Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 12:40 2 993 18

Русия и САЩ кръстосват шпаги за Сърбия

  • русия-
  • сърбия-
  • сащ

Недоволство от изявления на американски представители

Никой не трябва да възпрепятства Сърбия да развива ползотворно сътрудничество с Русия. Това обявиха от руското външно министерство, цитирани от ТАСС.

През вчерашния ден американският заместник – държавен секретар Хойт Ий обяви, че Сърбия трябва да избере дали да продължи близките си отношения с Русия или да поеме по пътя за членство в НАТО.

„Господин Ий, който беше на посещение в Белград на 23 и 24 октомври, си позволи серия от провокативни изявления, насочени към подкопаване на руско -сръбското сътрудничество.

Бихме искали да напомним, че САЩ не са член на ЕС и че от там явно не знаят, че много страни – членки си сътрудничат с Русия. Никой не бива да се меси на Сърбия в нейния международен подход. Той се диктува от нейните национални интереси“, се казва в изявление на министерството.

Според някои западни представители, Русия е създала военна база в Ниш, чрез която следи американските военни представители. От Русия твърдят, че центъра действа с цел оказването на помощ по време на хуманитарни кризи и припомниха, че той е помогнал и на други европейски държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зъ гъзъ

    21 4 Отговор
    Нека голямото плюене започне ........ СЕГА!
  • 2 Бат Мишо

    38 19 Отговор
    ко да плюем- още една държава която не се управлява от ламериканското посолство и марионетки като нашата....
    а следи собственните си интереси.

    Коментиран от #7

  • 3 Бесен Язовец

    37 23 Отговор
    Сърбия никога няма да стане член на НАТО щото са сърбите са винаги с Русия в добро и лошо а НАТО и без др.ще се разпадне до 2-3 г.експерти от НАТО го твърдят това а не Аз.

    Коментиран от #8

  • 4 юрист

    18 21 Отговор
    Сърбия с резолюция на парламента си обяви военен неутралитет, което означава, че тя не желае да влиза във военни съюзи/ системи за колективна сигурност/. Това включва и НЕЧЛЕНУВАНЕ в руският военен съюз одкб- руското НАТО, създадено в началото на 90тте години на 20 век като ОТГОВОР на съществуването на НАТО. Какво точно ще реши от тук нататък сърбия, си е нейна вътрешна работа- слабо ме засяга. Сърбите са единственият балкански народ,на който свободата и възможността да си възстановят държавата от владичеството на османската империя, са ПОДАРЕНИ от руснаците. Така, че- сърбите би следвало да са благодарни на руснаците и русия до степен да им целуват краката и да им лижат подметките- това е другата, унизителната страна на медала и цената на подарената им от руснаците свобода...
  • 5 Kcaniba

    32 25 Отговор
    Братя сърби, и ние един ден ще се освободим от хамериеаножидовските лакеи и раята, която ни управлява!!!
    Винаги с Русия!!!
    Да на Славянския свят!!!
    За Славянски мир!!!

    Коментиран от #12, #14

  • 6 Кики

    13 17 Отговор
    Сърбия ще прекъсне натовската верига, Словакия се замисля, ние наблюдаваме, ще чакаме, времената се променят, кой знае след време...
  • 7 Диди

    4 19 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Мишо":

    Мисля,че Сърбия ще влезе в ЕС.Да не се забравя,че сръбския народ ще реши,а не тези,които са против.Не може да се допусне Русия да си направи бази в Сърбия.Руснаците също се месят в потиката на други държави.
  • 8 Дони

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Кога пък сърбите са били винаги с Русия .Тито клонеше винаги към запада и помоща която получваше през Втората световна война беше от англоамериканците.След това си водеше независима от СССР политика. Така , че явно и сега Сърбия ще се опита да цица от 2 места, но трудно ще и се получи да бъде разкрачена дълго време.
  • 9 Със зелените чорапки потропва бай старши

