Last news in Fakti

28 Октомври, 2017 17:27 1 192 6

Пучдемон призова за демократична съпротива

  • карлес пучдемон-
  • каталуния-
  • испания-
  • независимост-
  • мадрид

Решението на Мадрид да поеме пряко управлението ни противоречи на волята на каталунския народ, заяви лидерът

Пучдемон призова за демократична съпротива - 1
Снимка: БТА/АР

Каталунският лидер Карлес Пучдемон призова към "мирна демократична съпротива" срещу заповедите, с които испанското правителство уволнява каталунската администрация и разпусна регионалния парламент, предадоха световните агенции.

В телевизионно обръщение Пучдемон, когото Мадрид отстрани от премиерския пост, заяви, че задействането на член 155 от испанската конституция е незаконно и призова каталунците "да покажат търпение, постоянство и вяра в бъдещето".

Каталуния ще продължи да се движи по пътя към изграждане на самостоятелна държава, зарече се той.

Решението на Мадрид да поеме пряко управлението на Каталуния противоречи на волята на каталунския народ, заяви Пучдемон в ефира на регионалния телевизионен канал "ТВ-3".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Западняк

    3 14 Отговор
    Западняците винаги са ме изненадвали - как седят и не могат да решат елементарен проблем - един изстрел и край с пучдемон и няма проблем! Елементарно е!

    Коментиран от #3

  • 2 RIDIK

    1 4 Отговор
    А мен руснаците винаги са ме очудвали с това , колко прилепчива им е идеологията. Още "Великия сифилистик" Ленин започва да нарежда избиване на ред. Неговия пръв съратник Йосиф Джугашвили /Сталин/ измисля фразата "Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем". И сега, толкова години след кончината на "Бащицата на народите" се пръква един негов достоен последовател с кодово име "Западняк", който има готово решение на кризата в Испания. Не се подвеждайте от псевдонима, никнейма или там каквото е. Това си е чиста "червена" гнида под прикритие.
  • 3 Свободен

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Западняк":

    Той не е убил никого, защо да го застрелват, това да не ти е северна корея? Няма да го застрелят, но ще го осъдят и може да влезе в затвора.
  • 4 Гост

    1 1 Отговор
    Застрелят или не, вкарат в затвора или не - с това говедо с визия на олигофрен или поне гей е свършено! Все пак това е 21 век, Европа и всички са против него и малоумните му идеи! Дори испанската конституция!
  • 5 Хомофоб

    0 1 Отговор
    Е къде отиде свободата - правото да се самоопределяш За Косово можеше, тук не. Къде е разликата, справедливостта, равенството?
  • 6 Хомофоб

    0 1 Отговор
    А да и да добавя. В Сирия опозицита главорези също са демократични.
Новини по държави: