24 Октомври, 2017 12:00 1 987 5

Мадрид вади сопата срещу Каталуния

  • испания-
  • полиция-
  • каталуния

Испанските власти са готови да използвал сила срещу протестиращите

Мадрид вади сопата срещу Каталуния - 1
Снимка: БТА/AP

Мадрид е готов да използва сила, ако властите в Каталуния се противопоставят на директното управление. Това заяви говорителят на испанският кабинет и министър на образованието Иниго Мендес де Виго, цитиран от The Times.

Според него полицията ще бъде използвана за ограничаване на протестите, застрашаващи обществения ред.

„Никое правителство не иска актове на насилие. Ние обаче трябва да се погрижим за спазването на закона. Ако някои хора не искат да се подчинят на закона, тогава ще използваме каталунската полиция“ заяви Виго.

През миналата седмица испанският премиер Мариано Рахой предприе стъпки към задействането на Член 155 от испанската конституция и отнемането на автономията на Каталуния. Каталунските власти обявиха, че няма да се съобразят с решението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    12 3 Отговор
    Не си дава колонията мадрид хахах

    Коментиран от #2

  • 2 Ламбо II

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Това не е колония, това е испанска територия още от средновеконието, все едно Майорка да иска да се отдели от Каталуня щото видиши ли печелят добре от туризма и не им се плащат данъци за бедните какалунски по-бедните села

    Коментиран от #3

  • 3 реалист

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ламбо II":

    Искаш да кажеш от средновековието ,когато Испания е империя ,която анексира и мачка по пътя си всякакви територии които може да завладее ???
  • 4 Пълен смях

    5 1 Отговор
    ЛАМБОООО ЛАМБО!?!?!!?!
    НЯМАШ НИКОЙ ВЪВ ТАЯ ШАМАНДУРА !!!
  • 5 Дедо Грую

    1 0 Отговор
    Е па те тяка е и в Европа. Кой не слуша ще има сопа!
Новини по държави: