Last news in Fakti

24 Октомври, 2017 12:22 2 162 1

Маями се размина с кървав атентат

  • маями-
  • мол-
  • ислямска държава-
  • атентат-
  • висенте адолфо солано

Симпатизант на "Ислямска държава" от Флорида планирал да взриви голям мол

Маями се размина с кървав атентат - 1
Снимка: Shutterstock

Жител на американския щат Флорида, представящ се като симпатизант на "Ислямска държава" (ИД), беше обвинен заради план да взриви голям мол край Маями, предаде Fox News.

Петдесет и три годишният Висенте Адолфо Солано, който е хондурасец, беше арестуван в петък, след като приел от агент на ФБР под прикритие фалшива бомба пред мола, който набелязал за своя мишена.

ФБР започнало да следи Солано от септември, след като получило информации за неговите планове. След ареста му при претърсване на дома му, били открити три видеозаписа, в които той се представял за симпатизант на ИД.

В едното видео Солано казвал, че САЩ са най-терористичната страна в света и споделял, че му харесва как ИД се противопоставя на Вашингтон и на другите страни от международната антиджихадитска коалиция.

Засега не е ясно дали действително Солано има връзки с някоя чуждестранна терористична група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид

    2 1 Отговор
    Звучи ми като нагласена история тва, човека е християнин католик и със сигурност дори да иска да направи някакъв терористичен акт подбудите му ще са напълно различни от тези на ИД. А самите ислямисти нямат никакъв стимул да правят атентати в държавата която ги създаде и подкрепя. Тъй че всеки сам да си прави изводите колко може да им се вярва на САЩ, искат да се изкарат жертва в резултат на "безмилостната си борба" срещу ИД - мижи да те лажем.