26 Октомври, 2017 18:50 2 270 2

В Каталуния няма да има избори

  • испания-
  • карлес пучдемон-
  • каталуния

Карлес Пучдемон заяви, че не е имал гаранции от испанското правителство

В Каталуния няма да има избори - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Каталуния Карлес Пучдемон отхвърли възможността за провеждане на предсрочни избори в региона, съобщи The Local.

“Смятах, че е възможно да бъдат свикани предсрочни избори. Аз имам отговорността да използвал всички възможни пътища за излизане от ситуацията. Испанското правителство обаче не ни дава гаранции.

Исках да получа такива, но от Мадрид не ми дадоха такива. Никой не може да каже, че не съм искал да правя жертви. Сега парламентът трябва да се справи с това, което мнозинството реши. Към момента нищо не оправдава свикването на предсрочни избори“, заяви Пучдемон.

Веднага след изявлението му се появи информация, че Каталуния може да обяви независимост още през утрешния ден.

Според Пучдемон прилагането на Член 155 от испанската конституция за отнемането на автономията на региона не е законно.

В момента текат сесии в испанския и каталунския парламент. Каталунците гласуваха в подкрепа на независимостта по време на референдум през миналия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъка

    4 3 Отговор
    Ха, че как ще има? Ми ония с петолъчките по челата вземат да загубят?
  • 2 Улан Батора

    10 4 Отговор
    Този е ИДИОТ, нагърбил се е с нещо което не му е по силите, нещо като българските социалисти - не си знаят възможностите но НИЕ ги знаеме
Новини по държави: