Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 14:33 5 599 24

САЩ и Русия в опасна близост в Сирия

  • сащ-
  • русия-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • петрол-
  • ракка

Подкрепяни от Вашингтон и Москва сили може да се сблъскат заради контролирани от "Ислямска държава" територии

САЩ и Русия в опасна близост в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Подкрепяни от Вашингтон бойци напредват по източния бряг на река Ефрат, което може да доведе до сблъсък между САЩ и Русия, чиито съюзници се надпреварват да отнемат първи от "Ислямска държава" (ИД) стратегически богати на петрол територии в района, предаде Reuters.

Двете страни вероятно ще избегнат пряк сблъсък, но превземането на град Ракка от подкрепяните от САЩ сили, последвано от бързото завземане на най-голямото петролно находище в Сирия, доведоха до недоволство в Дамаск. Сирийският режим се нуждае от нефта, за да подсили икономиката си.

Съперничещите си международни коалиции се надпреварват да громят екстремистите и да отнемат петролни и газови находища.

САЩ и Русия в опасна близост в Сирия

Руската армия направи серия от гневни изявления, обвинявайки Вашингтон в сътрудничество с ИД и други екстремистки групи, целящо да попречи на напредъка на правителствените сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    47 4 Отговор
    Някой да се съмнява все още, че всичко е заради петрола?

    Коментиран от #4

  • 2 Бесен Язовец

    67 14 Отговор
    Русия ще помогне на Дамаск да си възвърне цялата тиритория като разгроми тотално слугите на САЩ на всички фронтове.Справедливоста ще възтържествува в Сирия мн.скоро

    Коментиран от #8

  • 3 onq s konq

    15 47 Отговор
    Борбата за кокала е безмилостна и е наивно руснаците да се самозаблуждават,че както след втората св. война им се даде възможност ОТ ЗАПАДА да "освободят" Източна Европа и 45 год да се грижат за сигурността й,така и в Сирия ще се повтори същия сценарий.

    Коментиран от #18

  • 4 ТИ ДО СЯ ЩО НЕ НИ ГО КАЗА, ВЕ ?

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    А ДОБРО УТРО ! И ИЗВИНЯВАЙ ЧЕ ВИДЯЙМИ.
  • 5 Трапер

    5 23 Отговор
    Язовец , внимавай преди това да не настъпиш клюсата !

    Коментиран от #9

  • 6 бобо

    11 14 Отговор
    Ерата на петрола приключи!

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "бобо":

    Да бе - тия се бият за песъка !!!!
  • 8 Екскурзовод

    7 13 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Бесният кукундрелник да заминава доброволец в Сирия да въдворява ред!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Истината винаги боли

    22 7 Отговор
    Правителството на Сирия не е викало американците в Сирия,на неканените им викат навлеци и окупатори по целият свят освен в Краварланд...

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    8 17 Отговор

    До коментар #10 от "Истината винаги боли":

    А ти сигерен ли си че Башар не е "извикал" руснаците в Сирия с руски пистолет опрян на челото му?Щото аз хич:)

    Коментиран от #23

  • 12 Рикардо

    4 16 Отговор
    И рашките и американците са шадни за петрол и газ. САЩ в момента са притиснали рашките финансово и ще ги смажат след година - две както Рейгън дмаза финансово СССР. След два месеца предстои да конфискуват 1 ТРИЛИОН долара крадени от руските бандити начело с Путин и вложени в Америка ако бандитите около Путин не поднесат главата му на тепсия на САЩ. Сметката е ясна - или главата на Путин или губите паричките. Кое ли ще натежи повече???

    Коментиран от #17

  • 13 Миял

    3 16 Отговор
    Те руснаците много обичат да се обявяват за"освободители".Където отидат да освобождават и там остават. Нас така ни "освободиха" по
    ДЕВЕТИ че 45 г. ни грабиха и убиваха.Пази боже от такива освободители.Те и Афганистан го освобождаваха 10 г.И там ги бяха "поканили".

    Коментиран от #16

  • 14 Миял

    4 12 Отговор
    Русия и ИД са приятели,защото офицерите от ИД са на С. Хюсеин от
    партия БААС. Те са обучавани в СССР.

    Коментиран от #15

  • 15 Расати

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Миял":

    В голяма грешка си.
    Садам Хюсеин е подготвян от ЦРУ отвътре да превземе БААС.Именно той премахва човека на Москва. Не само, но мисията на Садам Хюсеин е да свали режима на Аятоласите в Иран, като за това армията на Ирак е обучавана от американски инструктори.
    След неуспеха американците отдръпват финансирането , което кара Садам да потърси нов източник на средства, а именно Кувейт.

    Ирак винаги е бил в сферата на САЩ и Британия.
  • 16 Расате

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Миял":

    Грабителите са българските комунисти.
    Докато България е със субсидирана от СССР икономика.
    Няма друга държава за селскостопанска продукция да купува самолети,машини,петрол,газ и т.н. за стотинки.

