27 Октомври, 2017 07:52 999 1

Интерпол ще разследва убийството на малтийската журналистка

  • дафне каруана галиция-
  • малта-
  • журналист-
  • джоузеф мускат

Председателят на Европейския парламент засили натиска върху Валета, настоявайки за международно разследване

Интерпол ще разследва убийството на малтийската журналистка - 1
Снимки: БТА/АР

Трима следователи ще пристигнат в Малта, за да съдействат за откриването на убийците на малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция, разследвала корупцията по високите етажи на властта, съобщи Reuters, като се позова на комюнике на малтийската полиция.

Холандски експерти и агенти от американското ФБР вече се включиха в разследването на атентата от 16 октомври, когато колата на журналистката се взриви и тя загина.

Във вторник председателят на Европейския парламент засили натиска, настоявайки за международно разследване.

Малтийското правителство деблокира 1 милион евро, които предоставя за информация, която би довела до извършителите и поръчителите на убийството. Мнозина в най-малката страна в ЕС обаче не вярват на съдебните власти и полицията.

Снощи група жени разпънаха палатки на исторически площад в малтийската столица Валета, обявявайки четиридневен протест с настояване за оставката на началника на полицията и министъра на правосъдието и заменянето им с личности, одобрени от две трети от парламента.

Ако парламентът не чуе това, което имаме да му кажем, ще излезем по улиците и тогава може би някой ще ни изслуша, заяви една от участничките.

Интерпол ще разследва убийството на малтийската журналистка

Интерпол ще разследва убийството на малтийската журналистка

ЕП изпраща делегация в Малта, за да разследва как правителството се справя с корупцията, увеличавайки натиска върху премиера Джоузеф Мускат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай село

    1 0 Отговор
    Срам и позор , да затрият такова младо и хубаво момиче!