666 2

Пресичаш и зяпаш в телефона - глоба

Хонолулу е първият американски град, който предприема мерки срещу "телефонните зомбита"

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Властите в Хонолулу, на Хавайските острови, ще глобяват пешеходците, които пресичат, без да се оглеждат, защото са вперили погледи в смартфоните си, предаде Fox News. Нарушителите ще бъдат глобявани до 35 долара.

Това е първият американски град, който предприема мерки срещу "телефонните зомбита" - пешеходците, които не изпускат от поглед екраните на смартфоните с риск за живота си. Ще бъде разрешено обаче да се пресича, докато се говори по телефона, ако човек се огледа около себе си.

Миналата година близо 6000 пешеходци са били убити от автомобили в САЩ, което е 11% повече в сравнение с 2015 г. и е най-високото ниво на инциденти с пешеходци за последните 2 десетилетия, според правителствени данни.

Това увеличение се приписва на разсеяността на шофьорите и на пешеходците, дължаща се на увеличеното потребление на смартфони.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • само 50 лв
  Отговор
  1 22:10  24.10.17
  Само 35 долара т. е. 50 лв ....а ми това са смешни глоби . а ма има ли такива глоби по света .В България може би щеше да бъде 1000лв ...То напоследък няма глоби под 1000лв гласувани от управляващите изроди
 • НЕразбирач
  Отговор
  2 22:50  24.10.17
  Толкова лош (преобладаващо) е мат'ряла у нас, че трябва да се въведат глоби не само за пешеходни зомбита, ами и за моторизираните зомбита, които няма земна сила, способна да им набие в тъпите тикви, ЧЕ ДОКАТО СЕ ШОФИРА ОЧИЧКИТЕ ТИ ТРЯБВА ДА СА "НА 6", А РЪЧИЧКИТЕ ДА СА СВОБОДНИ, А НЕ ЕДНАТА ДА ДЪРЖИ ТЕЛЕФОН, А ДРУГАТА ЦИГАРАТА ИЛИ ЧЕРВИЛОТО И ДА БЛЕЕЕМ НА НЯКЪДЕ СИ! Имам чувството, че нашето племе се е изродило на някакво напълно безмозъчно или поне малоумно! Без телефон в ръката и на ушето все едно ще умре бе, ма.аму стара! Осъзнайте се най-сетне! Аааа - и започнете да пускате мигачи! (Важи и когато има кръгово движение, особено, когато излизате от кръга ПОНЕ)! Нещастници! Да ме извиняват тия, дето шофират коректно!

Напиши коментар:


Публикувай