973 2

Мигранти провалиха преговорите в Берлин

Разговорите за управляваща коалиция в Германия се отложиха поради различия по имиграционната политика

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Поредният кръг преговори между партньорите за създаване на коалиционно правителство в Германия, фокусиран върху имиграционната политика и предоставянето на убежище, бе отложен, тъй като страните не успяха да се споразумеят, предаде Reuters.

След продължили два часа и половина консултации Християндемократите на канцлера Ангела Меркел (ХДС), баварският им съюзник Християнсоциалният съюз (ХСС), Свободните демократи и Зелените прекратиха срещата, тъй като не успяха да се договорят по политиката за бежанците, казаха участници в нея.

Крайноконсервативният ХСС не отстъпи от искането си за горна граница за броя на бежанците, влизащи в страната годишно, докато Зелените защитаваха правото на бежанците да доведат семействата си в Германия.

На преговорите бяха обсъдени също темите за климата и енергийната политика.

Предишният кръг, който беше посветен на финансовата и данъчната политика, е оценен от участниците като успешен.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 5552
  Отговор
  1 13:06  27.10.17
  Какво значи горна граница от 200,000? Дори и това да е цифрата, това означава че този 6-цифрен брой хора всяка година да им е позволено да преминат безпроблемно през всички държавни граници достигайки Германия! Европа разграден двор ли е? Нали всеки знае, че не пристигат през Северно или Блатийско море? Познайте през къде ще преминават повечето от тях!
 • Егати
  Отговор
  2 07:47  01.11.17
  Публикувано във факти.бг: Зелените защитаваха правото на бежанците да доведат семействата си в Германия. ЗНАЧИ 200 000 алахакбаровци и после и техни семейства,това вече пълен капут...

Напиши коментар:


Публикувай