Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Октомври, 2017 15:18 9 053 30

Тежки загуби за Киев в Източна Украйна

  • украйна-
  • киев-
  • донецк-
  • сепаратисти-
  • проруски

Четирима украински войници са убити в сепаратистките райони на страната

Четирима украински войници са убити в бунтовническата проруска източна част на Украйна, се казва в изявление на армията, цитирано от Reuters.

Това са най-тежките загуби за Киев за един ден от въвеждането на примирието през август.

Двама войници са убити в боеве близо до пристанището на Мариупол на брега на Азовско море, а други двама са ликвидирани от самоделно взривно устройство близо до Донецк.

Други трима войници са ранени от осколки на снаряди.

С днешните загуби общо 10 украински войници са убити от въвеждането на примирието на 25 август.
В конфликта в Източна Украйна са убити над 10 000 души от април 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    47 6 Отговор
    Луда работа! Толкова ли е трудно да се договори определен вид автономия за тези области?! Отиват си невинни хора заради политиците, заради желанието им за власт и пари!

    Коментиран от #2

  • 2 юрист

    8 71 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Автономия НЕ МОЖЕ да има, защото Украйна е УНИТАРНА ДЪРЖАВА, а днр и лнр за незаконни ТЕРОРИСТИЧНИ образувания, които никоя държава В СВЕТА не е признала за нововъзникнали държави! ТЕРОРИСТИ НЕ МОГАТ ДА СЪЗДАВАТ ДЪРЖАВА! По Вашият почин, предлагам СИБИРСКАТА република да се отдели от русия и да се самообяви за нововъзникнала държава:D Е- как е- на чужд гръб и 100 тояги са малко, но на Вашият гръб ударът и с 1 вейка предизвиква остра и силна болка, а? ;) Хахахахаха:D

    Коментиран от #3, #17, #18, #28

  • 3 ПКК

    69 5 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    КАЖИ НЕЩО И ЗА КОСОВО. ГЛЕДАМ КОМПЕТЕНЦИЯ БЛИКА ОТ УШАЦИТЕ ТИ

    Коментиран от #4, #5

  • 4 B52

    55 5 Отговор

    До коментар #3 от "ПКК":

    Ако каже нещо в този смисъл за Косово ще й спрат тролските центове, а има заем да плаща за "юридическото" си образование.

    Коментиран от #7

  • 5 юрист

    6 52 Отговор

    До коментар #3 от "ПКК":

    Компетенцията ми е професионална- аз съм български адвокат и разбирам точно от материята, която пиша. Въпросът е международноправен и от ресора на конституционното право и е от комептенцията на юристите- в частност- адвокатите, а не на другвид специалисти с висше образование.

    Коментиран от #6, #29

  • 6 ПКК

    46 5 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    ТА К"ВО РЕЧЕ ПРОФЕСИОНАЛНО ЗА КОСОВО. :)
  • 7 юрист

    5 43 Отговор

    До коментар #4 от "B52":

    По въпроса за Косово си вижте сам/а т.81 изречение второ от констатацията на съда и след като си го преведете от юридически английски, на български език, ще разберете защо казусът Косово е мнооого РАЗЛИЧЕН от казусът лнр и днр, както и от казусът Крим.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 ПКК

    43 6 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    "КАЗУСЪТ" КОСОВО ПОВЛЕЧЕ КРАК, КРИМ, КАТАЛУНИЯ, ВЕНЕЦИЯ,КЮРДИСТАН, ЧЕРНА ГОРА. НЕ ДАЙ СЕ БОЖЕ КЪРДЖАЛИ, ДЕЛИОРМАНА. КОЙ СЕ ИЗ.РА С ТОЗИ "КАЗУС", НЯМА ДА ПИТАМ.

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    9 37 Отговор

    До коментар #8 от "ПКК":

    Политиканстването ти е едно нещо, а РЕАЛНОСТТА- друго. И България е УНИТАРНА република- пробвайте руснаците или турците да отцепите Кърджали от бг. държавна територия, и паперка няма да остане от руснаци и турци в България...В крайна сметка България Е ДЛЪЖНА да се защити ОТ ВАС- всички, който искате отцепване на Кърджали, Хасково за турция и Бургас и Варна за русия. БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ- НЕ НА ТУРЦИТЕ, ЦИГАНИТЕ, РУСНАЦИТЕ или други малцинства.

