Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 14:00 1 447 2

Brexit е голяма глупост. Тръмп - още по-голяма

  • майкъл блумбърг-
  • brexit-
  • доналд тръмп

Майкъл Блумбърк с остра атака

Brexit е голяма глупост. Тръмп - още по-голяма - 1
Снимка: БТА/AP

'Излизането на Великобритания от ЕС е огромна глупост.“ Това заяви индустриалецът Майкъл Блумбърг, цитиран от CNBC.

“Според мен Brexit беше най-глупавото решение, което дадена държава е взимала някога. Тогава обаче САЩ избраха Доналд Търмп за президент.

Не мога да разбера, защо държави, които се справят толкова добре, искат да се разрушат. Бившата ми съпруга е британка, а дъщеря ми има английски паспорт. Ние обичаме Англия.

Аз обаче не виждам как там могат да излязат от това положение. Няма да им е лесно да сключат добра сделка, както са правили преди.

В момента откриваме две нови сгради в Лондон. Това е огромна инвестиция. Дали щях да го направя, ако знаех, че страната ще излиза от ЕС? Не знам. Все пак аз обичам тази страна и се радвам, че отиваме там“, заяви Блумбърг.

Милиардерът беше и един от големите критици на кампанията за президент на Доналд Тръмп. Той беше готов дори сам да се кандидатира за президент на САЩ, само за да попречи на Тръмп да заеме поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    7 2 Отговор
    Добре казано!
  • 2 Morgoth

    2 0 Отговор
    Запада се изтощи, хората свикнали, че всичко върви все нагоре се сблъскаха с неочакваната от тях икономическа криза. В САЩ расте първото поколение от голямата депресия насам, което ще живее по-зле от предното. Държави в които няма етническо напрежение и са забравили колко опасно може да е то, години наред се пълниха с имигранти с различен цвят на кожата, с различна религия и изобщо с различен мироглед. Управляващите либерали излибераляха до толкова, че десните либерали от едно време, които построиха съвременния запад сега изглеждат консерватори. На сплотяващи фактори като народ и религия се гледа като на нещо лошо, а заговори ли някой, че има ралика между половете и между расите на него се гледа като на фашист, макар фашизма да няма нищо общо. Политическите върхушки се оядоха и се отделиха от народа. Всичко това подкопа устоите на западната цивилизация. Въпрос на време беше да има реакция. И добре, че избраха Тръмп, че в Европа някои хора започнаха да се усещат на къде отиват нещата и да се замислят защо става така. Ако бяхме изчакали още 20-30 години да се нагнетява напрежението нямаше да е Тръмп, директно следващия фюрер щяхме да избираме.