3 517 5

Нова мода сред младите: Да изчезнеш за 48 часа

Съвет към родителите: говорете с децата си

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Да изчезнеш за 48 часа. Не, не става въпрос за известната холивудска продукция, а за нова игра, която набира все по-голяма популярност сред тийнейджърите във Великобритания и Западна Европа.

Правилата са младежът да изчезне за две денонощия от дома си и да не остави никакви следи. Бягствата вече се практикуват не само самостоятелно, но и в групи, съобщи Bulgaria ON Air. Целта е освен да се всее паника сред родителите, „изчезналият" да бъде споменат колкото се може повече пъти в социалните мрежи.

„Ключова роля тук играе възрастта. Неслучайно подобни игри са популярни сред подрастващите. Именно на тези години освен вниманието на родителите, младежите имат нужда и търсят начини да изразяват себе си", заяви психологът Христо Монов.

Той е на мнение, че когато децата не получават търсеното внимание, в днешното съвремие технологиите спокойно им дават възможност за изява.

„Трябва да сме нащрек за случващото се. Би било добре кибер специалистите да обърнат повече внимание на тези така опасни игри, завладяващи виртуалното пространство и пренасящи се в реалността, защото както вече разбрахме след „Син кит" - те не са никак безобидни", категоричен бе специалистът.

В момента властите във Великобритания се опитват да обяснят, че включването в подобна игра е много опасно, тъй като детето, което е приело да участва, може да попадне в опасни ситуации. За съжаление обаче тийнейджърите намират това, че са изплашили родителите си за изключително забавно.

Мария Пеева, която е родител и изявен блогър, посочи, че забързаното ежедневие от една страна обяснява все по-малкото време, което родителите отделят на своите деца. Категорична е обаче, че дори и един час дневно, прекаран в общуване, би бил от изключително значение за всеки тийнейджър.

„Ако едно дете има самочувствие, уверено е в себе си и не се съмнява в своите качества, то няма да има нужда да търси себе си в подобни игри", допълни още Мария Пеева.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зъл
  Отговор
  1 16:13  24.10.17
  Аз го постигам, като изпия една бутилка ракия. След това и да ме убият, не помня какво съм правил 48 часа.
 • Иван Господинов
  Отговор
  2 19:12  24.10.17
  Направо да тръгва и да не се връща.
 • ПРИЯТЕЛЯ
  Отговор
  3 00:16  25.10.17
  Не така Господинов ти отговаряш за него
 • Hanibal
  Отговор
  4 02:56  25.10.17
  Ама незнам това днес децата се крият само зад някакви виртуални образи изчезват искат да са интересни интернет пространството дрън дрън ......... модата на нашата жумичка беше търсиш търсиш и накрая царски път до 20 Хахахах. А сега деца в социални медии и т.н. Това не са деца а паразити на фейсбук игри и таблети
 • Аз Варна
  Отговор
  5 05:20  25.10.17
  Ама то това сега деца ли са?Идиотчета!!!

Напиши коментар:


Публикувай