    6 5 Отговор
    Сърбе на върбе !!!
  • 10 Свободен

    20 7 Отговор
    Това го казвам като русофил:
    Сърбия винаги е била враг на България, така че не ги наричайте "братя". Питайте българите от Западните покрайнини ако не ми вярвате - гонят ги и ги бият само защото са българи. Ами Македония? Това също е сръбско творение. Сърбите са клали българите повече и от турците.
    Много ниско паднаха българските русофили като станаха привърженици на най-големите ни врагове - Турция и Сърбия, понеже тези държавици се съюзиха с Русия. Срам ме е от вас, идиоти. Обичайте Русия колкото искате, но не е нужно доброволно да поемате членовете и на руските друзя.
    И българите не сме славяни, ние сме си българи. Кирилицата е българска, а не славянска. Сърбите и руснаците пишат на българска азбука и говорят диалект на българския език. Кирил и Методий са българи, а не "македонци", както твърди Путин.

    Коментиран от #11, #13, #15

  • 11 юрист

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "Свободен":

    Вие сте първият русофил, който в свой коментар поставя България над русия! Имате искреното ми уважение и адмирации! Руските тролове упорито твърдят, че са русофили и така настройват хората като Вас и мен срещу българските русофили. Ако човек уважава себе си, няма как да не уважава и другите- за това се казва, че човек първо трябва да се научи да обича и уважава себе си, а чак след това можем да очакваме да обича и уважава другите.
  • 12 Гост

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Яко си се насмукал с водка!
  • 13 Пеньо

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "Свободен":

    И моите поздравления! Винаги съм уважавал русофилството, като избор да харесваш културата и душевността на един народ. Русофилството не е подвластно на политиката, която е временна и конюктурна. Поради тази причина в коментарите си избягвам тази дума, а използвам "путинофилство", "соросоидност" и обединяващото ги понятие - "безродност"!
  • 14 Анонимен

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Като не искаш Америка емигрирай в Русия не че имам нещо против Русия но доста време поживяхме под нейно крило и видяхме резултатите ,а сърбите никога не са били зависими от Русия нека сега си разменим ролите пък да видим кой ще бъде по добре
  • 15 ККК

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Свободен":

    ММММММ... ДА . А ПАМЕТНИКА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ В ДИМИТРОВГРАД ,
  • 16 Трапер

    3 1 Отговор
    Язовец ,защо когато през 1999г. НАТО и САЩ бомбардираха Белград с касетъчни бомби и крилати ракети Сърбия беше сама !? Кой с кого е бил ???

    Коментиран от #17

  • 17 Свободен

    10 6 Отговор

    До коментар #16 от "Трапер":

    През 1999 НАТО не бомбардира Сърбия, а останките от Югославия. Както предполагам знаеш, Югославия беше против СССР (Русия) и играеше двойна игра. Защо им е на руснаците да подкрепят това недоразумение? Едва тогава сърбите видяха, че са сами и се надупиха на руснаците, а скоро и на турците - пяха на Ердоган "Осман ага" на турски насред Белград. Сърбите са много добри в това да се надупят на силния на деня, в това отношение нямат равни.
    А бомбардировките на НАТО бяха защото сръбската армия избиваше невинни хървати, босненци, албанци и българи на територията на Югославия. Само на циганите не посегнаха, защото няма кой друг да свири кючеците в сръбските чалготеки.

    Коментиран от #18

  • 18 ЧЕСТНО

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "Свободен":

    А ГОВЕДАРИТЕ ГОСПОД ЛИ СА ЧЕ ДА РЕШАВАТ КОЙ Е ПРАВ И КОЙ КРИВ. ЗА МЕН ВИЕ СТЕ КРИВИЯ И ТРЯБВА ЛИ СЕГА НАЙ МАЛКОТО ДА СМАЧКАМ ФАСОНА ВИ ЗА ДА СЕ НАЛОЖИ ДА СИ СМЕНЯТЕ ЛИЧНАТА СИ КАРТА ЩОГ ВИЗИЯТА ВИ ЩЕ Е ДРУГА ВЕЧЕ НО ПАК ЩЕ СТЕ ИНТЕРЕКГУАЛНО СЪЩИЯ.ТОВА Е И ГОВЕДАРСКАТА ПОЛИТИКА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания