28 Октомври, 2017 16:49 2 267 7

Враг на Стоичков стана премиер на Каталуния

  • сорая саенс де сантамария-
  • каталуния-
  • испания-
  • христо стоичков

Сорая Саенс де Сантамария оглави автономната област до 21 декември

Враг на Стоичков стана премиер на Каталуния - 1
Снимки: БТА/АР

Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария стана временен премиер на автономната област Каталуния, съобщи в. El Mundo.

Това се случи, след като испанският министър-председател Мариано Рахой разпусна регионалния парламент в Барселона и уволни цялото местно правителство начело с Карлес Пучдемон. Така бе задействан член 155 в отговор на обявяването на независимост от страна на Каталуния.

Според закона за временен премиер на областта трябва да бъде назначен самият министър-председател на Испания. Пак според закона той делегира правомощията си на своя първи вицепремиер. Това е Сорая Саенс де Сантамария, която е и министър на териториалните администрации.

Тя ще управлява Каталуния до 21 декември, когато там трябва да се състоят предсрочни избори.

Саенс де Сантамария придоби славата на заклет враг на футболиста Христо Стоичков - в миналото една от звездите на футболния отбор на "Барселона".

Скандалът между двамата избухна заради сблъсъците, последвали обявения от Мадрид за незаконен референдум за независимост на Каталуния на 1 октомври. В ефира на мексиканска телевизия Стоичков поиска оставката на Саенс де Сантамария и заяви, че и тя, и роднините й са последователи на диктатора Франко.

Саенс де Сантамария се закани да съди българина за накърняване честта на семейната чест. Стоичков се извини, но само за нападките по адреса на малолетния й син.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СНАИПЕР

    22 14 Отговор
    СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМКАВАЛИ С ХРАНТУНЦИ НА НАРОДА СТОЙЧКОВ КЪВ Е ТОЯ КВО Е НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ЯЛК ПИЛ И ТВА Е СВЕТЕЦ ГО НАПРАИТЕ И ИКОНА

    Коментиран от #4

  • 2 Лаптопа

    22 6 Отговор
    Хубавица и с характер
  • 3 Нормално

    14 10 Отговор
    Къде не се е оакал нашият,,всезнайко"от Трихълмието?
  • 4 dynamo

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "СНАИПЕР":

    Да, така е! Аман от тоя Бай Ганьо, носител на златна топка. Простак си е. Отдавна , ама много отдавна този НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ за България. 1994 мина и замина. После какво? Колхозник, охранител, разносвач на дървен материал, охрана на обект - такива са му обноските. ПРОСТАК. Една дума описва всичко за него. Консул бил станал? ДАНО ГО НАКАРАТ ДА УСЕТИ ВКУСА НА НАКАЗАНИЕТО ЗАРАДИ ПРОСТОТИЯТА МУ! Вкуса на парите вече го е усетил. НАГЪЛ, АРОГАНТЕН, НЕВЪЗПИТАН (ама елемтарни обноски няма), ЗАЯДЛИВ, БОГОПОДОБЕН . "По- умен мога да стана, по- прост - не . " - и тази си фраза опроверга Д-р Христо Стоичков.

    Коментиран от #5

  • 5 Све

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "dynamo":

    Подобни коментари пишат обикновено търтеи и несретници, неспособни да сътворят нещо.
    Както се оплюва днес и К. Пулев…
    Жалка история
    Народ без достойнство

    Коментиран от #6

  • 6 dynamo

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Све":

    За достойнството на народа - ти откри топлата вода. За търтеите и несретниците- не знам. Аз не се имам за такъв, печеля колкото депутат, работя немалко и не мога да се науча да се възхищавам да дебили - простаци. Независимо дали са богати и известни. И със спорт са се прославили. Акъл и обноски не се наливат. То е като в спорта. Трябва талант и яка работа.
  • 7 Гост

    3 1 Отговор
    Че тоя от заглавието е простак - спор няма! Не че му и трябва на един ритнитопковец да е умен, учен и възпитан.
    Големият проблем, обаче, е че такива са всички "управляващи" в бълХария в последните 73 (а вероятно и повече) години! Този поне не е откраднал парите, които има, за разлика от тях...
Новини по държави: