26 Октомври, 2017 13:44 3 349 8

Взривеният депутат: Москва стои зад атаката (СНИМКИ)

  • ихор мосийчук-
  • украйна-
  • киев-
  • атентат-
  • русия-
  • рамзан кадиров

Кремъл побърза да отхвърли обвиненията за връзка с експлозията в Киев

Взривеният депутат: Москва стои зад атаката (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Украинският депутат Ихор Мосийчук, ранен при нападение с мотоциклет-бомба в Киев, обвини Русия за атаката, която представители на властите определиха като терористичен акт, предаде Reuters.

Мосийчук, член на Радикална партия на Олег Ляшко, бе приет в болница без опасност за живота. При нападението обаче загинаха неговият бодигард и минувач, а двама човека бяха ранени.

Службата за сигурност на Украйна съобщи, че неизвестни извършители са поставили експлозиви в мотоциклет, който избухнал в момент, когато депутатът излизал от сградата на телевизия.

Олег Ляшко, лидерът на Радикалната партия, заяви че инцидентът без съмнение е политически мотивиран.

Самият Мосийчук обвини Русия за атаката. "Вярвам, че поръчителите са в Москва, а изпълнителите са в Киев", написа той във Facebook.

Взривеният депутат: Москва стои зад атаката (СНИМКИ)

Взривеният депутат: Москва стои зад атаката (СНИМКИ)

Засега полицията не е съобщила за възможни заподозрени или мотиви за нападението.

Обвиненията, че Русия е замесена в експлозията в Киев, при която загинаха двама души и бе ранен украински депутат, са неоснователни и истерични, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Взривеният депутат: Москва стои зад атаката (СНИМКИ)

"Без всякакви съмнения това са признаци на нова антируска кампания, за нещастие обхванала Украйна и Киев", каза Песков по време на конферентен разговор с представители на медиите.

"Както винаги, това са абсолютно неоснователни, голословни, истерични твърдения от Киев, насочени не само срещу Рамзан Кадиров, а и срещу всички, които заемат каквато и да било длъжност в Москва", подчерта Песков.

Взривеният депутат: Москва стои зад атаката (СНИМКИ)

По-рано съветник на украинския вътрешен министър заяви, че чеченският лидер Кадиров има интерес от покушението, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен язовец

    19 8 Отговор
    Да вземат да се прегледат тези укри. Мацква отрече да има нещо общо с взрива още вчера сутринта!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Adam

    10 23 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен язовец":

    Ей,зомбиран хидиот,вие какво очаквате да каже Мацква ,,Да,ние бяхме'

    Коментиран от #4

  • 4 Реално

    20 8 Отговор

    До коментар #3 от "Adam":

    Незнам,ама в последните 3-4 години на тия палячовци все Москва им е виновна. А тоя е от фашиската партия-коят между другото Еврлпейският Парламент през 2012 г. я беше забранил заедно с още една партия-"свобода"..А сега същите тези партии са в укр.парламент---правете си изводите сами..
  • 5 Гостът

    18 5 Отговор
    Каквото и да се случи в света все руснаците виновни.А в момента се забъркаха и американски интереси в Украйна.Ако беше поръчка от Москва депутата щеше да е мъртъв.
  • 6 Гост

    6 2 Отговор
    Питам аз,къде е сержито? И отговор не искам.
  • 7 goni

    13 2 Отговор
    Е! Няма кой друг! Каквото и лошо да се случи в Украина е виновна винаги Москва!:) Интересното е че не са виновни Руснаците, а Москва!:) Няма да посмеят да ги обвинят! Не е лесно да обвиниш голяма част от собствените ти граждани че работят срещу страната, която населяват от стотици години! Не пиша за смесените бракове! Те не им обръщат внимание! Тя Рускиня, той Украинец, или обратното! Все тая! Една близка ми каза:" Викат ми Рускиня! Каква Рускиня съм аз! Тате е Украинец!:) Щеше да е смешно, ако не беше страшно!!!
  • 8 Хохи

    2 1 Отговор
    Много се ГЪРЧАТ ТИЯ РАЗВИТИТЕ ОТ ЗАПАДА
    ПОРЕДНАТА СМЕХОРИЯ.
    СИГОРНО ИМА ОЩЕ ТЪПАЦИ ДА ИМ ВЯРВАТ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
Новини по държави: