Last news in Fakti

28 Октомври, 2017 14:25 3 027 14

McDonald's се загрижи за пилетата в менюто

  • mcdonald's-
  • пилета-
  • макдоналдс-
  • фураж

Компанията иска по-добри условия за отглеждане на пернатите

McDonald's се загрижи за пилетата в менюто - 1
Снимки: Shutterstock

Веригата за бързо хранене McDonald's поиска от доставчиците си да подобрят условия за отглеждане и колене на пилетата, които се сервират в нейните ресторанти, както и те да растат на естествена светлина, предаде Reuters.

Веригата настоява освен това пилетата да имат по-голямо пространство и фураж, който да кълват.

В САЩ и Канада McDonald's вече няма да купува пилета, които са били зашеметени със смес от газове преди да бъдат заколени, защото този метод не изключва риска животното отново да се върне в съзнание при заколването.

Групата съветва доставчиците си да се откажат от методите на зашеметяване с ток и да контролират практиките си чрез независими одитори.

В края на август McDonald's обяви, че иска да намали през идните години използването на антибиотици при отглеждането на пилетата, сервирани в ресторантите на веригата в цял свят.

McDonald

От миналата година в заведенията си в САЩ компанията вече не предлага пилета, при чието отглеждане са използвани антибиотици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    11 1 Отговор
    Ох леле майко.
    Те ще ги колят, ама трябвало при по добри условия.
    Когато си надвиеш на масрафа се чудиш какво да измислиш.
  • 2 Балканджи Йово

    11 2 Отговор
    Тези престъпници с 300 годишна история оправиха света, та сега и пернатите се заеха да оправят! Моето семейство не посещава " МакеДоналдс" от времето, когато опитахме за първи и последен път някакви бургери!!! Просто на никой от нас не харесват тези мазни сандвичи!

    Коментиран от #4

  • 3 Пазарен Либерализатор

    23 2 Отговор
    Нещо са изтрещели тези клоуни, това как са отгледани и заклани мутиралите им пилета е най-малкия проблем за боклука, който продават.
    Понеже сред аудиторията има аристокрация, която никога не е била будена от петел сутрин да обясня как се прави селска пилешка супа или яхния. Отваря се курника, аз специално купувам 10-12 петлета, да има за клане, след кратко преследване под мрежата хващаш петела за краката, полагаш го на дръвника и с манарчето му режеш главата и го хвърляш да се обезкърви. Като спре да подскача и лети се оскубва, след това се залива с врела вода и пак се скубе, така няколко пъти до като оплешивее съвсем. Накрая микроскопичния пух, който не се е оскубал след паренето се пърли на огън. После птицата се корми по стандартен начин, измива се хубаво и се слага да се вари на печка с дърва. Аз варя едни 4-5 часа, че домашното пилешко не е хормонизирано като онова в тарелките и му трябва време. Долива се вода периодично, после се сваля от огъня и се обезкостява, рай за котараците. Сега е момента с лъжица да редуцирате количеството лой, при домашни птици е доста. Слага се кромид лук да се запържи, два надробени домата, домашна вегета от буркан, като се задуши лука се прибавя към бульона с месото. Ври още малко, хвърляш фиде на око, но да има и завършваш със застройка с кисело млекце и яйчице. Сваляш от печката, береш магданоз в лехата, сипваш в потна чаша гъста ракия и казваш на оня шебек по риза с вратовръзка, дето пържи картофи у Мац Доналд да си

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Справедлив

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Балканджи Йово":

    При нас има строга забрана за тази дивашка кулинария. Обяснил съм на децата си,че по-голяма отрова няма.
  • 5 Пецата

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Айде стига бе човек...върна ме в Бай Тошово време и детството ми...а и лигите ми потекоха-казано по селски. А ако има и домашна туршийка с ракийката...айде бегай бе...Я сик..ир им на бургерската простотия..
  • 6 От Лондон

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Стига писа такива работи,че ще те намразим пич.Чак ще ревнем от завист.Блазе ти и жив и здрав да си ти и твоето семейство ако наистина живееш така.
  • 7 Пазарен Либерализатор

    16 1 Отговор
    Туршията още не е стасала, рано е :)
    Живея така, защото ме кефи. И на децата им харесва, София е близо, коли има бол. Върша каквото върша, помещенията ги дадох под наем, апартаменти също и се прибирам да спя на отворен прозорец. Който не е живял под приспивната песен на трамваи и вандали, който не е дишал ароматна столична прах нема да ме разбере за отворения прозорец. И като се застоях на село, да съхраня себе си и най-вече столичаните си намирах занимания за мен и дечищата. Зайци, гъски, кокошки, мисирки, градинка, лозници, парник. Прасета, телета и овци в селото гледат много, поръчвам и се коля каквото искаш. Зимници, качета, бъчви, все трябва да ги напълниш с нещо, ражда се домат - лютеници, салца, кьопоолу, в двора има череши, сливи, праскови, кайсия, малини, за 10-на години се самонатурализирах. Децата НЕ боледуват както станаха селянчета, джапат в реката цяло лято, до септември. Тичат босоноги из двора или някъде по градини, завират се на всякъде, лятото е лудница. Научих ги да пият сурови яйца, още топли. И накрая - живота не село е евтин, в десетки пъти по-евтин от колкото в столицата. Респективно излишъците за почивки се увеличават. Хората са нормални, няма снобари със скъпи чанти. Няма стрес. Храната е полезна и в пъти по-вкусна, особено ако се готви на дърва. Върху индукционния плот има някаква абстракция от Легго, не е ползван скоро.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 От Лондон

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    Успех ви желая-а ние в тая кочина се забихме и станахме зомбита. Взел си най-правилното решение. Живот и здраве да избутам още някоя година при тия английски олигофрени и аз се прибирам ,и веднага отивам на село.Успех пич.
  • 9 Реално

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    Човече,ти живееш в рая. Разбира се,доколкото е възможно в днешно време да има рай. Браво за правилният поглед към живота.
  • 10 Тито

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    Сурова туршия от каче-дървена бъчва-а не пласмасов бидон.евалата.така беше и навремето.вкусно и полезно.децата ти са ударили бинго с родителите си.ако пък и има селска фурна да печът и хляб-е чудесно.айде със здраве.че след твойте коментари намразих още повече днешното време.

    Коментиран от #11

  • 11 Пазарен Либерализатор

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тито":

    Няма селска фурна, закрили са я защото вече не може да се пече хляб на дърва. На ток и газ може, но на дърва-не.
    Иззидах фурна от камъни за печене на подница и агнета/прасенца, та като дойде ред да я угрявам печем погачи, но това не се случва всеки ден. Взимам пресно печени питки с квасец от по-мераклийска фурна, хрупкави са, няма разни химии или сипваме брашно и семки в хлебопекарната и си правим хляб, и се раздваме като бабите завъртят по някоя питка с масло и сирене или баница/зелник :)
    Само дървени съдове-бъчви, каци, качета, футии, стъклени буркани и дамаджани. Намерих един кацар, уредих му материал на непоносимо ниска цена, приятел разчиства едни терени да сади американски орех, та беше пълно с акации и черници, всички са доволни. Шарените бидони и бидончета ама хич не ме радват....дори и киселото зеле го слагаме в каца, вкусът е друг и не си въобразявам :)

    Коментиран от #14

  • 12 Иван

    4 4 Отговор
    Не заколени а заклани и не заколването а клането
  • 13 лакомник

    7 1 Отговор
    От Макдоналдс да се бяха загрижили за хората, които им ядат боклуците а не за пилетата!
  • 14 JEEP

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пазарен Либерализатор":

    Евала човек, ако наистина си го постигнал - БРАВО. Аз съм на етапа с градината - няма такъв кеф. Животни едва ли ще гледам, а и село си нямам, но си купувам месо от няколко сигурни човека, които знам какво и как гледат. Прясно издоено мляко също не липсва. На детето отдавна е обяснено, че в тази верига продават само боклуци и отрови. Мола отдавна е заменен с игра на поляната или разходки сред природата. Роден съм и съм израстнал в центъра и с кеф се изнесох от този ад. Вярно е, че пътувам до работата малко повече, но си заслужава всеки км.