505 1

Интерпол ще разследва убийството на малтийската журналистка

Председателят на Европейския парламент засили натиска върху Валета, настоявайки за международно разследване

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Трима следователи ще пристигнат в Малта, за да съдействат за откриването на убийците на малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция, разследвала корупцията по високите етажи на властта, съобщи Reuters, като се позова на комюнике на малтийската полиция.

Холандски експерти и агенти от американското ФБР вече се включиха в разследването на атентата от 16 октомври, когато колата на журналистката се взриви и тя загина.

Във вторник председателят на Европейския парламент засили натиска, настоявайки за международно разследване.

Малтийското правителство деблокира 1 милион евро, които предоставя за информация, която би довела до извършителите и поръчителите на убийството. Мнозина в най-малката страна в ЕС обаче не вярват на съдебните власти и полицията.

Снощи група жени разпънаха палатки на исторически площад в малтийската столица Валета, обявявайки четиридневен протест с настояване за оставката на началника на полицията и министъра на правосъдието и заменянето им с личности, одобрени от две трети от парламента.

Ако парламентът не чуе това, което имаме да му кажем, ще излезем по улиците и тогава може би някой ще ни изслуша, заяви една от участничките.

ЕП изпраща делегация в Малта, за да разследва как правителството се справя с корупцията, увеличавайки натиска върху премиера Джоузеф Мускат.

Малта


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бай село
    Отговор
    1 21:32  28.10.17
    Срам и позор , да затрият такова младо и хубаво момиче!

Напиши коментар:


Публикувай