Last news in Fakti

26 Октомври, 2017 15:22 2 788 14

В "Ислямска държава" има най-много руснаци

  • руснаци-
  • ислямска държава-
  • бойци

Кремъл се съмнява в данните

Руските граждани са най-много сред чуждестранните бойци на групировката „Ислямска държава“. Информацията е на мозъчния тръст „Soufan Center“, съобщи ТАСС.

Смята се, че в редиците на групировката има 3417 души с руски паспорт. На второ място в редиците на групировката са чуждестранни граждани с паспорт на Саудитска Арабия. Те наброяват 3224 души. Следват гражданите на Тунис и Йордания с по 3000 и 2926 бойци.

В ДАЕШ има 1910 бойци от Западна Европа.

„В Кремъл по-скоро се съмняват в автентичността на тези твърдения. Естествено, че ние смятаме, тези които са се присъединили към групировката за терористи. Не се отнасяме с тях по различен начин“, заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.

Песков заяви, че не е ясно на какво се базират данните. За това и те не може да са автентични.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    11 2 Отговор
    Това значи 3417 покойника сигура.
  • 2 щого

    14 22 Отговор
    Нормално. Те са идеологически и културно идентични. Мразят цивилизования свят, демокрацията, хомофоби са, расисти са... и т.н.
  • 3 Random

    19 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: не е ясно на какво се базират данните.
    Стига толкова.
  • 4 Пеньо

    10 15 Отговор
    Това си е статистика! Руската федерация е най-големият донор на бойци за ИДИЛ. А Чечения е първенецът с най-много "ал шишани"! Руснаците вместо да се съмняват трябва просто да ги очистят, стига да не са ги пратили нарочно.
  • 5 Реално

    26 8 Отговор
    Дори и да е вярно---това са същите онези главорези от Кавказ,за които Запада ревеше че са борци за свобода по време на Чеченската война. Тогава те получаваха пари и обучение от Запада,като им изпращаха имами и инструктори от Б.Изток за да ги направят радикални мюсолмани-------та и тук цъфна лицемерието на "цивилизованият свят"..
  • 6 Справедлив

    25 7 Отговор
    Същите кавказци които САЩ закриляше и през двете чеченски войни. Даже в САЩ и Европа им даваха убежище. Точно такива идиоти направиха терористичната атака в Бостън на маратона-бяха им дали политическо убежище американците. Били опозиция и борци за свобода-мисля че бяха братя-Църнаеви май им беше фамилията.
  • 7 Иван

    17 3 Отговор
    "Кремъл се съмнява в данните"
    Не се съмняват! Путин преди месец сподели данните от руското разузнаване и спомена подобна цифра.
  • 8 мимеее

    8 17 Отговор
    Говори с някой руснак на теми като: "Европейска цивилизация", "Граждански права", "Религия"... и после говори с ислямист на същите теми. Ако не знаеш кой кой е, няма и да направиш разлика. Те са си абсолютно еднакви и е много смешно, когато най-големите мурзилки се изживяват като ислямофоби. Все едно признават, че мразят себе си.
  • 9 Бат Саше

    17 4 Отговор
    Тези за руснаци, колкото и циганите са българи!
  • 10 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 1 Отговор
    Знаят от кои народности са знаят дори колко броя са но видиш ли не могат да ги неутрализират хахахахта тва са 12 000 човека приблизително ..... нагласена работа за трилиони долари
  • 11 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    много скромна цифра са обявили.реално е поне по три и тва без републиките и без тези в ал каида ,които също не са малко.от бившия ссср са около 20000 човека ,макар че вече голяма част не са живи.

    Коментиран от #12

  • 12 Трол

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Четейки тези кафяви неща, които си написала и изкарала от външната си тоалетна, човек ще си помисли, че си била на приемните пунктове за идилци и лично си водила статистика.

    Коментиран от #13

  • 13 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    водил съм статистика наистина и цифрата е тази дето написах.потвърдена е от руските власти нееднократно.
  • 14 АМИ ЩЕ ОТРИЧАТ

    3 1 Отговор
    А какво , да вземат да си признаят ?? Това никога не е ставало . С изключение на масовото убийство на полски офицери в катинската гора за което си признаха . . . .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания