците,тва прави ли ни по-богати от гърците?

    Коментиран от #30

  • 30 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Стояно моме мари хубава, защо моме не си пиеш хапченцата, че пак се тропаш наляво и надясно?? Аман от хора страдащи от психични заболявания...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания