685 5

Разследват сексуални посегателства в Европейския парламент

Няколко парламентарни групи призовават за външно разследване

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Няколко групи в Европейския парламент (ЕП) са поискали започването на независимо външно разследване на случаи със сексуален тормоз и посегателства в парламента, който според медийни публикации е "развъдник на посегателства", предаде Reuters.

Евродепутати проведоха дебати - с участието предимно на жени - в рамките на кампанията под хаштага #MeToo на жени, които говорят открито за сексуални посегателства срещу тях след скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Очаква се резолюцията за започване на външно разследване да бъде гласувана утре.

През уикенда европейски медии съобщиха за посегателства срещу служителки в парламента, включително за случай, в който евродепутат мастурбирал пред млада асистентка. Брюкселският уебсайт Politico обяви, че през миналата седмица е получил "над 30 твърдения за изнасилване, посегателство и тормоз" в ЕП.

Председателят на ЕП Антонио Таяни каза в понеделник, че е бил "шокиран и възмутен" от съобщенията за сексуални посегателства, но отбеляза, че досега не е получавал официални оплаквания.

Таяни не присъства на парламентарния дебат по темата.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  1 18:01  25.10.17
  Нееее, не го вярвам! Сексуални посегателства от моралистите, които постоянно ни размахват пръст?! Абсурд! Или момент - може би става дума за посегателства на мъже над мъже?! Това е друго нещо. Там така може.

  Коментиран от #3

 • Kcaniba
  Отговор
  2 18:25  25.10.17
  Ако брадата жена е посегнала на избръснат мъж със силикон , то това си е в правата на гендерните малцинства, или чича некое момчкнце е такова, гендеросвал... А щом хетеросексуалност няква, то тлва е сексизъм, насилие, унижение!!!
 • Румяна Костова
  Отговор
  3 18:33  25.10.17

  До коментар #1 от "Дикембе Мутомбо":

  За посегателства на мъже към мъже никой няма да смее и да гъкне,най-големите клечки там са гей.На мен ми е преподозрително как всички запяха в един глас,,И мен също,и мен,,След 15 години.А не е ли това отвличане на вниманието от по-сериозни проблеми,с които тези хора би трябвало да се занимават?И не много вероятно ми звучи как масово богатите господа там преследват колежките си и секретарките си.Това не са новоизлюпени български мутри все пак.А хора,които знаят къде да се упътят,ако много ги налегне хормонът.Тук не говорим за морал,а за култура на вършене на тези дейности.
 • 4 18:37  25.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Кака Гинка
  Отговор
  5 00:27  26.10.17
  То и най-голямата корупция е пак там,та наш'те си имат добър пример как се "усвояват" крадени пари.Ама какво става напоследък,бе - цял свят се оплаква от сексуален тормоз,как така изведнъж се сетиха целокупно.че са били жертви! Къде е тая демокрация,къде са тия закони,дето толкова ни дърпат ушите за тях?!

Напиши коментар:


Публикувай