    Коментиран от #11

  • 10 ПКК

    37 1 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Основното, в което се инвестира в Косово днес не е развитието на икономиката и индустрията, а построяването на джамии. Около 150 са разрушените църкви и манастири, като голяма част от тях са построени векове преди европейци да се заселят в земите на Северна Америка, а много от тях са и пряко свързани с българската история. Всичките тези неща се случват пред очите и при пълното бездействие на западните миротворци. Независимостта на Косово и Метохия се приема от по-голямата част от православния свят като кощунство спрямо православната вяра - нещо, което според мен е неоспорим факт.
    Та кво да каже ме за задокеанския "казус"

    Коментиран от #12, #14, #16

  • 11 пкк

    25 2 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    НЕ ДАЙ СЕ БОЖЕ КЪРДЖАЛИ, ДЕЛИОРМАНА. Просто споделям мнение, за една глупост, която създадоха сащ
  • 12 юрист

    5 50 Отговор

    До коментар #10 от "ПКК":

    Мен не ме засяга “православният свят“- първо, аз съм атеистка, и второ - съм адвокат- т.е. боравя с международноправните принципи, а не с постулатите на въображаеми приятели. Боравя с писаните човешки закони. За това ми е много чудно хора, които до вчера бяха върли комунисти и атеисти, днес лицемерно да отиват в църква, не за да я разглеждат като паметник на културата и изкуството, а като храм на определена религия, в която уж са повярвали... Просто мразя лицемерите. Как пък изведнъж всички станахте мноооого набожни, а ? ;)

    Коментиран от #13

  • 13 ПКК

    31 0 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    ЗАКОНИ ЗА ЕДНИ , ЗА ДРУГИ ТОЯГА . ДА НЕ КАЗВАМ КАКВА ТОЯГА.
  • 14 Румяна Костова

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "ПКК":

    Точно на същата порода миротворци се надява и Киев.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 empire strikes back

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "ПКК":

    Да обаче някой ден сърбите ще си го върнат тъпкано на мръсните шиптъри и на техните поддръжници от САЩ, И ТОЯ ДЕН Е БЛИЗО.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 раптър

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    А Сърбия каква беше , уважаемо създание?Как се отдели Косово, сор@спийска подложна форма?Защо държавата ,която ти плаща чрез фондации да плюеш всичко друго освен щатите, бомбардира Белград , та чак "приятелски" огън порази Горна баня?..Четах коментарите ти , че щатите можели да си разрешат да не спазват международните норми и регламенти , защото били много велики ! Че нахалството ти стига до там, че се наричаш и юрист! Опазил те господ ако с такива познания си завършила в България!!! Бих си скъсал българската диплома! Не девалвирай българското образование , въпреки че е допуснало издънки като теб да се промъкнат за диплома!!! Грешки стават и ти определено си една от тях!!!

    Коментиран от #21

  • 19 стоян георгиев

    6 18 Отговор
    нова порция лъжи в подкрепа на руската пропаганда тук.има официален саит на министерството на отбраната на украина в него ежедневно се публикуват имената на убитите украински воиници от мирните донбаски миньори и трактористи.от 25 август до сега са загинали много повече от въпросните 10 украински воиника.та сега един елементарен въпрос ,как така защитаващите се мирни трактористи убиват на украинска територия толкова много хора без да използват тежка артилерия и без да ползват нападателна стратегия?може да ми отговори и българския офицер ,русофилик.ето данни само за сегашния месец.загиналите са 16 човека.имат имена подразделения и как са загинали.
    https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8_%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%85_%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80_%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D1%96%D0%B4%D0%BE%D0%BA_%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F_%D0%B2_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%83_(%D0%B7_%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D1%82%D0%BD%D1%8F_2017)

