25 Октомври, 2017 18:30 1 238 0

Тайван по пътя на устойчивото развитие

  • тайван-
  • международен симпозиум-
  • устойчивост-
  • устойчиво развитие-
  • инвестиции-
  • възобновяеми енергийни източници-
  • програма за развитие на инфраструктурата-
  • замърсяване-
  • екология

Проведе се Международният симпозиум по устойчивост в Република Китай

Тайван по пътя на устойчивото развитие - 1

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван е напълно ангажиран с приноса си към регионалното и световното устойчиво развитие чрез бъдещо разработване на политики и проекти.

„Тайван, като отговорна и заинтересована страна, трябва да насърчи устойчивото развитие и свързаните с това усилия на правителството вече носят дивиденти“, заяви Цай.

Тя направи своето изявление по време на откриването на Международния симпозиум по устойчивост, организиран от Академия Синика.

Според Цай енергийната реформа е основен политически приоритет. „Правителството постигна значителен напредък в своя план, според който за 8 години възобновяемите енергийни източници трябва да достигнат до 20% от цялото енергийно портфолио на страната. За тази цел местният енергиен сектор получи огромна инвестиционна и технологична подкрепа от страната и чужбина, което на свой ред доведе до създаването на хиляди работни места“, допълни тя.

Сред потенциалните инициативи, целящи напредък в тази посока, е и Програмата за развитие на инфраструктурата. Очаква се тя да подпомогне развитието в осем основни области, включително обществения транспорт, зелената енергия и водната среда. „Освен да увеличи брутния вътрешен продукт на страната с 16.53 млрд. щатски долара, горепосочената инициатива ще направи местните градове по-чисти, по-„интелигентни“ и екологични“, каза Цай.

Еднодневният симпозиум в столицата Тайпе привлече повече от 500 експерти и учени от 10 страни и територии, като се фокусира върху проучването на нови концепции и технологии за справяне с основните глобални предизвикателства като замърсяването на въздуха, трансформацията на енергията и здравето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА