615 7

Twitter обяви война на руски медии

Социалната мрежа блокира рекламите на RT и "Спутник"

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Анатоли Стайков

Администраторите на Twitter ще блокират поместването върху платформата на микроблога на реклами, качвани от акаунти на руските медии RT и "Спутник", предаде Reuters.

Решението, което влиза в сила незабавно, е взето въз основа на заключението на разузнавателната общност в САЩ, че двете медии са се опитвали да се намесят в изборите зад Океaна през 2016 г. от името на Кремъл.

В неподписано изявление на сайта си Тwitter заявява, че намесата в избори "не е нещо, което искаме" в тази социална мрежа и посочва, че е водила собствени разследвания на двете медии.

"Това решение не бе взето с лека ръка и сега предприемаме тази стъпка като част от ангажимента си да защитаваме почтеността на ползването на Тwitter от потребителите", заявява компанията.

Социалната мрежа съобщава, че е спечелил от платените реклами на RT около 1,9 милиона долара и ще дари тази сума "в подкрепа на външни изследвания как се използва Тwitter в граждански инициативи и по време на избори".

Компанията уточнява, че ще позволи на RТ и "Спутник" да поддържат свои редовни акаунти, но без реклами.

Миналия месец Тwitter обяви, че са блокирани около 200 руски акаунта след разследване на опити за онлайн намеса в изборите.

Англоезичната руска телевизия RT заяви в сайта си, че отделът по продажбите на Тwitter й е оказвал натиск през 2016 г. да отделя големи суми за платени реклами преди изборите в САЩ.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БОБИ КОЧА
  Отговор
  1 12:25  27.10.17
  Това ще да е заради най -видния им потребител
 • Пеньо
  Отговор
  2 12:32  27.10.17
  Малкият орк умело използва свободата в нета за хибридната си война!

  Коментиран от #5

 • Sergiy
  Отговор
  3 12:35  27.10.17
  В САЩ бавно ама разбират, че трябва навсякаде да се блокират, тези путиноиди/московито-"руснаци"

  Коментиран от #4, #7

 • ПКК
  Отговор
  4 12:43  27.10.17

  До коментар #3 от "Sergiy":

  Е, ТИ НАЛИ ГО РАЗБРА ВЕДНАГА. И КАК ТИЯ НЕОБРАЗОВАНИ ПИЯНИЦИ МОГАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ИНТЕРНЕТ, ТЕ ВЪОБЩЕ ИМАТ ЛИ НЕТ. ТОЛКОВА БИЛИ ИЗОСТАНАЛИ, АМА СЕ МЕСЕЛИ В ИЗБОРА НА ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕЛИКИТЕ С А Щ
 • гост
  Отговор
  5 12:44  27.10.17

  До коментар #2 от "Пеньо":

  Ти големия орк ли си
 • Марио
  Отговор
  6 13:05  27.10.17
  Абе най различни кравари на големи постове дрънкат от трибуната, че правят всичко възможно за да свалят Асад, включително и военна намес, който е законно избран от сирийския народ. Всички "демократи" си мълчат като риби и са се на.рали от страх да не би по някакъв начин да не угодят на гоуемия орк с русолявия перчем. Иначе това на е краварски опит за намеса на избора в чужда държава.
 • Румяна Костова
  Отговор
  7 15:49  27.10.17

  До коментар #3 от "Sergiy":

  Точно в това им е проблема,че бавно и трудно разбират геополитическата ситуация в момента,замаяни от собственото си величие.Е,настъпват други времена и на шахматната дъска има перфектно замисляш ходовете си играч.

Напиши коментар:


Публикувай