857 7

Папата се притеснява от разпад на Европа

Ватиканът изрази безпокойство от сепаратистките настроения на Стария континент

Анатоли Стайков

"Разпокъсването" на Европа е една от най-големите тревоги на папа Франциск. Това заяви високопоставен представител на Ватикана, цитиран от Reuters.

Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, втори по важност във ватиканската йерархия, каза това на конференция в Рим, организирана от обединението на европейските католически епископи.

"Резултатът от британския референдум миналата година и тенденцията към разпокъсване, заливаща континента, накараха Светия отец да помисли върху спешната нужда от поощряване на по-задълбочен размисъл върху Европа", каза Паролин.

Кардиналът е говорил още вчера, но съобщението на Ватикана е разпространено ден по-късно, уточняват агенциите.

Ватикана


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Киро
  Отговор
  1 16:05  28.10.17
  Тоя кльопчо да си гледа отношението към рязаните, дето нахлуват в Европа, вместо да си вре носа където не му е работа! Най-слабия и некадърен папа през последния век!
 • ТОДОР СТОЯНОВ
  Отговор
  2 16:18  28.10.17
  ЧЕ КОГА ЕВРОПА Е БИЛА ЕДИННА???ТОВА ЗА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА Е УТОПИЯ!КАКТО НЕ МОЖЕШ НА СИЛА ДА ОБЕДИНИШ, ТАКА И НАСИЛА НЕ МОЖЕШ ДА РАЗЕДИНИШ!ЕВРОПА СВЪРШВА НЯКЪДЕ ОКОЛО МАЛКО ТЪРНОВО-РЕЗОВО, ИЛИ ПРИ ПО-ГОЛЯМ ОПТИМИЗЪМ В НИКОЗИЯ, В СЪЩОТО ВРЕМЕ ИЗРАЕЛ И ТУРЦИЯ ИГРАЯТ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО...Е, ПАПАТА ДА ГОВОРИ СЕГА!
 • Хасан
  Отговор
  3 17:26  28.10.17
  Нека бе..нека Европа да се разпадне..да почнат караници,революции и сепараъизъм..по такъв Близкия изток,Африка ще си отдъхне

  Коментиран от #5

 • куку руку ку
  Отговор
  4 18:58  28.10.17
  "Когато над Европа има 28 звезди и държавата пред вратата й влезе, ще падне като Йерихон" Познайте кой и кога го е казал. Всички тълкуват 28 звезди като страните членки на ЕС, но ако не става въпрос за ЕС? А за НАТО? Имаше 28 члена, с Черна Гора станаха 29...
 • Бат Саше
  Отговор
  5 22:10  28.10.17

  До коментар #3 от "Хасан":

  Ти нали беше евроатлантик бре, серсем!:)

  Коментиран от #7

 • Свободен
  Отговор
  6 09:00  29.10.17
  Религията е отживелица и трябва да се закрие.
 • dynamo
  Отговор
  7 07:39  31.10.17

  До коментар #5 от "Бат Саше":

  Резняк да е евроатлантик? - Няма такова нещо.

Напиши коментар:


Публикувай