Last news in Fakti

28 Октомври, 2017 13:57 5 843 19

Стотици хиляди жертви при война със Северна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • война-
  • ким чен-ун-
  • джеймс матис

САЩ прогнозират и бърза ескалация на конфликта, в който биха могли да бъдат въвлечени Китай, Япония и Русия

Стотици хиляди жертви при война със Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Стотици хиляди хора ще загинат само през първите дни, ако на Корейския полуостров избухне въоръжен конфликт, дори да не бъде използвано ядрено оръжие. Това съобщи агенция Bloomberg, позовавайки се на доклад на Пентагона.

Дори КНДР "да използва само конвенционални оръжия, броят на загиналите през първите дни на боевете ще е някъде между 30 000 и 300 000 души".

При оценката си авторите се ръководят от високата концентрация на севернокорейска артилерия по границата, която общо би могла да изстрелва до 10 000 снаряда в минута.

Службата прогнозира и бърза ескалация на конфликта, в който биха могли да бъдат въвлечени Китай, Япония и Русия. В случай че бойните действия се усложнят, не се изключва в тях да бъдат въвлечени и САЩ.

Стотици хиляди жертви при война със Северна Корея

Стотици хиляди жертви при война със Северна Корея

По-рано американският министър на отбраната Джеймс Матис, който е на посещение в Сеул, заяви, че страната му ще предприеме масиран военен отговор в случай на използване на ядрено оръжие от Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    31 18 Отговор
    Тия ядрени бомби на С.К са с надпис САЩ това май го пропускат в доклада.А що си мислят че Русия ще вземе страна на Ю.К и идея си нямам
  • 2 реалист

    39 11 Отговор
    Тия в конгреса да не би да прозират очевадната истина ,че северна Корея не е беззъбо куче, и че няма да е като на военната разходка в Ирак ?
  • 3 Егати

    40 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В случай че бойните действия се усложнят, не се изключва в тях да бъдат въвлечени и САЩ". Брей, видяхте ли сега какво намислеха САЩ, сънуват някаква война,където те няма да участват,макар че на всички е ясно в момента кой нагнетява обстановката, обаче като разбрали че КИМ може да им отговори и то мощно, започнаха да лигавят, един вид нека да започне война,но без нас, ни ще решим после, както през 2световна,докато Япония не ги удари...Този път обаче веднага ще ви е-ат м...та...жалко че целият свят отива на м..ната заради болни мозъци...
  • 4 Николаевич

    30 3 Отговор
    Най-добрият вариант за всички е нещата да се уредят по мирен начин и ескалацията да се снижи постепенно с отстъпки от всички страни...

    Коментиран от #7

  • 5 Трапер

    11 20 Отговор
    Язовец само да знаеш руснаците как се натискат да продават гас на
    Япония и Южна Корея. Аргумента им е , че е икономически по-изгодно и за двете страни в сравнение с доставките от Персийския залив.
    Виж как от зор се сдобриха с Турция и Саудитска Арабия . Парата ,
    парата язовец е над СК.

    Коментиран от #6

  • 6 Бесен Язовец

    27 10 Отговор

    До коментар #5 от "Трапер":

    От зор Турция и С.Арабия пристанаха на Москва Русия не пристава на никого мн.си в грешка а парата за САЩ е над всичко дори и над собствения им народ за Русия не вс.е пара отново си в грешка.Това е твоята продажна оценка
  • 7 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    29 8 Отговор

    До коментар #4 от "Николаевич":

    Най добрия начин е свътът да скочи и затрие тиранина саш и след десетилетия да започне нов живот без саш и без зелените хартиики....иначе не може да се продължава с тоз цербер да тормози светът
  • 8 Лицемерите...

    36 4 Отговор
    Тия в САЩ са тотални откачалки...Щели да се включат във войната ако станела голяма..Еми нали точно те я правят тази война със С.Корея..Хептен ни взеха за балъци..
  • 9 Kcaniba

    31 3 Отговор
    ФАЩ създават конфликти, печелят от продажби на оръжия, после се вкдючват втях, на финала.
    Накрая строителните им фирми печелят от това, което са разрушили воено-проммшдени е им фирми.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Garrincha

    23 3 Отговор
    Някога, сичкото боклук на Европа отишло на един нов континент ... за съжаление, още тогава коренните му жители разбрали, какво ги чака и се опитали да се защитят, но неуспели ! Днес, всички останали осъзнали истината на "световният" господар... но империи са падали и пак ще падат ... докато свят светува !!!
  • 12 Барчо

    23 4 Отговор
    Тая статия е пълна с противоречия. Краварите са главните виновници за обстановката около СК, а сега се изсулват като пръдня из гащи. Пълни сополи са. 100 000 предполагам ще са жертвите още първите часове, после вече не се знае. Там войната в никакъв случай няма да е само локална между фащ и СК. Задължително ще се намесят и останалите. В случая краварите ще пострадат много и самите те не могат да си представят колко. СК може да не са в най-съвременното въоръжение, но техни кораби пътуват из цял свят в международни води и не се знае какво има в тях. Така че меренето на колко разстояние фърлят ракетите на СК и че не стигали до фащ, не важи. Флотилията и не е никак за подценяване, както и другото и въоръжение. Да не говорим за живата сила.

    Коментиран от #14

  • 13 Трапер

    6 23 Отговор
    Абе Барчо на СК са и достатъчни само USS " Мичиган" и самолетоносача "Роналд Рейгън" , които в момента са акостирали в Бусан . Разбери , САЩ е реалната световна сила ! Нито Китай , Нито
    Русия ще ги стреснат ако се наложи да ударят .
  • 14 борчо

    4 13 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    тука като гледам май повечето сте от психодиспансера щом се намеси и севернокорейското карго ,а кимчо може да плаши само южна корея и толкова само че не смее защото вече и китай не го иска за комшия и затова мо остават само приказките че има голяма пишка ама колко да е голяма корейската пишка?
  • 15 Бай Хой

    11 4 Отговор
    Ей ся като прочете пентагонския анализ, корейската поничка спешно почва да си реже ракетите, респектиран от аналната мощ на армията тип крава бойс анд гърлс.
  • 16 траперсон

    9 6 Отговор
    траперчо, не само ще ги стреснат ами и ще им разкатаят фамилията, трябва да си с много промит мозък за да не осъзнаваш реалната мощ на Русия, направо ми е жал за теб
  • 17 генерал Матис

    6 5 Отговор
    Само един път ако ги изтрескаме и ще ги занитиме.
  • 18 Голям прос

    6 5 Отговор
    ФАЩ ще направят толкова, колкото направиха с Корея през 1952г. Вярно е, че времето се е променило, ама и корейците не са същите. От цялата работа ще пострада света. Аз лично не харесвам и едните и другите.
  • 19 Трапер

    4 11 Отговор
    Е това прочуто "разкатаване на фамилията" е още от съветско време.Тогавашния СССР с прочутата си бойна мощ не само , че не успя да го стори ами и рухна . Та сега ли бре ? Каква я мислихме тя каква стана .Те на това му се вика промит мозък на бивш комсомолец !