1 002 5

Бебе беше кръстено Джихад. Съдът решава съдбата му

Когато искаш да провокираш...

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Новородено бебе беше кръстено Джихад от своите родители. Властите във френския град Тулуза сезираха прокуратурата по случая, съобщи Би Би Си.

Момченцето се е родило през месец август тази година. Сега казусът с името му ще бъде решен в съда. На арабски език джихад означава „усилие“, „боря се“, а не конкретно „свещена война".

Терминът обаче е използван като свещена война от ислямистите, които през последните години извършиха редица терористични нападения, включително и на френска земя.

През 2013 година майка в град Ним, Южна Франция, бе осъдена на месец затвор и €2000 глоба, след като изпрати на детска градина 3-годишното си дете Джихад с тениска с надпис „Бомба съм” и „Джихад, роден на 11 септември”. Тогава присъдата бе за провокацията с 11 септември, а не за името Джихад.

От 2015 година насам джихадистите убиха повече от 230 души във Франция, където бе обявено извънредно положение. Мерките за сигурност бяха повишени заради серията атентати в страната и на Стария континент.

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • идил миндил (гост)
  Отговор
  1 16:35  24.10.17
  Това се казва гавра,но тези хора не са виновни,защото поначало са скромни и мързеливи, храбростта им идва от прекалено много свободии дадени им от еврогейско управление в Европа.Да видим какво ще ви се случи ако вашето дете посети детската градина в Катар с тениската на която пише на арабски - Исус е велик , да не продължавам защото ,живота е кратък на такива хора в алахакбаровски държави. Всички тези имигранти трябва да ги върнат в кочинката откъдето са дошли,накрая така ще и стане,но защо по болезнен начин...Сега е момента по собствена воля, доброволно да се качат на превозно средство и да бягат...при техния ислямски живот,за която те копнеят по 5 пъти на ден..на добър път и хич не се връщайте...
 • Реално (гост)
  Отговор
  2 16:35  24.10.17
  Най-популярното име за новородено във Великобритания за последните 4 години е Мохамед...Кмета на Лондон е мюсли..Южна Франция е тотално под мюсолманско владичнство. В Германия всички знаем какво става..За Белгия , Холандия, Дания и т.н...да не говорим...-------накъде отива Европа??????????
 • херо ин (гост)
  Отговор
  3 16:36  24.10.17
  този хубавец джихад не може ли да го върнат на п-тка ма-ната...
 • Да го кажем направо (гост)
  Отговор
  4 16:39  24.10.17
  Европа си ги повика...те им се отблагодаряват...
 • Густо майна (гост)
  Отговор
  5 17:07  24.10.17
  Ех тия цигани голяма работа са ей
  Преди малко четох за докторската дисертация на Стивън Хокинг
  И направо не ми го побира умът защо са толкова болни тия цигани ей!!!
  Послепис : Хасане за теб не се отнася.

Напиши коментар:


Публикувай