1 790 7

Тайните милиони на роднина на Путин

Журналисти от "Панамските досиета" огласиха данни за богатството на далечен братовчед на руския президент

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Група журналисти, стоящи зад така наречените "Панамски досиета", публикуваха разследване за богатство на далечен роднина на руския президент Владимир Путин, предаде Reuters.

Проектът за репортажи за организираната престъпност и корупцията (ПРОПК) публикува материал, в който се твърди, че Михаил Шеломов, син на братовчед на Путин, през годините е натрупал активи в размер на близо 600 милиона долара.

В огласеното разследване се казва още, че фирмата на Шеломов е натрупала дялове в доходоносни компании, ръководени от хора от близкото обкръжение на руския президент.

ПРОПК беше едно от средствата за масово осведомяване, огласили документи на панамска правна кантора за регистрирани компании на стотици богати и влиятелни хора в данъчни убежища.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 22:01  25.10.17
  Копейкаджиите ги няма да скимтят.

  Коментиран от #2

 • 2 22:40  25.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 00:08  26.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Марио
  Отговор
  4 01:03  26.10.17
  Значи щом станеш президент на Русия, трябва всичките ти роднини по права и крива линия независимо колко са били богати или са богати да станат бедни. Същото обаче по тази логика трябва да е с неговите състуденти, съученици, с които е служил, другарчетата от неговата детска градина, съседи с които е живял, децата с които е играл. За тези се сещам с които човек контактува през живота си и има някаква малка или голяма близост. И понеже разследващите не можаха да намерят някакви пари през последните от 2008 г насам, които да са свързани с него се започва едно дирене на вещици. Смешници, но и жалки.
 • Да го кажем направо
  Отговор
  5 03:59  26.10.17
  Тия ще изкарат,че всички които са богати в Русия са братовчеди на Путин...хаахааххаааа...това лелинчовци и вуйни са все милионери...Интересно е,колко е богат пра-дядото на Путин???
 • Пеньо
  Отговор
  6 09:43  26.10.17
  Другари, не е лошо че роднините на малкият орк са богати. Любопитното е, че са забогатяли откакто оркът е начело на оркландия. Любопитно е и че кътат паричките си в офшорки, което вие разбира се не стопляте, че означава че това са съмнително изкарани парички.
 • Бай оф
  Отговор
  7 10:06  14.11.17
  Пеньо те орките само в Русия са богати докато краварите правят далавери с Вин Гладен и фамилия а пред света си играят на стражари и апахи.

Напиши коментар:


Публикувай