Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 13:30 4 262 3

Русия модернизира филипинската армия

  • русия-
  • филипини-
  • оръжие-
  • калашников

Москва дари на Манила автомати "Калашников" и военна техника 

Русия модернизира филипинската армия - 1
Снимки: БТА/АР

Филипинският президент Родриго Дутерте прие значително дарение на военно оборудване от Русия, включително 5000 автомата "Калашников" и 20 камиона, предаде Reuters, като се позова на филипинското министерство на отбраната.

Дарението било предадено на Дутерте на борда на руския противолодъчен кораб "Адмирал Пантелеев", който е на пристан в пристанището на Манила. Президентът е разгледал кораба и се е запознал с огневата мощ на съда.

Руското дарение съдържа също над един милион патрона със стоманена сърцевина и 5000 стоманени каски, посочиха в изявление властите.

Русия модернизира филипинската армия

Филипинският министър на националната отбрана Делфин Лорензана и руският му колега Сергей Шойгу присъстваха на официалното предаване на оборудването.

Двете страни подписаха договор за доставка на Филипините на военно оборудване от руската държавна компания "Рособоронекспорт".

Русия модернизира филипинската армия

Дутерте, който е дойде на власт през юни 2016 г., напоследък активно развива отношенията с Русия и Китай. Кораб от руския военен флот посещава Филипините за трети път, откакто той е президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Различен

    29 9 Отговор
    Браво на Филипините! Знаят си интереса!
  • 2 Със зелените чорапки потропва бай старши

    10 27 Отговор
    Пхааа ха ха -то ще е една модернизация -тури му вестник
  • 3 МУАХАХАХАХА

    19 6 Отговор
    А ние барабар с ръждясалото НАТО се въоръжаваме с памперси и нови заводи за тоалетна хартия.