566 3

САЩ отново ще приемат бежанци

Тръмп нареди гражданите на 11 страни да бъдат подлагани на още по-сериозни проверки

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Президентът на САЩ Доналд Тръмп позволи да се поднови приемането на бежанци по нови, по-строги правила за проверка. Държавният глава нареди гражданите на 11 страни, смятани за по-рискови за Вашингтон, да бъдат подлагани на по-сериозни проверки.

Служители отказаха да посочат кои са 11-те страни, предаде Fox News. Техните случаи ще бъдат разглеждани един по един. Срокът за това е 90 дни.

Тръмп издаде този нов указ за проверката на кандидатите за убежище в САЩ, след като изтече наложената от него 4-месечната забрана за приемане на бежанци.

Търсещите убежище вече са изправени пред значително забавяне и разглеждането на случаите им може да отнеме години. Допълнителните проверки вероятно ще увеличат този срок.

САЩ


Още по темата

 • Чудо! Тръмп похвали шефа на ООН

  ООН има огромен потенциал при управлението на генералния секретар Антониу Гутериш, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп след първата си официална ...
  21.10.2017
  414
  1
 • Чукове и брадви за стената на Тръмп

  Приключила е работата по прототипите на стената, която президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи да бъде изградена по границата с Мексико. Скоро те ще ...
  29.10.2017
  1 395
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  1 21:43  25.10.17
  Тая вечер прибират бежанци утре не е мн.сигурно а за късния следобед е мн.рано да се каже
 • ДА ДА (гост)
  Отговор
  2 21:44  25.10.17
  достатъчно вече има алахакбаровци в САЩ,за да тровят живота на на нормални хора, същите изроди могат да влязат като гражданите на европейската държава,идиловски свине са навсякъде...данке на фрау Шмеркел.
 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  3 21:48  25.10.17
  Те там си се пуцат от покриви и хотелски стаи достатъчно, нямат нужда от ислямисти ако има затишие на масови стрелби ще си вкарат пилоти ислямисти и нещата ще се нормализират

Напиши коментар:


Публикувай