    В подобна ситуация сме и през 30 г. , но с Германия.
  • 17 Расате

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Рикардо":

    Един проектозакон събра парите на руските олигарси в Русия.
    Затова това е много малко вероятно.
  • 18 Расате

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Това е пълна глупост.
    Германия воюва на изток с 75% от силите си.
    Докато на запад при втората ардинска операция за малко да изтласкат западните сили.
    На немците им свършва горивото-разчитали са на съюзническите складове, които те палят.

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "Расате":

    германия воюва със 75% от силите си на изток,но на запад използва огромна част от авиацията си както и флота си.освен това съюзниците подпомагат сериозно червената армия в ключови моменти с ключови суровини и техника.самолетите от сащ ,както и американските камиони изиграват огромна роля във въпросната воина.особено сериозно сащ подпомагат ссср с воината срещу япония ,което дава възможност сталин да изтегли армиите си от източната граница и реално с тях да спаси москва.тва за ардените е немско-съветска шега.наистина започват настъпателна операция немците там ,но нямат потенциал да я развият ,което съюзниците знаят и затова не се напъват,а просто изчакват да им свърши горивото както и да изчерпат резервите си.въпросната операция обаче помага много на руснаците на изток.те именно в този момент решават съдбата на източния фронт.има една книга казва се гренадирите на сс в бои.писана е от легендарен немски фронтовак воювал и на двата фронта.прочети я и ще видиш разликата .на източния фронт неговата част воюва постоянно с руски части превъзхождащи я в съотношение 10 към едно и ги разбива постоянно,съвсем друга е картината във франция!

    Коментиран от #20

  • 20 Расате

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Виждам , че ВСВ не ти е сила.
    Има едно посещение на японският мимистър председател в СССР преди Германия да нападне СССР.
    Ма тази среща Япония и СССР сключват пакт за ненападение ,което японжите спазват до края на ВСВ, за разлика от Сталин- Манджурската операция.
    Виждайки , че японците няма да го нападнат Сталин изтегля от Близкият изток източният фронт и Жуков и това спасява Москва.
    За камионите и доставките- са силно преувеличени.
    СССР е спасен от практичността на неговите инженери - Т 34 е първият произвеждан танк на конвеир.
    Тази практика е вкарана и при самолетите.
    Това прави загубената техника лесно заменима за разлика от тази на Германците.
    След Курската битка те не могат да възстановят загубите си.
    Само да спомена , че втората арденска операциа е с 10 пъти по малко техника от тази при Курск и ако не е била липсата на гориво западните съюзници щяха за втори път да бъдат изхвърлени в морето, както бе при Дюнкерк.

    Коментиран от #21

  • 21 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Расате":

    втората световна ми е огромна сила поне 10000 пъти повече от на теб!!!!и кво като отишъл министър председателя на япония в ссср?то и немците имаха пакт за ненападение с ссср и кво от тва?реално сталин изтегля източните дивизии след информация от рихард зорге и зора дето му идва от немците пред москва.рихард зорге обяснява и що япония няма да се включи в нападението над ссср и тва е воината със сащ и компанията!тва за конвеера направо ме разби.ако мааалко бе проверил щеше да знаеш че конвеера е измислен в сащ мноооого по рано и е донесен като технология от там .използва се и при немците .руснаците печелят в производството от един метод заварки при танкостроенето и от липсата на тотална промишленост извън военната.в ссср от 200млн.човека няма ни един извън сектора военно производство,а през тва време в окупирана франция си правят вина и си пеят шансони да речем.може да отвориш на съветските асове до колкото ги има всички са на американски самолети,що ли ?съветското самолетостроене е пълна катастрофа и немците свалят без проблеми в свободен лов без проблеми хиляди от тях.съвсем друга е картината срещу съюзниците.ссср няма инжинери,нито тогава нито после нито никога.всичко руско е купено или открадната с много малки изключения,а камионите са особено важни за воина на огромна територия .немците именно заради липсата им не успяват в блицкрига си .жалко че тва си го пропуснал.да сравняваш арденската операция с куртската е неадекватно предвид обема на воюващите.до
  • 22 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    да сравняваш арденската операция с куртската е неадекватно предвид обема на воюващите.дори и да бе победил хитлер в нея,нямаше да изхвърли съюзниците в морето ,а да ги върне във франция,което реално не би променило кои знае кво.та вземи се поограмоти!
  • 23 Чъкъра

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Имаше опрян на челото му пистолет да, но той не беше руски! Американо-талибански беше.
  • 24 ГОСТ

    0 0 Отговор
    ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ ТОЗ стоян георгиев, ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА, САМО ДЕТО МАЛКО ФАШИСТ МИ МЯЗА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания