1 744 2

Австрия завива към крайнодясното

Себастиан Курц ще бъде канцлер на Австрия

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Австрийският консервативен лидер Себастиан Курц обяви, че партията му, която спечели парламентарните избори, ще започне преговори за съставяне на кабинет заедно с крайнодясната Партия на свободата на Австрия, съобщи „Дейли мейл“.

Австрийската народна партия събра най-голямо доверие на проведените избори и вече ще започнат преговори за съставяне на правителство. Първи избор на Курц е политическото движение, чиято реторика по време на кампанията бе идентична на неговата.

И двете партии искат разбиване на радикалния ислям, по-строг контрол над миграцията, както и бързо депортиране на хората, получили отказ за убежище в страната.

Политическите анализатори в страната очакваха подобен ход на бъдещия канцлер Себастиан Курц. Той е външен министър в сегашния кабинет и се очаква да се превърне в най-младия европейски лидер. Курц е на 31 години.

„Преговарях с Партията на свободата - имаме много общи моменти, но и различия. Видях, че лидерът на тази партия Хайнц-Кристиан Щрахе има интерес към реформи в Австрия. Искам да поканя партията на коалиционни преговори", заяви Курц на пресконференция.

Австрия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Знаещ
  Отговор
  1 14:08  24.10.17
  Браво. Унгария вече не е сама. Австрия, Чехия и Полша също дават надежда за запазване на бялата раса и Европа такава каквато трябва да бъде. Първата работа на този юнак беше да обяви, че ще изгони Сорос (отворено общество) от страната си.
 • реалист
  Отговор
  2 12:46  25.10.17
  Да ,да , люлката на райха не се е предала. Нещата вървят на добре. Време е да се подготвят факлите и да се подпалват пещите.

Напиши коментар:


Публикувай