1 067 1

Република Китай укрепва отбраната

Виолина Цветанова

Президентът на Република Китай отново потвърди ангажимента на правителството за по-нататъшно укрепване на отбранителните способности на страната посредством увеличаване на военните разходи и повишаване квалификацията на въоръжените сили.

Цай Ин-уен направи своето изявление по време на посрещането на делегация от Вашингтон с представители на института Хъдсън. В него тя подчерта, че един от най-важните приоритети на правителството е да укрепи националната отбраната чрез различни мерки, сред които насърчаване на сътрудничеството и обмена на опит със САЩ.

По отношение на военните разходи, президентът каза, че през август Изпълнителният юан е предложил увеличаване на бюджета за отбрана за следващата година, така че да достигне до 10.6 млрд. щатски долара или общо 16.1 % от общия бюджет.

По-рано тази седмица по време на прием на делегация от Доминиканската република, водена от министъра на отбраната Рубен Дарио Паулино Сем, Цай отново изтъкна важността на военното сътрудничество с дипломатическите съюзници на Тайван. Целта на това посещение е участието в организирано Министерство на отбраната обучение, което на свой ред цели се очаква да доведе до задълбочаване на взаимното разбирателство и да укрепи двустранните връзки.

„Република Китай и Доминиканската република се радват на стабилно сътрудничество в области, обхващащи икономиката и търговията, медицинските грижи, обществената инфраструктура и социалното благоденствие“, заяви Цай, допълвайки, че ангажирането с военния обмен е приоритет на нейната администрация.Още по темата

 • Тайван лази по нервите на Китай

  Тайван лази по нервите на Китай

  Тайванският президент Цай Ингвен кацна в хавайския град Хонолулу на път към намиращите се в Тихия океан дипломатически съюзници на Тайпе, предаде ...
  29.10.2017
  1 448
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234
  Отговор
  1 18:35  25.10.17
  А нашите управници още спорят да купим ли самолети,или да откраднат парите и да си купят някое имение за нова година.

Напиши коментар:


Публикувай