    Коментиран от #22

  • 20 Марио

    14 3 Отговор
    10 000 човешки живота са отнети!!!! Замислете се малко, независимо на кой симпатизирате.! 10 000 човека за 1 200 дни. Това са по 8 човека на ден. Ако днес няма убит, то утре са 16 човека. От статията се вижда, че 3 два месеца са убити 10 украинци. Значи останалите 480 човека са от Донбас. А по принцип и преди няколко месеца тази цифра от 10 000 беше същата. Като общо вече не е актуална.
    Искам само юриста тук да каже как точно ще заживеят убийците и роднините на тези 10 000 жертви като братя и сестри под управлението на Украйна. Как точно ще се гледат в очите и коя ще бъде тази сила, дето ще предотврати отмъщения и погроми?
    Това е все едно част от България да се отцепи и да се почнат едни стрелби в които някой да ми застреля децата от другата страна, а и на съседа и на другия и т.н. След това някой да дойде да ми се плюнчи и да ми говори, че трябва да живеем в една държава, ма неговата държава. Живи ще ги опека за стореното. И съм сигурен че повечето мислят така, дори от соросоидите.
    Най-малкото по тази причина вече Донбас едва ли ще бъде в пределите на Украйна. Дори и да се допусне някаква относителна автономия.
  • 21 Марио

    19 5 Отговор

    До коментар #18 от "раптър":

    Югославия също беше УНИТАРНА, както се изразява юрито. Само че някой реши, че не е. Явно този някой не е знаел тази сложна дума. За тук писах вече, че 10 000 убити е вече прекалено голяма пропаст и гърнето е счупено с липсващи чаркове и дори да се залепи, ще тече.
    Крайно време е руснаците да се намесят и да спрат касапницата. В края на краищата това си бяха техни територии.

    Коментиран от #24

  • 22 Марио

    15 3 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Не знам дали си спомняш или удобно забравяш, че през 2014 г като започнаха простотиите по преврата в Украйна, народа от Донбас взеха съдбата си в ръце. От казармите доста войници, които си и бяха местни останаха, а украинците оставиха оръжието и се завърнаха по домовете си. Всичкото това оръжие е все още там. Танкове, оръдия, стрелкови и т.н. И трактористите са си трактористи, а танкистите танкисти.

    Коментиран от #23

  • 23 стоян георгиев

    4 15 Отговор

    До коментар #22 от "Марио":

    народа на донбас взе съдбата в свои ръце!!!!ха,ха,ха...хо,хо,хо!!!така я взе че в народното опълчение реално хора от донбас нямаше или си забравил от къде доидоха гиркин и моторола?и кво украинците оставили оръжието народа го взел и четири години воюва с тва оръжие без да презарежда....ха,ха,ха,....хо,хо,хо!!!и как взе народа танкове т 90 системи бук и т.н. дето ги нямаше в донбас?и що народа губеше от украинската армия до иловаиск?загуби славянск и т.н. ,а при иловаиск контраатакува от територията на русия !!!!как сред народа се появиха толкова много чеченци дето се оказаха загрижени за този народ?а и якути ,те също се оказаха много загрижени.та ако правиш смях по този начин може да се цаниш за клоун,получава ти се!

    Коментиран от #27

  • 24 стоян георгиев

    4 11 Отговор

    До коментар #21 от "Марио":

    югославия била унитарна????поне да бе прочел кво е значението на думата вместо да правиш отново смях.югославия беше мултинационална демек обратното на унитарна!
  • 25 коскос

    6 0 Отговор
    Косово не го замесвайте-там е най-голямата военна база на САЩ в Европа /не на НАТО/.
  • 26 Да да

    2 1 Отговор
    Аз нищо не разбирам от политика,но ако мрат мюслита е добре,иначе е трагедия. В България шепа джихадисти от ДПС ни изпокараха така,че даже имаха премиери!
  • 27 Ммм

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Как от блекуотър се бият на територията на украйна и 600 вече ги няма след загубата на летището в Донецк.
  • 28 Читател

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Юристе , ти ако си юрист то аз съм император Нерон.

    Коментиран от #30

  • 29 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Ти си юрист ,колкото аз съм космонавт !
  • 30 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Читател":

    Извинявай ,че те повтарям ,не бях стигал до твоя коментар. Този пишман "Юрист" ме издразни !
Новини по държави: