Last news in Fakti

28 Октомври, 2017 10:36 2 884 24

В САЩ забраниха да се търгува с 39 руски оръжейни компании

  • сащ-
  • русия-
  • оръжие-
  • калашников-
  • санкции

В наказателния списък влизат големи износители като "Рособоронекспорт" и "Калашников"

В САЩ забраниха да се търгува с 39 руски оръжейни компании - 1
Снимка: Shutterstock

Държавният департамент на САЩ публикува списък с 39 руски оръжейни компании, с които отсега нататък е забранено да се търгува съобразно нов американски закон.

Сред тези юридически лица, свързани с руските въоръжени сили и разузнавателни агенции, са големи износители на оръжия като "Рособоронекспорт" и прочутия концерн "Калашников", предаде Reuters.

Другите компании в "черния" списък са "МиГ", "Сухой" и "Ижмаш", "Вертолети России“, посочва ТАСС. Агенцията отбелязва, че Вашингтон отдавна е наложил санкции на много от тези фирми.

Ограниченията, които САЩ могат да наложат в рамките на закона за засилване на санкционния режим срещу Русия, са насочени срещу продажбата на високотехнологично оръжие от страна на Москва. Това заяви представител на Държавния департамент по време на брифинг.

В САЩ забраниха да се търгува с 39 руски оръжейни компании

Причината за подобна политика от страна на САЩ е "поведението на Русия“ в контекста на украинската криза, а също така и предполагаемите кибератаки на Москва против американски политически организации.

В САЩ забраниха да се търгува с 39 руски оръжейни компании

Отговаряйки на въпрос на кореспондента на ТАСС, представителят на американското ведомство подчерта, че Вашингтон може да разшири санкциите по всяко време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    31 40 Отговор
    “...Ограниченията, които САЩ могат да наложат в рамките на закона за засилване на санкционния режим срещу Русия, са насочени срещу продажбата на високотехнологично оръжие от страна на Москва...“ А такаааа! Браво! А сега руските “застъпници“ пак да се радват как санкциите “засилвали“ родната им руска икономика и колко било добре да продължават да действат:D Русия е на второ място В СВЕТА - след сащ- по ПРОДАЖБА НА СМЪРТНОСНИ ОРЪЖИЯ и като се засегнат приходите на русия от това перо, доста ще се разминат очакваните приходи в русия държавен федерален бюджет, с реалните постъпления:) Не влияели санкциите на русия, а? Ахахаха:):):)

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 юрист

    30 37 Отговор
    До 2- проста, проста- колко да е проста, след като аз съм български адвокат, а ти си платен руски трол? Къде е едната професия- адвокат- къде е е предателството на другото “занятие“...

    Коментиран от #5, #6

  • 4 ха ха ха

    27 20 Отговор
    Ти си адвокат, колкото си красива, млада, модерна, желана и маркова ;) и жена не си, иначе щеше да имаш поне малко понятие от мода :D
  • 5 Фриман

    27 18 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Те и не купуваха руско оръжие, е...ти загуба! Това,че няма да продадът един калашник на Сам да си постреля на ранчо няма да фалират! Основен пазар не е америка, а Китай и Индия! Продължавай да се радваш! Скоро ще им дойде края. Тръмпчо ще разтвори любимата ви америка сам.
  • 6 Фриман

    25 19 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Това, че ни пращаш статии от lex не те прави юрист! Като цяло се съмнявам да имаш висше образование! Най-вероятно си 20 годишен комплексар, познах ли?

    Коментиран от #9

  • 7 Тъп

    23 19 Отговор
    А едни коментари на тъпи и добре платени соросоиди.......грантове,дрънкат.

    .А къде остана свободната търговия и други либерални лиготии.
  • 8 ПКК

    17 10 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    БИ ЛИ НИ РАЗЯСНИЛА, АКО РУСИЯ НАЛОЖИ СЪЩИТЕ САНКЦИИ НА САЩ ЩЕ ПОВЛИЯЕ ЛИ НА АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА
  • 9 юрист

    9 18 Отговор

    До коментар #6 от "Фриман":

    Тцъ, е съм на 20 години!
  • 10 юрист

    16 32 Отговор
    Руски платени тролове, вместо да оплювате личността ми, която за вас е абсолютно непозната, коментирайте статията и моят коментар ПО СЪЩЕСТВО :) До 20тина минути вашите постове ще бъдат изтрити като СПАМ, тогава- защо изобщо се хАбите да ги публикувате? За рубли ли- за руските рубли?:) Една рубла струва две- три български стотинки- твърде евтино продавате предателството си към България:) И така- поне един от вас да има да каже нещо ПО СЪЩЕСТВОТО на статията, а именно- как се отразяват американските санкции върху продажбата на руско високотехнологично оръжие, на очакваните приходи в руския държавен федерален бюджет?:D Не замитайте този въпрос под килима, защото точно неговият отговор доказва ЕФИКАСНОСТТА на американските антируски санкции :)

    Коментиран от #12, #22

  • 11 onq s konq

    18 22 Отговор
    Явно простоватите русофили не разбират същността на санкциите и ще им поясня:В статията ясно е употребен израза "Руски компании,с които се забранява ДА СЕ ТЪРГУВА"...И тук не става дума за внос на руско оръжие в САЩ- Меката на оръжейната индустрия,а за ИЗГОДНА И ПЕЧЕЛИВША ПРЕПРОДАЖБА на руско евтино оръжие и военна техника на пазари,на които РУСИЯ НЯМА ДОСТЪП най-вече по политически причини!
  • 12 Различен

    20 14 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Ти пак ли почна от сабахатлям??
    Понеже ФАЩ налагат санкции? На тези дето вече имат такива? Сиреч отчитаме само дейност.
    Та Руснаците впечатлени от санкциите, започват масов износ за държави, които до сега не са пазарували от тях. Турция, СА, Катар и т.н.н. Да, зле са руснаците! Или само го местят в другия крачол?
    Я смени опорната точка, че от сутринта ни забавляващ, и ще се побъркаме от смях!
  • 13 стоян георгиев

    17 21 Отговор
    вместо радост путинофилиците реват?що бе?тва ще засили руската икономика ,а и путин ще наложи обратни мерки да прецака американците!!!!!смяххх!
  • 14 стоян

    16 24 Отговор
    А кога путинофилите ще наложат санкции на САЩ-никога защото няма с какво А може да им спрат визите

    Коментиран от #16

  • 15 Бесен Язовец

    22 18 Отговор
    Капиталистическите измекяри тука май отново не са в час, цял свят ползва руско оръжие щото е надеждно и ЕФТИНО а тая забрана ще удари единствено US търговците на оръжие

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Бесен Язовец

    22 15 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    Чукнаха ги чукнаха ги точно по мазола няма вече безплатен петрол от близкия Изток за САЩ кризата се задава отново рецесия и нови скитници по улиците на САЩ
  • 17 Русия=джудже

    16 30 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Руското оръжие се ползва само от някои мюсюлмански страни.За сметка на това ,всяка една военно развита страна ползва американско оръжие ,защото американците на тая тема са с 100г. пред проссия.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 САЩ=WC

    23 14 Отговор

    До коментар #17 от "Русия=джудже":

    Цял свят се бие с Руско оръжие дори и в САЩ го предпочитат затова слагат дори и забрани ,,щото е мн.лошо" нали бе профан
  • 19 Kcaniba

    18 12 Отговор

    До коментар #17 от "Русия=джудже":

    ФАЩ - гмо кенеф!!!
    Американско оръжие?!?!
    Авто - немско!
    Парфюма - френско!
    Електронни джаджи -японско/корейско!
    Оръжие - мамо руско!!!
    Кенефа, може и да е американски...
  • 20 Киро

    11 15 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Неграмотна ушанка, пишеща еФтино, какво да се очаква от нея, да каже нещо умно ли?!?

    ХАХА

    То неграмотно до пръсване, тръгнало да скимти из форумите!
  • 21 Барчо

    18 8 Отговор
    Значи ФАЩ или разбирай краварите могат да забранят единствено на себе си да ги купуват и на такива като нас. Така и ние няма да продаваме Калашников, а ще продаваме някакво американско оръжие. ФАЩ не могат да забранят нито на сирийци, нито на иранци, нито на китайци, нито на турците да купуват каквито си искат оръжия от руски производители. А повечето държави членки на НАТО така или иначе не купуват руско оръжие. Така че тази забрана е нещо като да накажеш жена си без секс, ма комшията да отмени това наказание. Краварите пак станаха за посмешище. Е. Краварофилите сега ще кажат как са го набили на руснаците, обаче като се направи повърхностно анализ се вижда че тази забрана не важи изобщо и на руснаците могат да и пръднат на дедовия.
  • 22 Бай хой

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Обикновено трият твоите глупости. Сама се хвалиш за что се трудиш.
  • 23 ДА ДА

    4 1 Отговор
    Сега пък Русия да ограничи използване на руските космически кораби да изнасят американските насранавти у космусу , тагаз ще видят те Марс през крив макрон..а така .
  • 24 Учуден

    2 0 Отговор
    Самолетите са ни руски значи няма кой да ни ги ремонтира вече.