Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 09:50 1 462 2

Мигранти провалиха преговорите в Берлин

  • германия-
  • коалиция-
  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • берлин

Разговорите за управляваща коалиция в Германия се отложиха поради различия по имиграционната политика

Мигранти провалиха преговорите в Берлин - 1
Снимки: БТА/АР

Поредният кръг преговори между партньорите за създаване на коалиционно правителство в Германия, фокусиран върху имиграционната политика и предоставянето на убежище, бе отложен, тъй като страните не успяха да се споразумеят, предаде Reuters.

След продължили два часа и половина консултации Християндемократите на канцлера Ангела Меркел (ХДС), баварският им съюзник Християнсоциалният съюз (ХСС), Свободните демократи и Зелените прекратиха срещата, тъй като не успяха да се договорят по политиката за бежанците, казаха участници в нея.

Крайноконсервативният ХСС не отстъпи от искането си за горна граница за броя на бежанците, влизащи в страната годишно, докато Зелените защитаваха правото на бежанците да доведат семействата си в Германия.

На преговорите бяха обсъдени също темите за климата и енергийната политика.

Мигранти провалиха преговорите в Берлин

Предишният кръг, който беше посветен на финансовата и данъчната политика, е оценен от участниците като успешен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5552

    9 0 Отговор
    Какво значи горна граница от 200,000? Дори и това да е цифрата, това означава че този 6-цифрен брой хора всяка година да им е позволено да преминат безпроблемно през всички държавни граници достигайки Германия! Европа разграден двор ли е?
    Нали всеки знае, че не пристигат през Северно или Блатийско море? Познайте през къде ще преминават повечето от тях!
  • 2 Егати

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Зелените защитаваха правото на бежанците да доведат семействата си в Германия. ЗНАЧИ 200 000 алахакбаровци и после и техни семейства,това вече пълен капут...
Новини по държави: